Ta med sig hund

Diskussion i 'Gran Canaria' startad av Janne62, 26 mars 2015.

 1. Janne62

  Janne62 Ny medlem

  Blev medlem:
  26 mars 2015
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej
  Vi ska ha med oss våra tre hundar under 7 veckor i slutet av året. Jag har koll på vad som krävs i vaccination och id och så vidare, innan vi reser, men vad gäller när vi kommer fram till Las Palmas?
  - Ska de genom särskild tullkontroll ?
  - Måste vi uppsöka veterinär under tiden vi är där ?
  - Något vi behöver göra när det är dags för hemresa?

  Tacksam för svar

  Janne
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Janne, det är ingen speciell kontroll vid ankomsten till Las Palmas. Bara ta hundarna och väskorna och gå ut tillsammans med alla andra.
   
 4. Minerva

  Minerva Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2011
  Inlägg:
  179
  Mottagna gillanden:
  20
  Det är möjligt att det svar är korrekt, eftersom det är en EU-EU resa, men inte säkert. I Köpenhamn fanns inte heller något särskilt tullkontroll när jak kom med mina katter från USA, men djur import föreskrifter påbjuder att självamant svänga in till tullkonturet (en liten separat krypin vid utgången) för att få katter inspekterade av tulltjänstemannen och deras papper -pass stämplade. Annars skulle man kunna riskera att sen betala böter eller i värsta fall få djuren omhändertagna av myndigheter. Så riskera inte och kolla set spanska jordbruksministeriet webbsida - om det är samma organ som i Sverige som är ansvarig för djurinförsel.
   

Dela sidan

Laddar...