Restskatten ogillas av högsta domstolen

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Nalle, 25 november 2015.

 1. KeLo

  KeLo Medlem

  Blev medlem:
  7 maj 2016
  Inlägg:
  39
  Mottagna gillanden:
  7
  Vi blev informerade av vår advokat om att vi köpte bostaden (2016-07) under taxeringsvärdet och att vi kunde eftertaxeras. Eftersom det verkade vara lite hipp som happ med att skatten verkligen togs ut lade vi det lite åt sidan. Fastighetens taxeringsvärde var 88 000 €, nu kom skatten som ett fint sommarbrev. Tur i oturen har taxeringsvärdet dock sjunkit till 69 000€, men det är ändock surt att hosta upp 1100€ då skatten verkligen känns som ett lotteri. Advokaten vi har tyckte inte det var värt att bestrida då deras omkostnader skulle vara högre än skatten.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. kinng

  kinng Moderator

  Blev medlem:
  24 juni 2014
  Inlägg:
  565
  Mottagna gillanden:
  64
  Vi betalade 500€ för att överklaga vår extraskatt vilken var på ca 4000€. Men det känns ju inte som att jag skulle överklagat om det inte handlade om mer än 1100€, då är mellanskillnaden så liten.
   
 4. KeLo

  KeLo Medlem

  Blev medlem:
  7 maj 2016
  Inlägg:
  39
  Mottagna gillanden:
  7
  Vår advokat vill ha 900+600 för ett överklagande. 900€ i första instans och 600€ i en andra.

  Nu kommer dock det mest spännande...

  Jag frågade advokaten om siffrorna då jag fann både hennes och SUMAs uträkning bristfälliga för oss ägare att förstå. Då fick jag en tydlig förklaring på varitfrån siffror kom och hur SUMA räknar ut extraskatten för oss (de multiplicerar deras värdering med förändringsfaktor 1,290).

  Jag fick också förklarat att extraskatten gällde bara lägenheten, inte garageplatsen utan den kommer kanske (garanterat nästa år) senare och då har vi betalat 5000€ för en garageplats som SUMA anser vara värd 18227€. Himmel.....

  Så, mer och mer blir jag sugen på att inte betala utan överklaga.
  Vi får se hur vi gör, men jag vet inte om jag har så stort förtroende för advokaten längre i detta fallet.
   

Dela sidan

Laddar...