Registrering av svensk bil

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kenth, 10 december 2019.

 1. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Halloj!
  Har letat bland trådarna men naturligtvis hittar jag nada så tror det går fortare den här vägen.
  Letar efter en gestoria eller liknande som ombesörjer omregistrering m.m. för en svensk bil.
  Fick ett tips från en kille på flyget att det skulle finnas en på motsatta sidan av Habaneras, bredvid brandstationen o var där idag o irrade runt men hittade ingen. Så finns det någon härinne som vet vart jag vänder mej så vore det guld.
  Är i.o.f. ingen ko på isen men kommer att ske nästa år o har vägt för- o nackdelar då det inte verkar gratis + att resan ned kostar en slant... men har en granne som efter intensivt flörtande kommer att sälja sin ögonsten p.g.a. hans höga ålder. Visserligen en 2004 Volvo V40 men pedantskött o har inte rullat många mil.
  Tyvärr gick hans livskamrat bort och var den som skötte om bilen och nu är den i vederbörlig ordning avställd under vintern.
  När jag luskat runt har jag fått en del olika uppgifter både vad gäller värde, motorstyrka, Co-halt osv så vore bra att få lite info även här från ngn som gått igenom proceduren eller känner någon som känner någon...
  Är som sagt en Volvo V40 -04. 2,0 liters motor o 163 hk. o tror värdet lär hamna på 15.000 give or take a few
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. myramis

  myramis Medlem

  Blev medlem:
  11 september 2011
  Inlägg:
  178
  Mottagna gillanden:
  12
  Den omtalade och av många omtyckta firman ligger mittemot infarten till ITV i Torrevieja. Är ju en liten bit ifrån Carrefour så jag förstår att du inte hittade den.
   
  Kenth gillar detta.
 4. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Aha, tack Såg en skylt med ITV så åker dit en annan dag o sonderar - mange takk!!!
   
 5. Rottweiler

  Rottweiler Medlem

  Blev medlem:
  27 september 2009
  Inlägg:
  122
  Mottagna gillanden:
  17
  Reggade om min V70 2,4D 2006 163 hk. Kostade c:a 1100€
  Det gick mycket smidigt med tidigare nämnd firma mitt i mot ITV i Torrevieja. Pratar bra engelska.

  Avda. Nenúfares, nº 962, Torreta II
  03184 TORREVIEJA-Alicante-España
  Tel.-Fax:+(34) 965 709 400
  www.accionindustrial.es
  [email protected]
   
  Sharky och Kenth gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. parkis

  parkis Ny medlem

  Blev medlem:
  31 mars 2016
  Inlägg:
  20
  Mottagna gillanden:
  4
  Hej!
  Lånar tråden lite.
  Vi har en v70 2.4D 2007 och enligt offert kommer den kosta 900€ med skatt att regga in i Spanien.Försäkring tillkommer .Vi kör ner den till våren. Skatten är billig jämfört med Sverige på en sådan bil. Problemet är att få våra barn 19 och 21 att få lov att köra bilen.
  Verkar vara en gräns på 24 år och en jädrans kostnad om du inte fyll 24.
  500€ extra samt en livförsäkring och endast köra under en viss period mm.
  Volvia i Sverige har självrisk x 2.
  Vi har en försäkringsmäklare som jämför nu men det ser mörkt ut.
  Kanske är det någon av er som vet ett bolag som gillar yngre människor.
  Annars får det bli en Svensk bil i Spanien.
   
 8. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Hittade firman idag o snöpligt nog var jag på rätt väg tidigare men gick inte hela vägen då det låg såpass långt ifrån brandstationen så jag trodde jag fått fel uppgifter.
  Det som är intressant för dem är fabrikatet givetvis, tillverkningsår, växellåda, slagvolym, drivmedel, motoreffekt samt CO2.
  Värdet verkar sättas via schablon. I de fall inköpskvitto behövs ska personnummer/org.nr på tidigare ägare anges liksom ditt NIE-nummer.
  Man ska även ta med sig dokumentet för NIE-numret, lagfarten, en räkning från el- eller vattenbolaget för att styrka att man har en giltig adress i Spanien + reg.beviset (blå + gul del).
  Kostnaden för en Volvo V40 -04 landar på 990€ o då är ett års skatt inkluderad beräknad från 1/1 vilket reduceras som i vårt fall då vi tar ned bilen under maj månad. Skatten är f.ö. c:a hälften jämfört med Sverige...
   
