Sjukvård efter Brexit

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av mixt, 3 oktober 2016.

 1. carl

  carl Medlem

  Blev medlem:
  10 april 2008
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  17
  Jag tror inte detta med sjukvård i Spanien är särskilt aktuellt för de Brexit-röstande britterna. Det kan naturligtvis ha funnits några, som kopplat ihop frågan om EU-medlemskap och sjukvård i Spanien innan röstningen men de skulle nog ha röstat på "Remain" ändå

  Brexitanhängare var i första hand äldre pensionärer. Att de flesta Brexit-röstare kom från oskolade och lågt utbildade sociala klasser har klart framgått av brittiska media. Likaså att 62% från Blaenau Gwent in Wales, som har flest arbetare i UK, röstade för att lämna EU.

  Jag har en stark känsla av att av dessa var det få som tänkt pensionera sig i Spanien. Nej, röstandet för urträde ur EU hade nog mer att göra med svårigheter att få bostäder, dåligt fungerande skolor och sjukvård och kanske avundsjuka gentemot EU-immigranter, både arbetande och sådana som uppbar bistånd.

  Som skivits är Storbritannien ett land som vi (övriga EU-länderna) inte klarar oss utan. Finns det pengar att tjäna kan man blunda för det ena och det andra och kvarvarande EU-länder kommer säkerligen att se till det ekonomiska.

  Att UK lämnar det sociala EU-avtalet är självklart. Det var ju en av orsakerna till att lämna EU. Den sociallagstiftning som finns i UK är för generös och kan inte vara olika mot UK-mb och EU-immigranter enligt EU

  De britter som vill bo i Spanien får väl göra som man gjorde innan Spanien/UK var med i EU, nämligen söka uppehållstillstånd och bevisa att man har en gällande privat sjukförsäkring.

  Något som UK skulle tjäna på (inga schablonavgifter per brittisk mb) och Spanien likaså (inga dyrbara vårdkostnader för brittiska penionärer).

  Dessutom skulle Spanien kunna kasta ut icke önskvärda brittiska mb som uppehåller sig längre än den viseringsfria tiden.

  De britter som har fastigheter kan säkert köpa en årsförsäkring. Andra britter får väl begränsa Spanienboendet och lita till sina rese- eller hemförsäkringar
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  Det vore intressant att veta hur många britter det är som sökt spanskt medborgarskap efter omröstningen.
  Det var en markant ökning i Sverige.
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Katt arina, innan man har rätt att ansöka om spansk medlemsskap måste man bevisa att man har bott i Spanien sammanhängande i tio år. Man måste också klara det spanska språktestet, en ”utmaning” för de flesta engelsmän som bor i Spanien. Ett hundratal dokument skall lämnas in, många skall vara översatta, en del skall ha ett sigill. Ingen dans på rosor precis, speciellt om man inte behärskar spanska.

  Jag har en spansk vän som har varit gift med en engelska. Deras söner har både engelskt och spanskt medborgarskap - en bra sits inför en mycket osäker framtid.
   
 5. Anca

  Anca Aktiv medlem

  Blev medlem:
  4 augusti 2013
  Inlägg:
  607
  Mottagna gillanden:
  142
  Det låter som Spanien.
  Sigill och stämplar ska det va :)
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].

Dela sidan

Laddar...