Giftemål i spanien?

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av Patrick, 9 januari 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Patrick

  Patrick Admin

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  1.140
  Mottagna gillanden:
  31
  Hur går jag tillväga om jag och min svenska flickvän vill gifta oss i spanien, för att det ska gälla i sverige? Är det ngn som vet det? På vilka ställen kan man göra det? :confused:

  tack på förhand!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Maria99

  Maria99 Ny medlem

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  37
  Mottagna gillanden:
  0
  skulle nog ringa till spanska ambassaden, har du gjort det?
   
 4. Manolo

  Manolo Är här för att hjälpa dig

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  150
  Mottagna gillanden:
  50
  tjena Swedph detta gäller för, enligt internationella bestämmelser skall vigsel följa lagen i det land där den förrättas (vid vigsel på svensk ambassad utomlands gäller svensk lag).

  ni ska i god tid före avresan skaffa fram giltigt personbevis och/eller äktenskapscertifikat och få detta översatt till engelska hos godkänd översättningsbyrå (som står under Kammarkollegiets kontroll). Om man har varit gift förut skall ett "Decree Absolute" också bifogas för att bekräfta att man inte längre är gift. Fråga på Skattemyndigheten om de olika blanketterna och reglerna.

  Ett vigselbevis utfärdas lokalt på plats i samband med vigseln. Detta måste du el ni ta med till Lokala Skattemyndigheten för registrering när brudparet kommer hem. Först då är vigseln giltig även i Sverige.
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...