Hyra av privatperson

Diskussion i 'Fuengirola' startad av Joakim s, 18 februari 2017.

 1. Joakim s

  Joakim s Ny medlem

  Blev medlem:
  14 februari 2017
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej, är ny på forumet så ämnet kanske har tagits upp i någon annan tråd. Jag och min familj har planer att flytta ner till Fuengirola i 7 månader i början på 2019. Vi är en rätt stor familj, 2 vuxna och 5 barn. Vi har hittat ett hus med behagligt avstånd till svenska skolan som hyrs ut av en privatperson. Hur säkert är det? Kan man leta efter recensioner eller omdömen om personen någonstans? Hur är det med försäkringar om något händer med huset när man hyr? Eller någon som har tips/erfarenhet av någon bra som hyr ut? Tack på förhand/ Joakim
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  Den som främst tar risken vid uthyrning är uthyraren. Det värsta som kan hända er är nog om något händer med huset och de inte åtgärdar det.Se till att ni har ett kontrakt som reglerar vad som gäller angående försäkringar, deposition, uppsägning m.m. Normalt är det husägaren som tecknar försäkring för sitt hus med bohag. Sen kommer ni ändå behöva en kompletterande försäkring för ert lösöre m.m. El, vatten, sopor betalas utöver grundhyran.

  Jag tror inte ni kan hitta sida med omdömen. Vi hyr hus av en spansk privatperson som vi hittade via en mäklare. Mäklaren tar en serviceavgift per månad av uthyrarna och de förslog därför att vi skulle hyra utan mellanhanden. Vi sa nej, eftersom vi inte kände dem och inte kunde språket, och såg mäklaren som en garanti om något skulle hända och det ex kunde bli försäkringstrassel. Nu har vi fått så bra kontakt med våra hyresvärdar så troligast kommer vi vid kontraktsförlängning (vi hyr ett år i taget) hyra direkt av dem.

  Och - vi letade hus via de olika webbsidor som finns - fotocasa.es , idealista.com - men det här hittade vi inte där, utan i skyltfönstret hos en lokal firma.
   
  Joakim s och DonBard gillar detta.
 4. Joakim s

  Joakim s Ny medlem

  Blev medlem:
  14 februari 2017
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack för all info! Mvh Joakim
   

Dela sidan

Laddar...