 9. Mats Snow

  Mats Snow Medlem

  Blev medlem:
  25 januari 2017
  Inlägg:
  80
  Mottagna gillanden:
  38
  Är det verkligen lönsamt att regga om den bilen? Jag förstår ju att skick och mil spelar roll. Jag antar att ni räknat på det?
   
 10. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.515
  Mottagna gillanden:
  355
  Följer man Spansk lag så måste man om bilen är i trafik länge. Ur inbrott och trafiksynpunkt bara positivt att inte utstråla ”turist. Engångskostnad vid registrering. Bilskatten mycket låg , försäkring som hemma. Dock ej avställning. Tror att Svenska kostnader kommer att öka mer framöver , många bilbränder och fordonsbedrägerier i vårt land.
   
  Kenth gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Jag delar dina tankar o har stött o blött. Nackdelarna är självfallet kostnaden + det är inte gratis att ta sig ned till Spanien, förra året när vi bilade ned kostade en enkel resa runt 8.000 SEK för färja, hotell, vägavgifter samt bensin.
  På plussidan är att jag vet vad jag köper och svårt att få tag i bilar av den årsmodellen där antalet 1000 mil understiger åldern samt där kamremsbyte skett p.g.a. ålder o inte mil. Jag har sonderat lite o verkar som beg. bilar betingar ett högre värde här nere än hemma samt att automater är mer sällsynta. Stoppade bl.a. in huvudet hos en försäljare som ligger i ett gathörn inte långt från vår bostad för att få en prisbild o visade sig att priserna låg på 3-7.000€ inkl registrering o ett års garanti. Nu är det inte aktuellt att handla från en dylik då man inte vet överlevnaden för företaget och även om firman finns kvar kan det lika gärna vara med en annan ägare vilket gör garantin värdelös o det känns som de mer etablerade säljarna, precis som i Sverige, inte befattar sig med bilar av äldre modell.
  Vi bor ju centralt så behovet av bil är inte överhängande men lika fullt trevligt för utflykter till andra regioner eller när man ska handla ngt otympligt. Det finns gott om P-platser på o runtom vår gata förutom under högsäsong men då är vi oftast inte här + finns ju ett antal firmor nära flygplatsen som tar hand om bilen medans vi är i Sverige. Att köpa ett garage är inte aktuellt då kostnaden avskräcker.
  Så, jo jag har räknat på det o fortsätter att kolla den lokala marknaden men är ett klart aber att jag inte behärskar språket då det till syvende og sist är lättare att pruta på hemmaplan, har kompisar som jobbar på Volvo o.s.v. vilket sammantaget gör det lättare än att köpa privat här.
  Nu är det inte aktuellt förrän under april/maj så mkt kan hända i mellantiden så lämnar alla dörrar öppna.
   
 13. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  513
  Mottagna gillanden:
  602
  Handlarna brukar teckna garantin hos fristående bolag, så den gäller även om handlaren ger upp – så var det i alla fall för mig. Begagnade bilar är nog lite dyrare här, men det är lätt att pruta, och det går att pruta mycket! En annan sak som är bra är att rost är hyfsat ovanligt, men vanligt är solblekt lack, men det är lättare att se som köpare.
   
  Kenth gillar detta.
 14. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Aha o det ger ett nytt skimmer åt affären vilket i.o.f. gör mej ännu mer rådvill + har mer eller mindre lovat frugan en bilsemester genom Europa men går kanske att häva via blommor, choklad o parfym...
   
