Pantbrev/inteckning i fastighet för privat lån

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Busk Friis, 9 december 2020.

 1. Busk Friis

  Busk Friis Ny medlem

  Blev medlem:
  16 december 2013
  Inlägg:
  21
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej
  Krånglig bakgrund till frågan så jag bara ställer den här och hoppas någon har koll...
  Finns det möjlighet att i Spanien ställa fastigheten som säkerhet för ett privat lån? Dvs ta ut ett pantbrev och registrera en inteckning för lånet som man kan göra i Sverige, men alltså inte låna av en bank utan av en privatperson. Behöver men i så fall anlita en jurist för uppdraget eller hur går man tillväga? Vad kostar detta, är det i % av pantbrevets belopp som i Sverige?
  Mvh Tommy
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  ja, det gàr, heter "prestamo con garantia hipotecaria" Vad jag vet sà màste fastigheten vara helt utan làn och skulder. Hur det gàr till rent praktiskt vet jag inte. Men googla pà "prestamistas" + den ort du befinner dig pà sà hittar du säkert nàgot.
   
  Sharky och peterstockholmsweden gillar detta.
 4. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Nästan hundra på att du måste anlita en jurist som kan hantera inskrivning av en inteckning i fastighetsregistret, i synnerhet om du inte är spansktalande. Håller själv på med ett fall där statusen för en fastighet ska ändras i registret och är väldigt glad över att ha en jurist som sköter det, trots att det kostar.
   

Dela sidan

Laddar...