Svensk netflix i Spanien?

Diskussion i 'TV, Bredband, Telefoni' startad av masch, 6 juni 2016.

 1. milupo

  milupo Ny medlem

  Blev medlem:
  27 november 2014
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  SSTV SmartDNS fungerar alldeles utmärkt och är ett alternativ. Men använd aldrig en proxy-serverlösning om ni inte vet att servern är pålitlig, proxy-servern ser allt administratören vill att den ska se. Nackdelen med VPN är att den krypterade tunnel tar bandbredd och vi har ju knappt någon bandbredd här nere, i synnerhet om man kör Wimax. SmartDNS fungerar på alla enheter såsom AppleTV, Mac, PC, IPad eller annan platta, Iphone (eller annan smartphone) och tar ingen bandbredd. Som jag ser det för dagen bästa lösningen.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Flytta till Spanien - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad).
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Hitta det bästa och mest prisvärda hotellet.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Hitta de bästa och mest prisvärda flygbiljetterna till Spanien med Flygresor.se!
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  356
  Mottagna gillanden:
  285
  Måste man ha en Appleprodukt för att använda SmartDNS?
   
 5. milupo

  milupo Ny medlem

  Blev medlem:
  27 november 2014
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Nej, funkar på allt. Du ändrar bara DNS-adressen manuellt och uppdaterar IP-adressen.
   
 6. Pooh

  Pooh Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 april 2011
  Inlägg:
  605
  Mottagna gillanden:
  68
  Detsamma som Proxy gäller SmartDNS, om providern av ngn anledning loggar DNS-frågorna, eller vad proxyservrarna gör. Även SmartDNS använder Proxyservrar, som - om de är konfigurerade att logga - loggar allt man gör. (Det SmartDNS gör, är att "smart" rikta om enbart den trafik som måste riktas om, via en "omvänd" proxyserver.)
  Så ur anonymitetssynpunkt är inte SmartDNS bättre än Porxy, snarare värre, eftersom det finns två ställen providern kan logga på. Är det 100% anonymitet man är ute efter, är VPN det bästa alternativet.

  Eftersom jag själv är involverad i SeSvenskTV vet jag hur de olika typerna av tjänster funkar, vad vi gör, och vad som *går* att göra.
  Vad vi gör är att logga tillräckligt för att se om en kund alls ansluter till en server, (för att se om config är rätt), men aldrig detaljer av vilka webbsiter som besökts. Loggarna spars bara en dag, så om man har problem är det bäst att höra av sig direkt, inte nästa dag eller senare.

  Men vad andra leverantörer gör har jag ingen aning om.
   
 7. milupo

  milupo Ny medlem

  Blev medlem:
  27 november 2014
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Håller med helt och hållet. En SmartDNS är en DNS Proxy, dvs VPN är betydligt säkrare än SmartDNS. Om nu någon verkligen skulle vilja logga. Men SmartDNS är en väldigt smidig lösning för t ex Netflix och alla Playkanaler eftersom den inte äter bandbredd. Bankärenden gör jag själv helst över VPN. Många av leverantörerna erbjuder ju dessutom just en kombo av SmartDNS och VPN för en mycket rimlig peng.
   
 8. VaPPa

  VaPPa Ny medlem

  Blev medlem:
  10 december 2016
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Utan IP och VPN så blir det ju inget tyvärr ;)

  Men PureVPN har ett program man kör och där cäljer man vad man skall ha VPN:n till (Tex streama då netflix). Det är väldigt enkelt och stabilt!

  Använt det länge och trots att det är så användare vänligt så är det ändå säkert!
   
 9. pirrelille

  pirrelille Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2016
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  3
  Om man som jag,dvs kan noll om datateknik, blir det enkelt att bara kolla i mobilen svt-Play och alla andra Play och alla gamla och nya filmer och serier på Youtube och sen ringer jag obegränsat till Sverige och inom Spanien för jag har 24 månaders ab hos Telenor med 40 gigabite/mån och det räcker alltid och givetvis kan jag se youtube gratis i alla eu-länder, bilade ner via Danmark, Tyskland, Frankrike och UK men det kostar att ringa om inte båda har Googles Hangouts eller liknande och så finns det gratis "Whassapp"? Jag betalar ca 400 sek/mån enkelt och ok pris.
   
  teddi gillar detta.
 10. KristianMAdrid

  KristianMAdrid Ny medlem

  Blev medlem:
  13 januari 2018
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0

  Netflix i Spanien har ett antal filmer o tecknade på svenska
   
 11. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  356
  Mottagna gillanden:
  285
  Det som finns/funnits på svenska Netflix och som också finns på spanska Netflix kan man välja svensk text till. Dvs det mesta går att se utan VPN.
   
 12. SpainBrain

  SpainBrain Medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  78
  Mottagna gillanden:
  14
  Netflix utbud är betydligt sämre i Spanien än i Sverige, och det är betydligt bättre i UK, USA och Holland, allt handlar ju om var tjänsten är mest populär. Fråga ngn valfri spanjor om han brukar kolla på Netflix :) De är inte lika tekniskt bevandrade, Spotify, Skype, avancerade telefoner, är inte lika intressant enligt min uppfattning. De kör sin Whats up och många har såklart Facebook.

  Ska man optimera sin Netflixupplevelse så bör man nog försöka hitta en VPN som kan hantera Netflix, vilket det är långtifrån alla som klarar. Men de bästa gör det, dock ska man vara försiktig för om Netflix märker att man gömmer sig bakom VPN kan de stänga av ditt abonnemang, så välj med omsorg.
   
 13. El Águila

  El Águila Ny medlem

  Blev medlem:
  onsdag
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  1
  Så vitt jag vet har man ingen risk att få abonnemanget avstängt, det enda som kan hända är att man får ett proxyfel om man använder en (av Netflix) känd VPN-server. Jag har sett på amerikanska Netflix via VPN i flera år, först i Sverige och nu på Kanarieöarna, utan några som helst problem. :)
   
  Sharky gillar detta.

Dela sidan

Laddar...