Inbördeskriget - svensk/norsk hjälp

Diskussion i 'Spanien Fakta' startad av Preciosa, 13 oktober 2011.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.312
  Mottagna gillanden:
  1.049
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. pozuela

  pozuela Medlem

  Blev medlem:
  11 maj 2011
  Inlägg:
  289
  Mottagna gillanden:
  6
  Hej,
  Du hittar så intressanta artiklar! Jag vill minnas att det har varit svenskar som tom krigat i detta krig (kanske även andra nordbor).
   
 4. kimmen

  kimmen Ny medlem

  Blev medlem:
  16 januari 2011
  Inlägg:
  87
  Mottagna gillanden:
  1
  Under det spanska inbördeskriget 1936-1939 deltog i "Las Brigadas Internacionales" totalt ungefär 40.000 frivilliga män och kvinnor från ett femtiotal andra länder. Ungefär 550 var svenskar varav 174 stupade.

  /kimmen
   
 5. ana la sueca

  ana la sueca Medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2009
  Inlägg:
  59
  Mottagna gillanden:
  1
  hej
  Jo, det var många svenskar som var med. för ett antal år sedan gjorde svenska journalister ett program om Nisse Lätt, en av de svenska anarkister som var med vid bland annat slaget vid Ebro. De besökte folk i Barcelona som Nisse känt under kriget och for sedan och besåg de platser där han varit aktiv som kooperativmedlem efter det han blev skadad och, om jag minns rätt, förlorat ett öga. De kom sedan upp till Caja Laboral, det största kooperativet eller kooperativa rörelsen i Spanien, dör jag lärde känna dem. en mycket intressant berättelse om det spanien som var och som så länge förtigits.
   

Dela sidan

Laddar...