Spanska regeringen inskränker utyrningsmöjligheterna

Diskussion i 'Hyresmarknaden' startad av Nerja92, 29 september 2018.

 1. Nerja92

  Nerja92 Ny medlem

  Blev medlem:
  11 januari 2017
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  http://sydkusten.es/sk/11/a/26571/lattare-att-forbjuda-korttidsuthyrning/

  Detta innebär massor av spanjorer i urbanisationer kommer förbjuda oss utlänningar att hyra ut. En inskränkning av äganderätten.

  Kombinera detta med turistlicenslagar i andalusien som inte går uppfylla då dom flesta bostäder i b la Nerja saknar First occupy license/lfo/celuda de habidad certifikat och går inte hyra ut i dagsläget.

  Spanien går inte investera i, det är skit och man blir screwed nu.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.511
  Mottagna gillanden:
  355
  Bra om det går igenom , ALLA våra problem i urbanisationen grundar sig på hyrestagare som missköter sig.
   
 4. Nerja92

  Nerja92 Ny medlem

  Blev medlem:
  11 januari 2017
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Vad är bra med det?
  Min dröm om att köpa en lägenhet i Spanien är över nu. Jag får varken uthyrningslicens i andalusien för bostäderna saknar FOL licens i Nerja
  och nu kommer detta där urbanisationer kommer förbjuda en att hyra ut en ÄGARLÄGENHET. En inskränkning av äganderätten. Kan inte ta lån på en lägenhet i Spanien och betala 200 000 i skatt och avgifter och riskera stå betala denna med 10 000 kr/mån inkl amorteringar och inte kunna hyra ut den. Fyfan asså.

  Vad är det för problem du har i urbanisationen?
  Du kan väl säga åt dom som missköter sig i din urbanisation eller flytta till en villa istället för förespråka något som förstör andras drömmar och möjlighet köpa fritidshus i Spanien.

  Att fast boende inte skulle orsaka problem i ett bostadsområde är bara skitsnack, alltid problem med grannar eller folk som håller på jobbiga i alla samfälligheter västvärlden över.
   
  Last edited: 29 september 2018
 5. mic

  mic Medlem

  Blev medlem:
  15 juli 2014
  Inlägg:
  34
  Mottagna gillanden:
  7
  Bra lag. Korttidsuthyrning är ett otyg. De som kommer ner 1v vill inte missa en timma och försöker hålla igång dygnet runt.
  Vi som är där längre period vill gärna sova på natten ;-)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Nerja92

  Nerja92 Ny medlem

  Blev medlem:
  11 januari 2017
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Du menar du inte kan få störande grannar som bor fast? tillåt mig skratta.

  Du ska ha lugn och ro i typiska semesterområden med stora pooler som är mestadels som turister bara vill hyra?
  Du ska ha lugn och ro i soliga Spanien? Haha

  Flytta till hus eller ett område som inte är lika turistigt och paradisaktigt tex som capistrano områdena i Nerja är och där jag tänkt köpa, men nu sprack min dröm då jag inte kan sitta betala 9000 kr/mån för en bostad i spanien jag använder 1 månad per år vad tanken och inte kan dryga ner utgifterna med uthyrning hur jag vill.
   
  Last edited: 29 september 2018
 8. Pooh

  Pooh Känd medlem

  Blev medlem:
  15 april 2011
  Inlägg:
  639
  Mottagna gillanden:
  111
  @Nerja92. Det där är ju inte direkt något nytt. I många delar av Spanien, t.ex här på kanarieöarna, har det varit så i många år. För att kunna hyra ut korttid krävs att hela bostadskomplexet är klassat som ”turistkomplex” och har turistlicens, plus att det ska finnas en hyresagent på plats.
  Om det inte funkade på det viset skulle ingen kunna bo permanent någonstans.

  Och självklart *kan* man alltid råka ut för störande grannar, men att ha korttidsuthyrning bland grannarna *garanterar* att man får det. Jag vet inte varför du tycker att boende i Spanien inte skulle kunna ha samma krav på grannar som du har i Sverige, bara för att det är ”soliga Spanien”.....???

  Långtid, över 6 månader, kan man alltid hyra ut.

