Skavsta Flygplats

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kenth, 5 oktober 2022.

 1. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  330
  Mottagna gillanden:
  312
  Säkert flög många av oss från Skavsta när Ryan trafikerade Spanien därifrån men när Ryan började flyga från Arlanda måste det varit ett dråpslag för flygplatsen.
  Min fru var tvungen att flyga akut till Polen och då biljetten bokades från Warzawa föll valet på Skavsta då Wizzair flyger dit.
  Vi var ute i god tid då tanken var att äta o dricka ngt i cafeterian men icke sa Nicke då den var stängd o vi hänvisades till ett ställe innanför säkerhetskontrollen dit endast de med biljett hade tillträde.
  Förutom det smolket i glädjebägaren visade det sig att beställaren av biljetten endast bokat in en ryggsäck med max.vikt 7 kg o då vistelsens längd var okänd så hade min fru tagit med en kabinväska som då kostade 330 SEK extra oavsett om den togs med som kabinbagage eller lastades i planet. Betalningen måste ske vid informationsdisken som även skrev ut ett boardingcard där WIZZ Priority ingick, d.v.s. förtur vid ombordstigning vilket kändes rätt värdelöst då antalet passagerare understeg bemanningen i säkerhetskontrollen.
  Vi var f.ö. de första, ev. enda kunderna, varför det tog sin rundliga tid att starta upp datorer o skrivare.
  Dessutom hade innanmätet på kölappsautomaten plockats bort och stod där mer som ett monument över svunnen tid.
  Jag småpratade med tjänstemannen medan apparaterna värmdes upp och han medgav att det var bättre förr + jag fick reda på att Wissair eg. är ett ungerskt bolag (jag trodde det var polsk)
  Intensiteten var låg med ett avgående o ett ankommande flyg så hela flygplatsen verkade öde och kändes sorgset jämfört med tidigare resor. Så någonstans hoppas jag att de får till fler linjer + kanske när de fortfarande ett hopp att Ryan ska komma tillbaka då det i dagsläget måste vara en gigantisk förlustaffär.
   
  mixt gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Det är förstås kris för Skavsta som delägs av Nyköpings kommun. Nya skattepengar har stoppats in för att hålla flygplatsen i gång och har för mig att jag läst att det tillkommit nått lågprisflygbolag. Tror inte på fullständig nedläggning då en del statlig verksamhet finns där, typ kustbevaknings flyg.
  Synd med Ryan, jag skulle hellre från Skavsta än ARN.
   
 4. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  330
  Mottagna gillanden:
  312
  Ytterligare lågprisbolag är nog snarare ett önsketänk då samtliga incheckningsdiskar hade WISSAIRS logga men endast en, av förklarliga skäl, var bemannad o hade det inte varit för bagagebandet skulle incheckning kunnat ske via en husvagn på utsidan;)
  Återresan bokades från Sverige o skedde via SAS som troligen behöver varenda krona efter vad jag läst även om de nyttjade ett kanadensiskt bolag. Denna G till Arlanda.
  Tidigare så använde vi Ryan ibland men avgångar o ankomsttider passades oss bättre med Norwegian + har flugit så många ggr så jag har gratisbagage o fri sittplats. Annars är det strunt samma då vi bor vid globen o i stort lika avståndsmässigt.
   

Dela sidan

Laddar...