Resa till Menorca

Diskussion i 'Menorca' startad av erik88, 12 januari 2008.

 1. erik88

  erik88 Ny medlem

  Blev medlem:
  12 januari 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  Finns det nån som varit där ? Hur är det? Har varit på Mallorca och älskar den ön. Kan man jämföra öarna emellan?
  Jättetacksam för svar, skulle väldigt gärna vilja ha mer info.
  tack så mycket på förhand
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Patrick

  Patrick Admin

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  1.140
  Mottagna gillanden:
  31
  Ja. jag var dit för några år sedan en vecka på våren. Råkade vara väldigt blåsigt då (första veckan i juni), regn halva tiden men därimellan sol. Bodde ute vid Cala´n Bosch vilket inte var så bra då det blåste. Samtida resenärer som bodde vid Cala Galdana (en vik mitt på ön) hade haft det varmt och skönt hela veckan. Så åker jag tillbaka till Menorca blir det just till den delen av ön.Annars var inte stränderna varken stora eller så simvänliga (utom just i Galdana) här och var fanns små vikar med en liten plätt sand, annars höga klippor längs hela kusten. Fanns ej just bilväg längs strandlinjen (där fanns gång och hästvägar...), stora vägen gick mitt på ön. En knäpp grej - mitt ute i ingenstans fanns en stor rondell ute på vägen - guiden berättade att det var för att få EU-bidrag till vägen som rondellen blivit till.....
  Shopping var inget att tala om och det som fanns att köpa var dyrt.
  Maten var internationell och helt vanlig, gapaschon var dock god.
  Spriten var billig.
  Sevärdheter var mest historiska stenbumlingar osv. Ett kloster fanns högst uppe på öns högsta punkt. Och en restaurang/disko inne i en bergsgrotta med en klippa med en tragisk historia om en ung man som kastat sej utför klippan. Sen fanns en liten vitkalkad miniatyrstad i en fiskeby, men dessa sevärdheter framgår säkert bättre på resebyråernas websidor.
  Naturen var vacker och lite vild.Största nöjet den veckan var att promenera längs klipporna.Känslan av hav upplevdes starkt då det blåste hårt. En morgon då vi vaknade var balkong och balkongmöbler täckta av våt och röd finkornig sand (manna) troligtvis från Sahara.
  Balkongen för övrigt som var jättefin och stor och vette ut mot havet, kunde vi knappt utnyttja utan tjocka tröjor på, vilket var synd då utsikten var fantastisk.
  Hotellet vi bodde på hade mest engelska turister, endast några svenska par och så vi. Så poolstolarna var för det mesta upptagna av tidningsläsande brittiska herremän med strumpor och sandaler till short och skjorta och hustrurna i hatt och hel simdräkt i stolen bredvid och i simbassängen ungarna skrikande " I kill You, I kill You" åt varann....Lite udda kände man sej där man försökte glida runt i bikini på dagarna, såg man en kvinna i bikini visste man meddetsamma " Ahaa en syster från Norden..."
  Detta är mina minnen från Menorca, vacker ö men lite trist och dyr absolut inte badvänlig. Men kunde tänka mej en prisvärd resa till Cala Galdana området. 8)
   
 4. james

  james Ny medlem

  Blev medlem:
  10 januari 2008
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej! 2004 var vi på menorca, vilken orörd pärla! härliga stränder, god mat lugnt och skönt! vi semestrade i calan bosch(stavningen?)vi var där i slutet av augusti? ställ gärna frågor till mig!
   
 5. Manolo

  Manolo Är här för att hjälpa dig

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  150
  Mottagna gillanden:
  50
  Menorca är en Pärla!

  Jag har själv hus på ön och har bott där varje sommar sedan 2003 då jag för övrigt sålde mitt företag och styrde kosan mot Medelhavet!

  Om ni har några speciella frågor är jag på forumet för att svara! Cala N Bosch heter är väldigt fint, dock rekommenderar jag Santo Tomas - Sydspetsen på ön!

  Trevlig personal också!

  Mvh
  JohanH
   
  Patrick gillar detta.

Dela sidan

Laddar...