  Dessutom, att basera sin kalkyl att kunna köpa en lägenhet på någon sorts antagen hyresintäkt, har i princip aldrig varit ett ekonomiskt realistiskt alternativ.
   
  Dahook, erkki, Kjell Fohrman och 1 annan gillar detta.
 9. Nerja92

  Nerja92 Ny medlem

  Blev medlem:
  11 januari 2017
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Ja men vad bra, flytta till Kanarieöarna ni då så kan du sitta i ditt pensionärsreservat segregerat frän turistuthyrnings områdena?
  Nu ser det ut som det gör i andalusien och folk har köpt bostäder där för att kunna hyra ut och kunna få intäkter som affärside eller dryga ut kostnaderna på sin semesterbostad! Hur kul är det att betala 25000 euro i förvärvsskatt och avgifter för ett bostadsköp och allt jobb för renovera, köpa möbler och börja komma igång med uthyrningsverksamhet och alla miljon lån och sen inte kunna hyra ut för föreningen beslutar det helt plötsligt?Det är ju en katastrof. Jag hade nästan blivit alkoholist om jag råkat ut för det.

  Vad jag hört funkar korttidsuthyrning bra och alltid varit laglig i Spanien.
  Vad jag hört av folk som hyr ut i tex Nerja så är det mestadels lugna personer och pensionärer som hyr semesterlägenhet och dom har inte fått något sabbat i lgh på flera år, kanske ett dricksglass.

  Varför kan ni inte köpa fristående hus i Spanien? Det är vad man får göra i Sverige för att få det tyst. Jag störs hela tiden av mina grannar i min svenska lägenhet som spelar musik och dom är fastboende.

  Varenda bostad i hela Barcelona och större delen av Spaniens bostadsbestånd är byggd av pappskivor/ hålad tegelsten typ och lyhördheten är enorm. Det radhuset jag kollade på var det också hålad tegelsten och ej isolerat byggt på 80-talet.
  Du ska inte flytta till Spanien om du vill ha det tyst i lägenhet. Ett normalt vardagsliv hörs igenom tydligt i lägenheter i spanska städer oftast, inte bara om man råkar ha otur och få en väldigt störig 1 veckas gäst några ggr per år.

  Vem vill ha tyst i Spanien, i Spanien är man på playan hela dan, sitter utomhus på terassen eller resturang sent på kvällen sen slocknar man direkt när man kommer hem. Öronproppar på om man råkar ha otur och fått en väldig störig 1 veckas gäst.

  Man har faktiskt ägandelägenheter i Spanien och därmed äganderätt, ingen förening har rätt att säga vad man kan göra med sin fastighet då och man kan inte säga åt folk i köpta radhus eller villor i Sverige det heller.
   
  Last edited: 29 september 2018
 10. Pooh

  Pooh Känd medlem

  Blev medlem:
  15 april 2011
  Inlägg:
  639
  Mottagna gillanden:
  111
  Märkligt inställning till Spanien och Spanjorer, måste jag säga.... inte konstigt att de slår ner, och att spanjorerna på många ställen protesterar högljutt. Varför tror du egentligen att bostadsföreningarna vill kunna stoppa turistuthyrning? Bara för att hindra dig att tjäna pengar, eller för att det faktiskt påverkar dem negativt?
  Spanska bostäder är inte mer lyhörda än Svenska 60-70-talshyreshus, men det är enorm skillnad mellan fast boende och turister.

  Nej, jag är inte pensionär. Vi är en barnfamilj som bor och jobbar här nere sen ett antal år tillbaka, och ser ingen anledning att varken vi eller Spanjorerna ska behöva stå ut med vad som helst bara för att det är Spanien, lika lite som man måste acceptera vad som helst i Sverige heller.
  Även i Sverige är det mycket bråk om att folk hyr ut sina lägenheter via AirBnB och liknande, och många bostadsrättsföreningar förbjuder det. Varför ska inte samma sak kunna gälla i Spanien?

