Elavbrott - automatisk huvudsäkring

Diskussion i 'Spanien' startad av mixt, 21 augusti 2020.

 1. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  944
  Mottagna gillanden:
  265
  När vi i mars, strax före nedstängningen, lämnade Spanien lät jag strömmen stå på i bostaden då jag planerade att återkomma bara några veckor senare. Eftersom vi bara skulle vara borta en kortare tid lämnade jag kylskåpet på, något så när rensat.

  Strax efter att Spanien öppnat upp igen, i maj, bad jag en kompis besöka bostaden för att kolla om allt var ok. Då visade det sig att huvudbrytaren i mitt proppskåp slagit ifrån. Även om kylskåpet var hyfsat rensat var stanken outhärdlig när min (snälla) kompis tvingades sanera kylskåpet. :)

  Jag har tidigare konstaterat att när elen återkommer efter större elavbrott så måste jag manuellt sätta igång strömmen i bostaden igen. Under nedstängningen har det troligen vid något tillfälle varit ett mer omfattande avbrott i försörjningen och efter det slog slogs strömmen aldrig på, pga den manuella vippsäkringen.

  Det är störigt och uppenbarligen behöver jag en automatsäkring. Kanske känner nån igen problemet och vilken åtgärd som behöver vidtas. All el i bostaden är uppdaterad 2015 och matningen är ny, hela vägen ner till fastighetens plint så det har inget med det att göra. Jag har också en rejält dimensionerad potencia contratada.
   
  Last edited: 21 augusti 2020
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.505
  Mottagna gillanden:
  354
  Jag märker på mina kamrer och på timers om det varit strömavbrott. Inte ofta men det händer. Men automatsäkringarna har inte slagit ifrån. Blir det strömrusning / något fel i din anläggning så kan jordfelsbrytaren utlösa.
  Surt med kyl/frys.
   
 4. pdk

  pdk Ny medlem

  Blev medlem:
  14 april 2013
  Inlägg:
  20
  Mottagna gillanden:
  5
  Det händer att jordfelsbrytaren löser ut ibland efter strömavbrott, men det finns jordfelsbrytare som återställer sig själv, dom kostar ca. 120-150 € plus montering.
   
  mixt och Sharky gillar detta.
 5. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  944
  Mottagna gillanden:
  265
  Aha, måste vara det som är problemet. Tack för hjälp.
   

Dela sidan

Laddar...