Dödsskatten minskar med 99%

Diskussion i 'Kanarieöarna' startad av SolenLyser, 24 juli 2015.

 1. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Arvskattens storlek i Spanien hänger samman med var i Spanien man bor. I Madrid är exempelvis dödsskatten noll. Kanarieöarna har historiskt sett haft en låg dödsskatt, någon eller några procent. När den ekonomiska krisen drabbade Spanien höjdes skatten 2012 rejält. 30 miljoner Euro/per år fick man betala i dödsskatt på öarna per. Många avstod sitt arv (exempelvis en fastighet) då man saknade medlet att betala dödsskatten. Den vanligaste varianten var emellertid att vänta fyra år med att meddela dödsfallet för skattemyndigheten.
  Ny regering och nya kvastar. Förslaget från den nya Kanariska Regeringen är att rabattera dödsskatten med 99% från 2016. Skatten för donationen omfattas också av förslaget. Dödskatten på Kanarieöarna minskar också med 99%. Vi klappar händerna för den politiskt ansvariga, Rosa Dávila (PSOE).:sol:

  http://www.diariodeavisos.com/2015/07/canarios-hereden-bienes-dejaran-pagar-unos-30-millones/
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. carl

  carl Medlem

  Blev medlem:
  10 april 2008
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  17
  Ja det verkar ju konstigt att det är olika skatter beroende på var man bor men skatteinkomsterna går då troligen inte in i statskassan utan hamnar där man tar ut skatten. Hur tänker man då finansiera inkomstbortfallet på 30 miljoner euro på Kanarieöarna?

  Har man två skatter i samband med arv i Spanien? En arvskatt som ska betalas av dödsboet och en skatt som ska betalas av arvtagarna?

  Hur stor är skatten mellan makar som gemensamt äger en bostad om en av dem avlider?
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Religiösa och ekonomiska problem på traditionella semesterorter har ökat turismen på Kanarieöarna rejält. Politikerna talar nu om att begränsa turismen till öarna. Nu kommer 13 miljoner per år och det finns tankar på att sätta ett tak på 20 miljoner turister per år. Jämför man BNP 2013 med 2014 är ökningen 2,2%. Inga tecken på någon avmattning i år. Kanarieöarna ligger bra till:
  http://www.datosmacro.com/pib/espana-comunidades-autonomas
   

Dela sidan

Laddar...