 15. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Jag böjer mej för visheten :) Tog ett snack med grannen under mellandagarna o trots att bilen aldrig sett en snöflinga o troligtvis inte ett höstlöv så blev priset en kalldusch. Jag var beredd att betala extra p.g.a. skicket men visade sig att vi var så pass långt ifrån varandra så lönade sig inte ens att börja kriga. Det har ju varit hans ögonsten o han prissätter därefter men inköp + kringkostnader gjorde det totalt ointressant.
  Så handlade en på plats istället, ngt äldre men med fullstämplad servicebok från märkesverkstad, något som inte verkar vara helt vanligt i Spanien. Beställde även carfaxrapport som visade att det varit en ägare + två handlare vilket verkar rimligt då märkeshandlarna tar inbyte men sen låter bilarna gå vidare till allbilhandlare då de inte passar in i sortimentet p.g.a. ålder. I det, i mitt tycke, rimliga priset ingick besiktning samt registrering + prutade till mej ett års garanti för motor o vxl.låda. Då den var lite repig + hade några dörruppslag försökte jag få en omlackering inbakad i priset men det var väl där någonstans som hans välvilja tog slut men lyckades i vart fall få den hellackerad till ett rimligt nettopris.
  Så just nu står den på Umbrella parkering i närheten av flygplatsen o fördelen är att du ej är tvungen att lämna ifrån dej nyckeln men om man gör det så kan man få bilen nytvättad, däcktrycken kollade + starthjälp ifall det skulle kärva. De kan även hjälpa till med besiktning framöver om så önskas. En av anledningarna till att jag tog med nyckel o fjärrdosa till Sverige var att det endast följde med ett ex vid köpet - Verkar som om två nycklar är ett försäljningsargument när man läser "till salu-annonserna" Nåväl - visade sig att man måste beställa kopior i Spanien då programmeringen inte kan göras i Sverige.
  Hade tidigare, i Sverige, köpt en gammal GPS för en 50-lapp för att ha när jag är ute o knatar då mobilappen spelat några spratt tidigare.
  Givetvis glömde jag ställa om den från gång till bil vilket jag abrupt upptäckte när jag körde mot enkelriktat o fick blinkningar, tutningar + div. troligen okvädesord från en mötande buss o var väl den enda gången jag gladde mej åt att inte kunna spanska annars hade jag säkert rodnat ännu djupare..
  Lyckades i vart fall ta mej hem helskinnad o googlade på GPSer o hittade en till vettigt pris hos ett företag strax utanför Torre så tog mej dit men trots att det var annonsvara så fanns det ingen + de hade bara en annan i butik men visade sig vid hemkomst att den saknade handsfree så blev tvungen att lämna tillbaka den dan efter o fortsätta leta o såg då en med 7" skärm inkl handsfree till ett pris som låg 1000 SEK under vad den kostar i Sverige så gjorde min första internetbeställning i Spanien o det funkade galant. Då det här utspelades sig på onsdagen och jag skulle åka hem på lördag så plussade jag på några euro för lev. dagen efter o 13.30 på torsdagen plingade det i porttelefonen o jag blev lycklig ägare till en med de funktioner jag önskat.
  Så, framtiden lär väl visa om det var ett vettigt köp eller ej...
   
  Preciosa, Gyllis och PEB gillar detta.
 16. Mats Snow

  Mats Snow Medlem

  Blev medlem:
  25 januari 2017
  Inlägg:
  80
  Mottagna gillanden:
  38
  Körde ner frugans gamla Toyota Corolla 2007(14000mil) och tänkte besiktiga den i Spanien och skick hem papperna. Men se det stoppade man så fort jag var redo. Fick nu regga om den 800€ på Orke Servicios i Montesinos. Bra service men dyrt tycker jag för den gamla bilen.
   
 17. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Ja, det är inte gratis direkt men du får trösta dej med att skatten är betydligt billigare än i Sverige + hoppas du hittat ett prisvärt försäkringsbolag då priserna kan skilja avsevärt.
  När jag köpte min bil i Torre så hjälpte bilhandlaren till med försäkringen via en försäkringsmäklare (Almar Seguros) o försäkringen landade i ett bolag som heter Plus Ultra Seguros som enligt en vän i Madrid hade ett konkurrenskraftigt pris vid jämförelse med dennes bolag.
  När jag var på min bank, Sabadell, i ett annat ärende så bad jag dem ta fram en offert på bilförsäkringen och visade sig att deras premie för en ½-försäkring motsvarade vad jag betalar för en 1/1-försäkring. De samarbetar med Zurich som f.ö. inte helförsäkrar bilar äldre än 15 år.
  Därmed sagt att det lönar sig att surfa runt eller gå via mäklare. Jag har inte nyttjat försäkringen förutom assistansdelen när jag hade punkteringar x 2 i Sverige och det fungerade galant. Ett lite udda tillägg i försäkringen är att bolaget kan hjälpa till med överklagande av P-bot om det finns möjlighet - ngt jag saknar i Sverige :(
   

Dela sidan

Laddar...