Flyga med hund

Diskussion i 'Flyg' startad av lagottomatte, 22 oktober 2013.

 1. lagottomatte

  lagottomatte Ny medlem

  Blev medlem:
  22 oktober 2013
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Vi skall flyga till Malaga i jan och ha vår hund med oss. Han kommer att åka i lastutrymmet. Vi åker med SAS och de säger att det är samma temperatur där hundarna vistas som i kabinen. Jag har hört att det kan vara kallare. Är det någon som vet? Den bur vi har införskaffat är försedd med hjul. Kan de vara kvar under resan? Veterinären skriver inte ut något lugnande, så jag har köpt ett naturläkemedel, som heter Zylkene. Är det någon som har erfarenhet av detta medel? Veterinären sa också att det är bra att ha ett fästingshalsband på honom i Spanien pga sandloppor. Någon som vet något om detta.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  Angående sandloppor!

  Använd Advantix i stället. Många hundar får pälsen förstörd av halsbandet. Advantix droppar du på ca fyra ställen utefter ryggen. Håller borta fästingar, sandloppor samt även flugorna som kan orsaka Lechmanios (eller vad det heter)

  Ny behandling ca var fjärde vecka. Vår veterinär använder detta på sina hundar, och vi har inte haft en enda fästing sen vovven kom hit 1/5.

  Skall ni vara här länge bör det också kompletteras med en spruta om året mot den livsfarliga Hjärtmasken. Ganska nytt att man kan göra detta.

  Hälsar Göran och Keezo i Mijas Pueblo
   
 4. Cat

  Cat Ny medlem

  Blev medlem:
  22 september 2013
  Inlägg:
  266
  Mottagna gillanden:
  5
  Jeg ville hørt med SAS om reiseburet. De har faste regler på dette. Og det skal ikke være noen fare med lasterom og dyr.

  Om du skal være i Spania en stund, så ville jeg tatt med hunden og vaksinasjonskort/pass til en veterinær her nede. Det er stort sett billig og enkelt å gå til veterinær (mange har drop-in). Be dem om å sjekke at hunden har de vaksinasjoner den trenger og spør om den evt trenger noe annet. Vil tro at de har mer greie på typiske problemer i Spania enn veterinærer opp i nord :) Det er jo helt naturlig. Andre insekter og annen risiko generelt.
   
 5. Naranja

  Naranja Medlem

  Blev medlem:
  26 juni 2013
  Inlägg:
  63
  Mottagna gillanden:
  0
  Vi har en ideell förening som hjälper hemlösa hundar i Spanien till ett nytt liv i Sverige, vi flyger hem hundar varje månad och ger dem inga mediciner innan resan. De klarar flygresan fantastiskt bra och det är inte kallt i lastutrymmet, se till att er bur är flyggodkänd innan resa för det är ett måste.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Flygtiden är ca 4 timmar, med diverse procedyrer totalt ca 6 timmar.
  Jag skulle göra som så att inte ge hunden något mat varjefall 6-8 timmar före resan, och ingen dricka mer än någon slick säg två timmar före resan.
  Detta för att undvika "söl" i buren. Djuren blir också lättare illamående om de har ätit nyligen pga. stressen. Att hundar klarar sig alldeles utmärkt utan vatten och mat flera dagar är välkänt, men anses som djurplågeri av somliga.
  Mina vinthundar får exempelvis mat en gång per dag och deras magar fungerar bäst med den frekvensen. Jag vet inte riktigt hur människor resonerar om det här med mat och vatten, men djur i vilda tillstånd har inte mat och vattenskål bredvid sig hela tiden och de anses som friskare än våra tama djur som ofta lider av välfärdsjukdomar.
  Ang. flyget så skulle jag också lägga en filt över buren under resan, allt för att minska stressen...
  När djur reser i egen avdelning brukar de ha någon med erfarenhet som övervakar det hela under färden. Har aldrig hört om några komplikationer under flygtransporter av djur...
   
 8. nattanami

  nattanami Ny medlem

  Blev medlem:
  19 december 2013
  Inlägg:
  14
  Mottagna gillanden:
  3
  Hej allesammans :)
  Flyger hem med jycken i juni, då har vi varit här i 6 månader.
  Min fråga nu är behöver jag något mer än hundens pass för resan hem?
  Några extra sprutor, mediciner osv?
  Eller räcker det med de jag har?

  Mvh Nathalie
   
 9. Åsa66

  Åsa66 Medlem

  Blev medlem:
  14 februari 2014
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  0
  Men om man nu absolut vill ha sin hund (shi-tsu) med sig inne i kabinen - är det möjligt med något flygbolag (Alicante)??
   
 10. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  522
  Mottagna gillanden:
  68
  Jag vet att både SAS och Norwegian tar hundar i kabinen i väska. Tror även att Air Berlin tar hundar i kabinen.
  Lycka till!
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. mauka

  mauka Ny medlem

  Blev medlem:
  7 oktober 2013
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej, är det någon som har erfarenhet av att ta med hund på Norweigens flyg Arlanda-Alicante. Vi åker ner i slutet av november 2014. hur är temperauren i lastutrymmet då?

  Hälsningar
  Maud
   
 13. Chicharrero

  Chicharrero Ny medlem

  Blev medlem:
  25 mars 2014
  Inlägg:
  18
  Mottagna gillanden:
  0
  Husdjur åker i det främre lastutrymmet på planet som har samma tryck och temperatur som kabinen.

