Kockskola i valencia - Hur är valencia att bo i?

Diskussion i 'Valencia' startad av Tobias Karlsson, 5 februari 2017.

 1. Tobias Karlsson

  Tobias Karlsson Ny medlem

  Blev medlem:
  5 februari 2017
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Tjena! Kommer att flytta ner till Valencia augusti 2018, för att studera till kock!

  Har länge velat gå över från bartender/servering till köket. Utöver detta så älskar jag Spanien och har jobbat två säsonger på mallorca. Hittade en 4årig utbildning på University Cardenal Herrera – Gastromony som verkar bra. Förena nytta med nöje då jag även siktar på att vara flytande i spanska. Utbildningen är på engelska först o främst! Men jag har aldrig varit i Valencia. Ser det hela som bra erfarenhetsmässigt där jag hoppas på att detta utvecklar mig i köket och som människa.

  Kommer även att spendera en vecka i valencia i augusti i år och tänkte ta o utforska skolan o staden redan då! :) Så, hur är staden? Hur skiljer sig dialekten åt mallorca? Kom gärna med allmänna tips om Valencia ! Hur är det att bo där, priser, hur ser restaurangutbudet? Lätt att fixa lägenhet?

  Jag hoppas även att fixa arbete där nere under kvällstid främst inom restaurangbranchen. Hur ser det ut där nere? Flytande engelska. Kommer även att studera spanskan till en början och sen får jag ju öva varje dag då engelskakunskaperna verkar vara sådär. Har en vän som jobbar inom telekom så kommer att komma in i hans bekantskapskrets rätt omgående.


  Mvh Tobias
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  Smaken är ju som baken, Men valencia är en kanonstad tycker jag, Alla pratar spanska, Valenciano används inte jättemycket i Valencia stad, mest privat. Väldigt mànga som inte ens kan det. nu ligger den skolan iofs inte inne i valencia sà där pratar det kanske mer valencianska än inne i stan. Annars är Valencianskan och mallorquin/catalan nästan identiska fast Valencianska làter som catalan med ett castellanskt uttal.
  Du har gott om barer och restuaranger (du har 1 bar per 100 invànare i Spanien) Boendet blir ju dyrare destu närmre centrum, men hyr du i Moncada borde du klara dig med 400€ i mànaden för 2 sovrum.
   

Dela sidan

Laddar...