La Costa Tropical

Diskussion i 'Regioner på fastlandet 2' startad av rinconada, 7 december 2011.

 1. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Som ett tips till alla "Spanien lovers":
  La Costa Tropical, den tropiska kusten, är en region i södra Spanien, kustremsan i Granada provinsen. Kustvägen N-340 från Málaga till Almería korsar provinsen.

  Kusten består av mest jordbruksland, med enorma växthus men även små semesterorter, städer och byar. Det som gör Costa Tropical unik i Spanien är dess närhet till Sierra Nevada med dess skidorter och lång skidsäsong.

  Regionen är väldigt bergigt. Förutom Sierra Nevada finns där bergskedjor som Las Alpujarras och La Contraviesa, med sina pittoreska, små, vita byar som klättrar på sluttningarna. "Platt" land hittar man bara runt Motril (la vega de Motril).

  Dessa bergskedjor utgör bra skydd mot nordanvindar och skapar en angenäm mikroklimat med milda vintrar och somrar om man jämför med Spaniens inland.
  Tex i staden Granada kan det vara +38 C på sommaren men bara +28 C vid kusten. Det är torrt och varmt på sommaren, inte heller vintertid regnar det bara lite. Därför är landskapet mycket torrt och kargt, med sin speciella vegetation, dock inte mindre vackert.

  De två största städerna är Almuñecar och Motril. Almuñecar ligger vid kusten och Motril en bit in i landet, men det finns en liten hamnstad, Puerto de Motril.

  Några kuststäder är: Torrenueva, La Chucha, Calahonda, Castell de Ferro, castillo de Baños, La Mamola, La Rabita. Om man är intresserad kan man Googla på dem så får man veta lite mer.

  Små städer/byar i inlandet är: Albuñol, Sorvilán, Polopos, Gualchos, Haza de Trigo, Guajar Alto osv. I "pueblos" som dessa kan man fortfarande hitta det det genuina, ostörda landet som många söker. Detta sgat som ettm tips till alla spekulanter som vill hitta bort från "turiststråken".

  Några sidor med mäklare (engelska):
  http://www.costatropicalproperties.com/
  http://www.libercasa.co.uk/
  http://www.thinkspain.com/
  spainsmile
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. halle

  halle Ny medlem

  Blev medlem:
  18 juni 2012
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Ska ta mig ner till Almunecar i maj för att kolla efter bostad att köpa. Någon som har lite bra tips på restauranger och andra nöjen man ska titta närmare på när man väl är där?
   
 4. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9

Dela sidan

Laddar...