Hårda krav på Spanien

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Spanska Nyheter, 10 juli 2012.

 1. Spanska Nyheter

  Spanska Nyheter -Spanienforum-

  Blev medlem:
  22 oktober 2009
  Inlägg:
  764
  Mottagna gillanden:
  2
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. rulle

  rulle Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2008
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  3
  Revesionsmyndighet över bankchefer och politiker......

  Tänk om alla styrelser och ledningsgrupper för stora företag, skulle vara så inkompetenta som politiker och bankchefer som styrt i alla dessa regioner i runt om i Europa.
  Visst behövs kontroller på dessa länder som misslyckats totalt. I stora företag finns ju revisorer som kollar årsredovisningarna.
   
 4. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Jag tror inte det är så enkelt.
  Som jag ser så ligger problemet däri att alla ekonomer har läst samma böcker alldeles för länge. Författarna till dessa böcker kommer från USA (Princeton & Harward) och det är "gamla pengar" som dragit riktlinjerna hur ekonomi skall vara. Nästan samtliga Nobels ekonomi priser har gått till USA professorer.
  Om du är verksam inom ekonomi, så kommer du ingenvart om du ifråga sätter dessa dogmer, du får varken utbildning eller jobb.
  Ytterst få, tex Igvar Kamprad, tänker på annorlunda sätt på ekonomi. De flesta vill krångla till det så att det berättigar deras egen existens i kedjan.
  Man kan också fundera på sådant faktum, att människan klarar bara av tillväxt ekonomi. Men det kan ju inte fortsääta för evigt, eller hur?
  Tidigare har människan löst detta med stora krig, för då slår man sönder allting och kan börja från noll igen, och sedan rullar det på några decennier innan det är dags igen....
   
 5. rulle

  rulle Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2008
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  3
  Förutom nämnda exempel, religionskrig, stora naturkatastrofer, sjukdomar/ pester kan vara "räddningen", för att vi människor skall komma till insikt vart bara konsumtionssamhället leder till, det är nog föga troligt.
  Ofta kommer vi till insikt, i senare delen av livet, då vi har konsumerat det mesta.
  (I början av vår Spanienvistelse läste vi en artikel om en mindre stad i city, Alicanteregionen. Att färdas med motorfordon samma sträcka tog en kvart till tjugo minuter. Var man gående, tog det fem till sju minuter . Så var det under flera år, ibland så har vi väldigt svårt, att även se alternativen.)
   

Dela sidan

Laddar...