  Uppdatering: Jag kan förstå att du är besviken att dina planer kullkastats, men du riktar din ilska mot fel saker, och dina argument håller inte alls.
  Om du hade forskat lite, så hade du vetat att denna typ av regler var på gång; De har funnits i andra provinser tidigare, och har diskuterats i flera år, så det borde varit ett scenario som man måste ta med i beräkningen, om man köper en lägenhet med avsikt att hyra ut.
  Det ÄR frustrerande när regler ändras så att saker kullkastas - jag vet detta mycket väl själv, då ändringar av regler från myndigheter ändrat situationen radikalt, även för mig. I mitt fall var det EU-regler som ändrades, som i ett slag gjorde att 2/3 av min inkomst försvann. Sådant händer, men din argumentation och din syn på Spanien och Spanjorer håller inte.
   
  Last edited: 29 september 2018
  Nimo, RochA, DiBo och 4 andra gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Stefan K

  Stefan K Medlem

  Blev medlem:
  17 september 2017
  Inlägg:
  94
  Mottagna gillanden:
  28
  Ledsen höra alla era problem,vad jag förstår så går det ut på att låna upp pengar och köpa lägenhet eller hus, sen bo där i en månad om året sedan hyra ut dyrt för att tjäna en del pengar (y) Synd att ni har sådana problem med era grannar
   
  Gyllis gillar detta.
 13. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  479
  Mottagna gillanden:
  423
  Tråkigt att dina planer kullkastas när du jobbar så hårt för det. Och konstigt att du inte tidigare blivit informerad av dina kontakter i planeringen om de restriktioner som gäller.
  Om du själv bara ska vara nere en månad om året kan du prova att istället långtidsuthyra, för det krävs inte licens. Visserligen mindre pengar per månad, men å andra sidan mindre omkostnader och administration. Och om du får en hyresgäst är beläggningen garanterad för hela perioden. Vid långtidsuthyrning ställs inte heller samma krav på standard. Jag tycker mig se att allt fler upptäckt möjligheten att långtidshyra säsongsvis som alternativ till att köpa eget boende.
   
  mixt och DiBo gillar detta.
 14. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.745
  Mottagna gillanden:
  734
  Mycket väsen för ingenting.
  Först och främst är det BARA ett lagförslag. sen sà màste dessutom föreningen rösta och fà majoritet med minst 60%
  Detta kommer knappast förändra nàgot i turistomràden där mànga, för att inte säga de flesta hur ut.

  Det är uppenbarligen ett problem för mànga, främst dà i städer eftersom de kommer med lagförslaget. Men du kan nog vara ganska lugn. Mànga Spanjorer köper ocksà för att hyra ut, sà det är inte bara mot "oss utlänningar"
   
  Farbror Sven, erkki, mixt och 1 annan gillar detta.
 15. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.511
  Mottagna gillanden:
  355
  På sommaren och i synnerhet august finns efterfrågan. På de flesta ställen är efterfrågan över året liten. Turismen i spanien minskade i sommar efter förra årets rekord. Jättegruppen från U K har pga brexit dålig valuta och även den svenska kronan har gått dåligt.
   
 16. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  960
  Mottagna gillanden:
  267
  Fast det låter som Nerja92 bygger sin kalkyl på korttidsuthyrning vilket antagligen innebär en större intäktskälla än långtidsuthyrning. Utan de korttidsintäkterna tycks Nerja92:s kalkyl inte hålla, därav upprördheten.

  Jag kan dock hålla med om att det väldigt mycket förslag och förändringar som faktiskt påverkar äganderätten och personligen gillar inte att stat och myndighet inskränker en sådan helig princip. Oavsett vilket så är Nalles inlägg ovan det mest informativa och visar att det är absolut nödvändigt att informera sig själv om tendenserna på det här området.
  (Meta: härlig tråd, här blev det drag under galoschen :) )
   
  Nalle gillar detta.
 17. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Spanjorer vill ha lugn och ro, och majoriteten lever inte så som du beskriver. Men det tror jag du fattar, för hade de levt så hade ju ingen störts av det som nu är på tapeten.

  Som flera andra hintade om, kika på att hyra ut längre tid, det ger stabilare flöde och stabilare folk (vanligtvis). Man bryr sig mer där man tillbringar längre tid, kortfattat.
   
 18. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.745
  Mottagna gillanden:
  734
  Dessutom handlar lagförslaget endast om uthyrning i turistsyfte. Du kan tom pà Mallorca teoretiskt sett hyra en lägenhet fullt lagligt i 2 veckor.
   
  Los Suecos och erkki gillar detta.

Dela sidan

Laddar...