GE Money bank "Mitt kort+"

Diskussion i 'Semester i Spanien' startad av chr57, 18 december 2013.

 1. chr57

  chr57 Medlem

  Blev medlem:
  14 april 2013
  Inlägg:
  140
  Mottagna gillanden:
  5
  Kan rekommendera GE Money banks kreditkort "Mitt kort+" då med betalning av hyrbilen på det ger gratis självriskeliminering. Förutom det är det Ingen valutaväxlingsavgift vi kortköp utomlands pluss andra förmåner.

  Ingen avgift första året därefter 195 kr/år.
  Det är typ vad biluthyrningsföretagen tar för självriskeliminering för tre dagar.

  http://www.gemoneybank.se/Kort/Mitt-kort-plus/

  /Chr
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Noman

  Noman Medlem

  Blev medlem:
  31 december 2012
  Inlägg:
  655
  Mottagna gillanden:
  8
  Ränta 14.95%
  Uttagsavgift 3% lägst 35:- (I bankomater)
  Inget för mig
  Dessutom
  GE är en av de mest tuffa och skrupellösa kreditgivarna i världen vad gäller både villkor och direktmarknadsföring. Läs hela avtalsbilagan till kortavtalet.
  Här är utdraget om personuppgifter: Observera att "bankens samarbetspartner" innebär du lämnar ut dig till många företag som säljer på kredit med GE som kreditgivare. Normalt sett får du ett meddelande om någon tar kreditupplysning på dig. Genom att ingå avtal med GE så lämnar du ut dina ekonomiska förehavandet till en mycket stor sfär.
  Som sagt inget för mig...  § 27 BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
  Banken registrerar och lagrar Kontohavarens personnummer samt andra uppgifter som Kontohavaren lämnat eller kommer att lämna i framtiden eller som annars uppkommer till en följd av Bankens tjänster till Kontohavaren. Banken kommer även inhämta, registrera och samköra personuppgifter om Kontohavaren från andra källor, exempelvis kreditupplysningsföretag. Banken äger rätt att spela in samtal med Kontohavaren och på annat sätt dokumentera Kontohavares kommunikation med Banken. Banken äger vidare rätt att kommunicera med Kontohavaren via elektroniska medier, såsom e-post och SMS, för samtliga ändamål angivna nedan. Banken bevarar Kontohavarens personuppgifter även för tid efter kreditengagemangets avslutande, dock aldrig längre än nödvändigt med hänsyn till ändamålet. Kontohavarens uppgifter kommer behandlas i länder inom Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES) samt, utan hinder av banksekretessen, utlämnas till annan Kontohavare till kontot och till andra enheter inom hela GE-gruppen för nedan angivna ändamål. Uppgifterna kommer också inom ramen för ändamålet utlämnas till Bankens samarbetspartners, såväl i Sverige som utomlands. Utlämnade uppgifter kan samköras med motsvarande uppgifter hos mottagaren.
  Ändamålet med ovan behandlingar är att uppgifterna ska användas, sammanställas och bearbetas för Bankens administration av kundförhållandet samt kredithantering och kreditbedömning av Kontohavarens kreditengagemang samt för att Banken ska kunna utför löpande kredituppföljning av Kontohavaren. Kontohavarens personuppgifter kan även användas för marknads- och kundanalyser, affärsuppföljningsändamål samt affärs- och metodutvecklingsändamål. Banken och Bankens samarbetspartners kan använda Kontohavarens personuppgifter för marknadsföringsändamål. För detta ändamål kan Kontohavarens uppgifter analyseras, samköras samt kreditbedömas för att Banken ska kunna skicka individuella erbjudanden till Kontohavaren.
  Banken kan även komma att kontrollera Kontohavarens personuppgifter mot sanktionslistor som Banken enligt lag eller myndighetsbeslut är skyldig eller har rätt att tillämpa i syfte att säkerställa att inte bristande förutsättningar föreligger för att genomföra vissa banktjänster.
  Om ytterligare information önskas om behandlingen av personuppgifter eller om felaktigheter förekommer i personuppgifterna och Kontohavaren önskar rättelse av sådana felaktigheter kan Banken kontaktas på i detta Kontoavtal angiven adress och telefon. Kontohavaren har rätt att en gång per kalenderår skriftligen begära ett registerutdrag över de personuppgifter Banken behandlar som rör Kontohavaren.
  § 28 SAMTYCKE TILL BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER
  Genom att Kontohavaren undertecknar Kontoavtalet samtycker Kontohavaren till den behandling av personuppgifter som beskrivits
   
 4. Stef

  Stef Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 augusti 2013
  Inlägg:
  395
  Mottagna gillanden:
  81
 5. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Kolla om du kan hitta bra deal via din fackförening. Det har jag. En MasterCard som inte kostar ngt. Ränta blir det inte heller för jag betalar allt genast när jag har avin/räkningen.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 7. Nils

  Nils Medlem

  Blev medlem:
  30 januari 2011
  Inlägg:
  42
  Mottagna gillanden:
  18
  Personligen har jag numera 2 kort som passar mig.

