Katalonien-nytt 5 dec 2017

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Preciosa, 5 december 2017.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.659
  Mottagna gillanden:
  509
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, flyg och hotell i Spanien. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  34
  Mera nytt.
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/spansk-domstol-drar-tillbaka-arresteringsorder/
  Hade väl varit pinsamt om utländsk domstol underkänt arresteringsordern. Man har ju inom EU protesterat mot Spaniens lagar om arrestering i preventivt syfte.
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Puidgemont´s vistelse är en kostsam historia. Han har redan betalt 500.000 Euro i advokatkostnader. Undrar just vilket kreditkort han använder?
   
 5. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  34
  Vad har du för källa när det gäller advokatkostnader?
  Frågan om kreditkort förstår jag inte.
   
 6. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.392
  Mottagna gillanden:
  348
  som ExPresident i cataluñen har han antagligen kredikort som la generalitat betalar för
   
 7. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Det finns flera källor, ABC España är en av dem. Om jag skulle resa till Belgien och där tvingas betala räkningar på mer än 500.000 Euro, klart att jag kliar mig i huvudet hur det skulle gå till rent praktiskt. Fungerar det med mitt VISA-kort? Puigdemont har varit journalist och borgmästare och samlat på sig pengar under åren. Han gav ut en tidskrift ”Catalonia Today” och drev företaget ”Double Utopia”. Projekten var inte lönsamma under åren 2004- 2010 men inbringade 403.380 Euro från la Generalitat. Politiker brukar kunna lägga undan en slant till framtida bruk. Jag gissar att Puigdemont kommer att få betala böter för det illegala valet och då handlar det om betydligt större belopp.
   
 8. SpainBrain

  SpainBrain Medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  19
  1. Varför måste han betala en sådan stor summa med kort, skämtar du eller?
  2. Är du säker på att han tvingats bekosta advokatkostnaderna själv, alltså från sin egen ficka? Låter märkligt.
   
 9. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  SpainBrain, när jag skriver "Undrar just vilket kreditkort han använder?" är det mest en fundering över hur man smidigt kan överföra stora belopp från ett land till ett annat. När vi flyttade till Spanien var det ingen enkel match att överföra pengar från Sverige. Jag har aldrig påstått att Puigdemont tvingas betala från något konton han äger. Däremot utesluter jag inte möjligheten. Jag har läst att f.d. presidenten Artur Mas deponerat 2,2 miljoner Euro till ett konto. Han blev nämligen fälld i el Tribunal de Cuentas för att ha använt offentliga medel i samband med folkomröstningen 2012. Denna omröstningen kostade mer än 5,2 miljoner Euro.
   
 10. SpainBrain

  SpainBrain Medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  19
  Well, vem vet, han kanske betalade dem cash. Eller så förde han helt enkelt över pengar, det går, det må vara JÄTTEKRÅNGLIGT för vissa, men det går.
   
 11. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  I El Día kan man idag läsa om hur två resväskor genomlystes på flygplatsen på Gran Canaria. Innehållet gjorde att man lokaliserade och grep ägaren till bagaget, en man med utländsk nationalitet, med initialerna M.A.D. 45 år. Han skulle flyga till Turkiet med 719.120 Euro i bagaget. Eftersom mannen överskridit gränsen för vad man får ta ut med sig utanför Spanien utan att deklarera värdet, 10.000 Euro, får man väl beteckna mannen som MAD.
   
  Last edited by a moderator: 6 december 2017

Dela sidan

Laddar...