Norwegian flyger igen

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Nalle, 17 juni 2020.

 1. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.745
  Mottagna gillanden:
  734
  enligt en artikel i Diario Información, kommer Norwegian börja flyga fràn Skandinavien till Spanien fr.o.m den 1 Juli.

  Alicante fràn Oslo (1 gàng om dagen) Bergen (varje Lördag) Kastrup (varje Tis, Tors och Lör) Arlanda (varje Màn, ons och Lör)
  Barcelona fràn Oslo (3ggr/vecka) Kastrup (2ggr/vecka) Arlanda (2ggr/vecka)
  Gran Canaria fràn Olso (varje lör)
  Malaga fràn Oslo (varje dag) Kastrup (4 ggr/vecka) Arlanda (4 ggr/vecka)
  Palma fràn Oslo (2 ggr/vecka), kastrup (2ggr/vecka) Arlanda (varje Lör)

  hela artikeln pà spanska
  https://www.diarioinformacion.com/a...remota-operaciones-verano-volara/2274143.html
   
  Last edited: 17 juni 2020
  CalleH, Los Suecos och Kenth gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  282
  Mottagna gillanden:
  274
  o här är en artikel på svenska:
  Norwegian återupptar 14 flyglinjer till Spanien från 1 juli
  [​IMG]
  Nyheter 2020-06-17  Lågprisflygbolaget Norwegian återupptar inte mindre än 14 flyglinjer mellan Spanien och de skandinaviska länderna från den 1 juli. Det blir inte mindre än 84 flyglinjer i veckan till Alicante, Barcelona, Málaga, Palma och Gran Canaria.

  Totalt återupptar Norwegian 76 flyglinjer både inrikes och utrikes destinationer inom Europa. Det här är ett resultat av en ökad efterfrågan från kunderna och att flera andra flygbolag redan har återupptagit flygningar i Europa. I Sverige återupptar Norwegian tre inrikeslinjer och tio utrikeslinjer, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. Totalt 20 plan sätts in i drift.

  Norwegian kommer att flyga på Spanien från Oslo, Köpenhamn och Stockholm till Alicante, Barcelona, Málaga och Palma de Mallorca. Oslo har även en linje till Gran Canaria och Bergen med Alicante, uppger den spanska nyhetsbyrån EFE.

  – Många kunder har önskat att Norwegian ska börja flyga till fler destinationer än de inrikeslinjer i Norge som vi trafikerar med åtta plan. Därför har jag ett positivt besked till alla som vill resa med Norwegian i sommar. Vi återupptar flygningar till ett flertal destinationer som kunderna har efterfrågat. Nu när våra konkurrenter har kommit igång med stora delar av sitt utbud vill vi också vara med och bidra till att samhället sakta återgår till det mer normala. Vi har även infört ett flertal åtgärder för att ytterligare minska en redan låg smittorisk ombord, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

  Fram till nu har Norwegian bara kört inrikestrafik i Norge med 13 linjer.

  Under 2019 transporterade Norwegian 4,47 miljoner resenärer mellan Skandinavien och Spanien. Med det hade bolaget 45,9 procent av marknaden, enligt företagets egna beräkningar.

  – Jag är mycket glad över att många «Red Nose Warriors» kommer tillbaka till jobbet och upp i luften igen för att ta hand om våra kunder, fortsätter Schram.

  Från Stockholm Arlanda kommer Norwegian att trafikera följande linjer på Spanien:
  Palma de Mallorca (1 avgång i veckan)
  Alicante (3 avgångar i veckan)
  Barcelona (2 avgångar i veckan)
  Málaga (4 avgångar i veckan)

  Norwegian skriver vidare att det ska vara tryggt och säkert resande och bolaget har infört ansiktsmask för resenärer som är sex år och äldre. Med ansiktsmask bidrar man till att göra resan tryggare, både för sig själv och för andra passagerare, skriver bolaget.

  Passagerare kommer att uppmanas att hålla avstånd under både ombord- och avstigning.

  Passagerare kommer att spridas ut i kabinen i mån av plats och mittsätena är de sista som används. Passagerare som reser tillsammans kommer att placeras bredvid varandra.

  För att minska kontakten mellan resenärer och anställda är det ingen servering ombord.

  Våra plan desinficeras noga enligt strikta rutiner och vi fokuserar extra på kontaktytor ombord. Därmed minimeras risken för både passagerare och kabinpersonal.

  Norwegians plan är dessutom utrustade med avancerad luftfiltrering som tar bort i princip alla mikropartiklar i luften, även bakterier och virus. Samma teknik används på sjukhusens operationssalar. All luft i kabinen renas var tredje till var fjärde minut och våra kunder kan känna sig säkra på att luften ombord är ren när de reser med oss.

  Undersökningar visar att risken för att bli smittad ombord är väldigt liten. Om det skulle uppstå misstanke om smitta ombord på ett av våra plan har vi rutiner och utrustning för att hantera det, skriver Norwegian.  Skicka till en vän
   
  CalleH gillar detta.

Dela sidan

Laddar...