Fuerteventura

Diskussion i 'Fuerteventura' startad av SuperMita, 3 mars 2008.

 1. SuperMita

  SuperMita Ny medlem

  Blev medlem:
  3 mars 2008
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Första gången här... Har bokat en resa till Jandiá över jul och nyår. Någon som kan tipsa om det? Första gången på Fuerte annars bara CG. Finns det något att se på, det verkar lungt? Ska bo på allinclusive och man ska tydligen kunna gå till Morre Jable. Finns det köpcentrum, marknader och går det bussar till olika saker?
  Allt av intresse, bra som dåligt.
  SuperMita
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. betty

  betty Ny medlem

  Blev medlem:
  15 januari 2008
  Inlägg:
  159
  Mottagna gillanden:
  1
  Jandía på Fuerteventura

  Hej Supermita och välkommen till forumet, vet inte hur mycket du redan vet om Fuerteventura och Jandía men berättar gärna lite, har varit där två gånger och åker gärna tillbaka, för vi tyckte jättebra om det.

  Fuerteventura har till skillnad från Gran Canaria (bara min åsikt) ett större lugn över sig och också mer utrymme känns det som, inte lika trångt. Jandía har en enormt lång och underbar strand, den är ca 3 mil lång så det blir aldrig trångt där. En annat kännetecken med de här stränderna är att sanden är alldes len och jämn utan en massa småsten och sånt. Du har också många vattenaktiviteter där, vi hyrde b la en sån där vattenskoter och for ut, jättehärligt, fanns också många som tog dyklektioner där.

  I närheten av Jandía så har du den pittoreska gamla fiskebyn Morro Jables som du också nämner, där man kan gå och strosa i hamnen på kvällen och sätta sig och ta en glas vin och en skaldjurmiddag på nån av restaurangerna du har där. Du kan också när fiskebåtarna kommer in med fångsten som om du har kök, kan köpa för en hyffsad billig penning och tillaga. Sen har de den fina höga Morro jable fyren som blir en avdelare till naturiststranden, norra delen håller de till på.
  Du har bland annat stränderna Playa de Sotavento där det är lite lugnare vindmässigt, och när tidvattnet står högt så bildas det små sjöar och vikar och sen har finns Playa De Barlovento där det oftast blåser mer och där håller väl oftast alla surfare till, ganska strömt utanför stranden så man bör ta det försiktigt på vissa ställen. Det finns också många vandringsleder bortom Morro Jable, där man kan bege sig ut och titta på fåglar och annat djurliv. Hör av mig om jag kommer på mer..:)
   
 4. SuperMita

  SuperMita Ny medlem

  Blev medlem:
  3 mars 2008
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack för infon, det låter ju som ett bra ställe. Det är blåsten man tänker på lite men det är värt att testa.
  Finns där något köpcentrum eller markand i närheten? eller är Jandiá så litet att det inte finns något att handla. Nu tänker jag inte på storhandling men det är ändå lite kul att strosa runt på kvällen och kolla i små butiker.

  Är det bra bussförbindelser där? Någon du kan rekommender att man ska åka till och titta på? Läste att det går en båt till någon annan ö. Men CG fick man visst sova över på om jag förstod det rätt.

  Känner du till Hotel Barceló Jandiá Playa? vi ska bo där.
  SuperMita
   
 5. smallsurfer

  smallsurfer Ny medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2008
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Morro Jables

  Super-Mita,
  bra val, fuerte alltså !
  Kan bara informera om ditt boende, har själv aldrig bott där men vår buss passerade hotellet flera gånger. Verkar helt ok, men, men, du (ni) får en lååång promenad nerför en av dom värsta backarna jag sett. Sedan ska ni tillbaka också. Detta bara för att komma ner på "The Strip" som reseledarna kallade streetan där det finns många restauranger, kafeér och barer. Flera typer av "turistshopar". Fortsätter ni er promenad ytterligare 10-15 min kommer ni fram till fiskebyn Morro Jables. Här finner ni alla typer av restauranger, flera butiker med modekläder och lite av varje. Här finner man lokalbefolkningen blandat med oss turister. Urvalet av restauranger är ganska stort, välj vilket kök du vill, men har man "allinclusive" så har man kanske inget behov av detta.
  Du nämner blåsten, den är ändock varm.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. SuperMita

  SuperMita Ny medlem

  Blev medlem:
  3 mars 2008
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Oj, det låter ju mindre kul med en sådan lååång backe. Kanske därför det är All-Inclusive för att man inte behöver lämna hotellt för att äta ;)) Tur jag tränar, kanske kan ta det som en daglig runda, ner-upp. Tror att det fanns gratis buss till standen och det förklarar kanske varför.
  Skönt att det är varma vindar, jag oroar mig lite för just det. Skriv gärna mer om du har några bra tips på saker att se. Har läst om det här skeppet, American Star. Ligger det synligt fortfarande?
   
 8. SuperMita

  SuperMita Ny medlem

  Blev medlem:
  3 mars 2008
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Hemma igen

  Vill bara berätta att vår jul & nyårsresa var mycket bra. Vi bodde i Jandiá som inte var mycket till by... men vårt hotell Barcelo Jandía Playa var mycket fint och trevligt område.
  Hade en hel dag med regn och sen en dag med moln men i övrigt fint väder och sol. Såg på tv där nere att de andra öarna hade rejält med regn och busväder och låga temperaturer.
  Havet var härligt med ljus fin sand och vattnet blått/grönt. Lite höga vågor som enkelt slog omkull mig och sen var ju badsandaler inte bra om man inte har enorm kraft att knipa med tårna ;)
  Tyvärr halkade min sambo vid poolen och slog sin tå illa. Vi uppsökte inte Dr för han på hotellet var privat och skulle ha 110 euro och vi hade dålig koll på hur det funka med självrisk eller sådant. Men vi köpte kryckor till honom och väl hemma hade han brutit ett ben i stortån....I efterhand skulle man nog besökt Dr och haft chans på pengar tillbaka för detta hände 4:e dagen av 14.
  Jo, som sagt mycket nöjda, trots att vi inte kom iväg så långt pga. tån men vi vill gärna besöka ön igen och även hotellet.
  SuperMita
   
 9. Luckyjoe

  Luckyjoe Guest

  Om det sker igen så finns hjälpen här på min hemsida:
  Ansökan om ersättning i efterhand för vårdkostnader i annat EU/EES-land, FK 5422
  Själv kostade det mig 100 Euro, men fick 948 kr tillbaka från F-kassan
   

Dela sidan

Laddar...