  Coop medmera Visa. 95 kr/år 0,5% i rabatt på köp. Inga valutapåslag.
  dock 40 kr för kontantuttag. (för kontantuttag använder vi hustruns master card om möjligt)

  OK-Q8 Visa inga avgifter 1% rabatt på köp förutom bensin. Hög kostnad kontantuttag.
  ger bra ränta på innestående pengar kanske 2%.

  Allt jag köper i svenska kr i affär och på nätet går på ok-kortet. Använder oxå kontot som sparkonto för runt 20000. 1% rabatt blir ett antal hundringar om året.

  Köp i annan valuta går på coop kortet. Även köp i spanska livsmedelsaffärer.
  Detta fungerar bra. taxfree på flygplats med 0,5% rabatt och inga valutapåslag.

  Man kan följa båda korten på nätet med användarnamn och vald kod. Alltså inga dosor och liknande.
   
 8. pozuela

  pozuela Medlem

  Blev medlem:
  11 maj 2011
  Inlägg:
  289
  Mottagna gillanden:
  6
  bank

  Jättebra tips! Tack.
   
 9. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  514
  Mottagna gillanden:
  66
  Det finns många bra kort att använda och en del är beroende/knutna till den bank du har och villkoren är individuella. Så det finns många möjligheter....
  I slutändan blir skillnaden marginell, ofta en förhandlingsfråga med din bank.
  Vi betalar inget för vårt spanska bankomatkort, Sabadell, inga uttagsavgifter heller och kostnadsfria överföringar från Sverige. (Även Norwegian har ett bra kontokort med små avgifter för uttag.)
  Att just använda kontokort, vilket det vara månde, skyddar mig om något händer och korten hamnar i orätta händer.
  :)
   
 10. rocio

  rocio Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 mars 2012
  Inlägg:
  1.500
  Mottagna gillanden:
  18
  Hej DiBo!
  BankNorwegian tar 0 kr i avgift för bankomatuttag utomlands om man tar ut i landets valuta, men 39 kr vid uttag i Sverige. MEN, observera valutapåslaget på 1,75%. GeMoneybank och ICA-banken har inget valutapåslag och ingen uttagsavgift utomlands (Ge tar 15 kr efter 12 uttag/år, men å andra sidan ingen årsavgift.) åtminstone inom EU.
  rocio
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  514
  Mottagna gillanden:
  66
  Hemma behöver man ju inte använda ett Norwegiankort eller annat kort som är förenat med avgifter. De svenska bankerna tar ju vanligtvis ingen avgift för sina kort. Kanske en förhandlingsfråga....
  Men i övrigt blir det ju marginella kostnader vid uttag i utlandet. Det blir klart dyrare att växla på Foerx eller motsvarande. Och mest ekonomiskt torde vara att kostnadsfritt föra över pengar till sitt spanska konto och där ta ut med bankens bankomatkort.Ingen kostnad alls. Kanske det också är en förhandlingsfråga som mycket annat. ...
  :)
   
 13. Zalp32

  Zalp32 Ny medlem

  Blev medlem:
  13 februari 2018
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Det er bedre for deg å studere tilbud fra alle banker og sammenligne dem. It's time consuming but worth it. Selv om du kan finde tjenester som gør denne opgave automatisk som pengaro
   
  Last edited: 19 februari 2018
 14. Daniel C

  Daniel C Aktiv medlem

  Blev medlem:
  4 juni 2015
  Inlägg:
  241
  Mottagna gillanden:
  43
  @Zalp32 Hittade en massa om privat- och snabblån, men inget om kort. :eek:

  Kan även tipsa om Compricer och Kortio som bra jämförelsesidor för kort.

  Även tidningen Privata Affärer gjorde i senaste numret en bra jämförelse på kort med bonuspoäng för resor, dock måste man betala för att läsa den artikeln.
   

Dela sidan

Laddar...