Flytta till Alicante?

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av hannakrus, 18 mars 2012.

 1. hannakrus

  hannakrus Ny medlem

  Blev medlem:
  12 november 2011
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  ¡Hola amigos!

  Tar studenten om några månader och tänkte flytta till Spanien ett tag för att komma ifrån studierna lite. Har pluggat spanska i 7,5 år, så är sugen på att flytta dit i augusti för att utveckla mina språkkunskaper.

  Jag har kikat runt en del men har inte riktigt hittat några bra sidor där man kan hitta boende och eventuellt lediga jobb. Jag har hört mycket bra om Alicante, så har funderat på det. Vad tycker ni om Alicante? Jag vill höra allt!

  Är det lättare att fixa boende och jobb på plats? Kan ni rekommendera Alicante? Tips på jobb? Boende? :)

  Mvh Hanna
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Hola,
  Vad roligt att du tar studenten snart! Efter mer än 7 år med spanskstudier måste du prata spanska flytande, vilket är en fördel när du flyttar. Arbete kan du söka tex på bolsa de trabajo, thinkspain osv. Du får säkert upp många sidor om du Googlar till tex "jobs in spain" eller "trabajo en españa".

  Boende kan du hitta på samma sidor som säljer lägenheter, men då heter det "alquilar".
  Tex segundamano, yaencontre, libercasa är sådana sidor. Jag vet inte hur lätt det är att hitta på plats för Alicante är en studentstad. Där finns en mängd språkskolor ett universitet som har många utländska studenter = bor inte hemma hos föräldrar.

  Jag har studerat spanska där, fast bara på somrarna, och gillar staden. Den är "lagom stor". Själva centrum har nära till allt så man kan använda apostlahästarna.
  Där finns allt möjligt att göra, allt efter tycke och smak. Vill man partaja, kan man göra det 24/7. Vill man gå på teater, konsert, muséer osv finns det också.

  Om jag vore i dina kläder skulle jag kontakta någon som bor i själva staden och känner den utan och innan. Det kan man göra t ex på sidor som Hospitality Club, Coachsurfers osv. De är internationella föreningar där medlemskapet är gratis och idéen är den att man gästar andra medlemmar världen runt. Man kan bo gratis upp till några nätter hos varandra, beroende vad värden säger. Eller också kan man träffas för en fika på stan. I vilket fall som helst kan du fråga medlemmarna om hjälp, men som sagt, du måste vara medlem för att göra detta. Jag har varit medlem i HC i många år, bjudit hem många medlemmar och även använt gästfiheten hos några, främst i Spanien. Det har aldrig varit problem. Jag har bara träffat snälla, hjälpsamma människor.
  Anyway, lycka till!
   
 4. Dusse

  Dusse Ny medlem

  Blev medlem:
  6 januari 2011
  Inlägg:
  18
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag hade pluggat spanska i över sju år i skolan när jag flyttade till Alicante ett halvår efter studenten (för lite över ett år sedan). Pratade knappt ett ord.:wall:

  Jag måste säga att jag är lite kluven över Alicante. Jag hade en väldigt bra tid där, men som stad är den (i mina ögon, till skillnad från rinconada) inte så rolig. Föredrar både San Sebastian och Malaga där jag bott senare, liksom Valencia där jag spenderat en del tid. Jag skulle dock absolut inte vilja ha mina sex månader där ogjorda, och antagligen kommer jag att åka dit någon vecka för att plugga spanska i sommar.

  Att hitta bostad bör inte vara något problem. För mig fungerade Loquo bäst. Jobb är ju däremot desto svårare, och jag har dessvärre inga bra förslag på hur man kan göra det.
   
 5. hannakrus

  hannakrus Ny medlem

  Blev medlem:
  12 november 2011
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  tack för era tips, ska spåna vidare på era idéer! :)
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Att studera spanska (annat språk) i sju år och inte prata språket är för mig ett mysterium. Av erfarenhet kan jag säga att man börjar prata lite under första året man läser. Sen utvecklar man sina muntliga kunskaper och färdigheter allt eftersom, men det är klart, det krävs aktivt arbete av den som vill lära sig.
   
 8. Elina

  Elina Ny medlem

  Blev medlem:
  13 oktober 2010
  Inlägg:
  26
  Mottagna gillanden:
  0
  Hmm, måste hålla med om att Alicante kanske inte är världens mest spännande stad. Helt ok, men om du nu kan välja så skulle jag nog överväga något annat ställe.

  (Tur att mina grannar inte läser det här! ;))

  Lycka till!
   
 9. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.745
  Mottagna gillanden:
  734
  Smaken Är som baken.... Alicante tycker jag Är kanon. Lagom stor till ytan. du kan faktsikt gà till centrum fràn alla omràden inom alicante... du hittar allt du behöver.
  Alicante har ca 350k invânare och "stor" alicante runt en 750k.

  Alicante har dessutom mycket bra förbindelser med Sverige via flyg, àret runt.
   
 10. rulle

  rulle Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2008
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  3
  Håller som vanligt med Nalle, verkar vara en av de få i Forumet som provat och upptäck/bott på fler ställe än Torre med omnejd i Spanien.
  Det beror mycket på var man tidigare bott och vad man jämför med, om det som är bra eller dåligt.
  Alicante som har det mesta och är relativt trivsam att bo i, kan jämföras med Malmö i storlek och utbud.
  Vi gillade senare San Juan, lite lugnare men ungdomar vill nog bo i centrum och uppleva nattlivet på högsommaren, där tusentals ungdomar roar sig till morgonen i marinan.
  Valencia är den mysigaste storstaden vi bott i, den har allt som man behöver och mer därtill (bullret kan man ju avvara) och är nog en av de tryggaste städerna i Europa, gott om poliser, jag undrar om inte denna stad har mer poliser än hela Sverige?
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Anna Malaga

  Anna Malaga Ny medlem

  Blev medlem:
  31 maj 2011
  Inlägg:
  349
  Mottagna gillanden:
  11
  Hola amiga :)

  Jag tycker mest att augusti är en dâlig mânad att flytta ner: dyra lägenheter och de flesta hotell osv har redan tagit in sommarpersonal. Har du möjlighet att komma ner i juni är det mycket bättre.
   

Dela sidan

Laddar...