  Saxat från Norwegian:

  Transport av djur i kabinen
  (endast inrikesresor - undantag till/från Svalbard)


  Mindre husdjur (hund/katt) kan transporteras i kabinen dock endast under inrikesflygningar i Norden. Max ett fullvuxet djur per passagerare och max 2 vuxna djur per flygavgång i separata burar. Max tre små valpar eller kattungar kan också bokas som ett djur i samma bur i kabinen.

  Bur - djur i kabinen: Djuret måste transporteras i en IATA-godkänd katt- eller hundväska. Maximum vikt för bag och djur är totalt 8 kg och dimensionerna på buren får inte överstiga 43x31x20 cm. Dessa mått avser s.k. hårda burar. Vi rekommenderar våra resenärer att använda en s.k. “Sherpa Bag”, vilka kan köpas I de flesta djuraffärer. ”Sherpa Bags” är tillverkade av flexibelt materiel. Sådana väskor godkänns om de kan tryckas samman till maximum mått (43x31x20cm) samtidigt som djuret är komfortabelt i väskan under flygningen.

  Bokning av djur i kabin: Bokning av djur kan göras online eller via vår kundtjänst. För att lägga till ditt djur i en existerande bokning, logga in på «Mina resor» och följ instruktionerna. På grund av begränsad kapacitet rekommenderar vi att du bokar din resa och din hund/katt samtidigt, dock senast 48 timmar innan avresa.

  OBS! Bokning av djur kan inte göras via e-post.
   
 14. Åsa66

  Åsa66 Medlem

  Blev medlem:
  14 februari 2014
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  0
  Det verkar som om man inte kan ta hund med inne i kabinen på resor till Spanien (om de inte är ledarhundar), utan man är hänvisad till lastutrymmet på Alicanteflygen... ;:(
   
 15. AndersÖ

  AndersÖ Ny medlem

  Blev medlem:
  27 juni 2013
  Inlägg:
  166
  Mottagna gillanden:
  1
  Vår hund som är en åtta år gammal bordercollie har flugit i lastrummet Arlanda - Mallorca och Köpenhamn - Mallorca mer än tjugo gånger. Vi har rest med SAS, Norwegian och AirBerlin. Det har aldrig varit några problem för henne, alltid glad och pigg vid framkomsten :) även om vi ibland fått vänta ett bra tag innan hon dök upp vid utlämningen.think
  Den vattenskål som skall finnas i en godkänd bur är bara till för att personalen skall kunna ge vatten vid oförutsedda längre förseningar som t.ex. byte av plan vid fel. :(

  Anders
   
 16. GaryGary

  GaryGary Ny medlem

  Blev medlem:
  6 juni 2009
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  2
  Vi tar med vår Schnauzer flera gånger per år. STH-Alicante. Det fungerar fint, men vi väljer alltid att lämna in hunden i sista stund varför det sen blir snabb mars till gaten utan stopp. Ta höjd för det.
  Ett knep är att ta isbitar från något kafé och lägga i vattenskålen så att vattnet inte skvimpar ut.
  Vår hund är rätt cool av sig, men rädd för smällare. Ingen superdog, men han är helt oberörd av flygningen. Glad att se oss, visst, men inte ynklig på något vis
   
 17. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  Vi gjorde nyss vintern i torre med våran teddi-golden, Han fyllde 11 år därnere. Låt gärna en veterinär titta på eran hund innan ni flyger. Jag har för mej att NORWEGIAN krävde detta.
  Allt gick över förväntan. Ett par lugnande piller till teddi ock en flaska whiskey till husse som var mer nervös gjorde resan behaglig.
  Vi åker omigen om ett halvår. ock troligtvis tittar efter eget ägande denna gång.:frusen:

  spainsmile:sol:
   
 18. AndersÖ

  AndersÖ Ny medlem

  Blev medlem:
  27 juni 2013
  Inlägg:
  166
  Mottagna gillanden:
  1
  Vi har rest med vår hund många gånger med Norwegian. Aldrig varit något krav på veterinärkoll.

  Anders
   
 19. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  hej anders.förlåt.dom såg det bara som en angelägenhet för hundens bästa.

  t.ex. tillåter dom inte hund med flyget om det är för stark kyla eller värme utomhus.
  Det har ju hänt att veterinärer har rek.att inte flyga med just den hunden,

  Det har också hänt att någon hämtat ut en hund som inte klarat av resan,

  ha de!thumb
   
 20. AndersÖ

  AndersÖ Ny medlem

  Blev medlem:
  27 juni 2013
  Inlägg:
  166
  Mottagna gillanden:
  1
  Jo det är ju klart att man som ägare alltid har ansvaret för att ens hund är i skick att flyga. Är man osäker är det bäst att kontrollera med sin veterinär.think Min erfarenhet av spanska veterinärer är mycket positiv. Vår veterinär i Porreres på Mallorca ställde upp utanför normal mottagningstid då vi var oroliga för vår hund. Kostnaden för våra besök har också varit väsentligt lägre än i Sverige.thumb

  Anders
   
 21. Rottweiler

  Rottweiler Medlem

  Blev medlem:
  27 september 2009
  Inlägg:
  122
  Mottagna gillanden:
  17
  Tror SAS tar med hundar upp till 8 kg inne i kabinen.

  /Rottweiler
   
 22. Åsa66

  Åsa66 Medlem

  Blev medlem:
  14 februari 2014
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  0
  Åh, hoppas du har rätt! Ska kolla upp det.graciass
   
 23. AndersÖ

  AndersÖ Ny medlem

  Blev medlem:
  27 juni 2013
  Inlägg:
  166
  Mottagna gillanden:
  1

Dela sidan

Laddar...