Frågor om vapen

Diskussion i 'Spanien' startad av jan skog, 24 oktober 2018.

 1. jan skog

  jan skog Ny medlem

  Blev medlem:
  24 oktober 2018
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej (mitt första inlägg), vi funderar på att skaffa lägenhet i Alicante stad. Vi har tänkt bo där större delen av året. Jag är jägare och tävlar i gevärsskytte här hemma och jag undrar om det finns några skjutbanor kring Costa Blanca? Vet någon vad det är för regler i Spanien med vapenförvaring m.m. Vill gärna kunna hålla på med min hobby/intresse där.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.600
  Mottagna gillanden:
  571
  det finns ganska mànga sjkutbanor omkring Alicante/Elche. bàde för lerduveskytte och prickskytte
  Vapenregler i Spanien är ganska strikta. Regler är olika beroende pà vilken typ av vapen samt vad du ska använda dem till.
  Du màste ansöka (om du kan konvalidera din svenska vet jag ej) hos Guardia Civil och de màste förvaras i vapenskàp,
   
 4. Ahlis

  Ahlis Ny medlem

  Blev medlem:
  13 januari 2016
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Nyfiken på hur har det gått, är på väg ner oxå och har samma intresse
   
 5. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  362
  Mottagna gillanden:
  396
  Vapenlagarna i Spanien är inte mer strikta än i Sverige, tvärtom. Det som krävs här är dock en läkarundersökning om du vill söka om spanska licenser för dina vapen plus intyg från Naturvårdsverket om att du uppfyller alla regler, jägarexamen och så vidare.
  Ska du inte bli resident räcker det med det europeiska vapenpasset som polisen i Sverige utfärdar och att du deklarerar ut- och införsel av dina vapen på tullverkets hemsida. Flyger du ner till Spanien får du hämta ut dina vapen hos polisen på flygplatsen där de går igenom dina papper.
  Du behöver inte, som i många andra länder, ha en inbjudan från en jaktarrangör, det räcker med att du säger att du ska öva på skjutbanan.
  Förvaringen av vapnen ska vara säkrad, precis som i Sverige – av någon konstig anledning gäller det inte för hagelvapen, men det flesta har även dem inlåsta.
  På spanska landsbygden finns det extremt mycket vapen och de förvaras vanligtvis på väggen. I bland har de plockat bort en vital del som förvaras dold.
  Lycka till med skjutandet.
   

Dela sidan

Laddar...