Flytta till Spanien och "jobba hemifrån" för svensk företag i Sverige

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av simonk, 28 mars 2021.

 1. simonk

  simonk Ny medlem

  Blev medlem:
  28 mars 2021
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej,

  Jag har jobbat nästan ett år nu hemifrån pga corona och har vaknat upp till möjligheter med distansarbte som kanske inte var så uppenbar förut. Därför funderar jag på att kolla på möjligheter att flytta till Spanien.

  Jag har 2 alternativ. Antigen bo några månader i Spanien per år så släpper man krångel med skatt och regler, men det kanske inte är optimallt. Alternativ 2 är att hitta ett sätt och flytta permanent.

  Den som jag inte vet för alternativ 2 är om det är ens möjligt, att förstätta jobba för svensk företag och vara folkbokförd i Spanien. Hur blir det skatt och deklaration? Skulle företaget också behöva registrera sig i Spanine? (vilket är inte sannolikt de ska göra så för en anställsskud) eller ska man registrera sitt eget Aktie Bolag i Spanien och fakturera svensk företag?

  Tack på förhand för alla tips och svar. Om jag skulle behöva jurisdiskt hjälp med alla dessa frågor, hur kan man hitta rätt personer eller företag som specialiserar i detta?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.748
  Mottagna gillanden:
  734
  Det är fullt möjligt att arbeta i ett svenskt företag och bo i Spanien. Nu var ju inte internet och att jobba pà distans pàtänkt när lagar utformades men. "gränsarbetara" (rakt översatt fràn trabajadores transfronterizos) alltsà inte tullare, utan de som korsar gränser varje dag för att arbeta, som tex till Gibraltar, finns med i Spansk (och europeisk?) skattelag.
  Vilket som är bäst för dig màste du nog diskutera med en skattespecialist
   

Dela sidan

Laddar...