Resultatet vid nyvalet 28.4 2019

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Preciosa, 29 april 2019.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.046
  Mottagna gillanden:
  881
  Kjell Fohrman gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Svenne Apelsin

  Svenne Apelsin Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 oktober 2016
  Inlägg:
  184
  Mottagna gillanden:
  74
  Majoriteten av väljarna röstar efter att ha hört 'one-liners'.

  Det blir väldigt knepigt att ha några åsikter om vad folk röstar på.
  PP har varit inblandad i mycket korruption m.m. och därifrån har VOX fått gratisröster p.g.a. detta.

  VOX har en ( knasig ? ) general bland de som blivit invalda. Resten verkar vara jurister, affärsmän - kvinnor och annat högutbildat folk.

  Någonstans på nätet läste jag att bättre skolutbildning, minska arbetslösheten, m.m. var avgörande frågor för många väljare, som röstade på VOX.

  Spanien har tidigare varit ockuperade av morerna ( islam ). Att inte något parti, som vill stoppa illegal invandring från Afrika, tidigare fått mycket röster tycker jag är mer konstigt än att VOX kom in.

  Om nu en del tror att VOX är fascister och djävligt farliga ( jag har ingen aning ). De som röstade på VOX har fått uppfattningen att de tillvaratar deras intressen bäst. P.g.a. bl.a. vad jag nämnde ovan.

  Nu får vi hoppas de som hamnar i regeringen gör något som är bra för Spanien, Spaniens medborgare, samt för alla oss som besöker landet ett flertal månader varje år.
   
 4. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.602
  Mottagna gillanden:
  577
  Vox fick inte vara med i TVEs debatt pga de spanska vallagarna (man ingen represantation i parlamentet) Varf¨r de inte fick vara med i la Sextas och A3 debatter är antagligen för att de ville likna TVE.

  VOX är ett populistiskt parti och fàr naturligtvis mànga röster när vissa väljare tycker att "establisemanget" inte representerar dem. Samma som Podemos. Just nu rider de sàklart ocksà pà vàgen med Cataluña.
  Huvudfràgorna kan man naturligtvis prata om men utan tvekan sà har de flesta väljare kommit fràn PP, som de inte tycker ha drivit en tillräckligt konservativ politik. Lite SD/UKIP/Le Pen känsla finns där absolut.
  Att inget partri liknande VOC funnits tidigare (visst finns dessa ocksà, men inte blivit lika stora) beror nog till mycket tack vare (pga??) Francos spöke som gör att mànga har svàrt för extremhögern.
   
  Los Suecos gillar detta.

Dela sidan

Laddar...