Café och bar i solen.

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av brevik, 14 september 2010.

 1. brevik

  brevik Ny medlem

  Blev medlem:
  14 september 2010
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  ;:;;)
  Hej!
  Vi är en familj från sverige som har en dröm om att flytta till spanien. Min man pratar flytande spanska och vi båda pratar engelska. Vi har en son på 12 år som vi tänkt sätta in i svenska skolan i -fuengirola och därför är det just i dom trakterna vi söker verksamhet. Vi har inte direkt nån erfarenhet av bar men har nog tänkt att nån av oss ska gå barkurs i spanien till våren. Ett café har vi ägt här i sverige så lite erfarenhet har vi av det. Vår fråga är väl om det är nån som vill dela med sig av sina erfarenheter med att flytta ifrån sverige med barn och hur det är att öppna eget i spanien. Vi är jätteglada för alla tips vi kan få och kanske om det är nån familj som har barn i samma ålder och lite samma ideér som oss och kanske kan tänka sig att göra drömmen möjlig tillsammans.;:;;)Mvh Brevik.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Dagsdotter

  Dagsdotter Ny medlem

  Blev medlem:
  29 september 2009
  Inlägg:
  28
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej Brevik, kul att de kommer flera, välkommna. Jag har bott i Spanien i 17 år och sett många komma och gå under dessa år. Jag tror att det kan vara viktigt att ni kollar upp möjligheterna samt har all viktig information vad det gäller att starta eget och driva café. Spanien har som ni säkert redan vet tuffa tider, villket gör att det även är det för företagare. Jag har ingen egen erfarenhet av eget företag, men jag jobbar på ett företag som bla arbetar med att orientera personer som vill starta eget, vad det gäller hyra av lokal, öppnings licence, personal frågor, skatter, etc. Min erfarenhet säger mig att ni bör kontakta någon professionel som kan förklara för er villka företgasformer som finns och passar er bäst, kostnader kring starten ang licencer, sociala avgifter, etc. I Spanien är lönerna inte så höga om man jämför med Sverige, men dom sociala avgifter är däremot höga. En egenföretagare betalar i egna sociala avgifter ca 250 - 270 euros per månad, för en anställd fulltid ca 450 euros per månad. Det finns säkert flera här på Forumet som kan berätta om egna erfarenheter och giva dig goda råd. Utan att jag vill verka försöka "sälja in mig" insisterar jag på att ni söker professionell rådgivning vad det gäller att starta eget, vara ordentligt informerad om kostnader och era plikter som företagare. Du kan via Internet finna flera bra rådgivare i Fuengirola som talar svenska, spanska, engelska, etc.

  Lycka till med allt!
   
 4. brevik

  brevik Ny medlem

  Blev medlem:
  14 september 2010
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack för informationen.
  Vi är tacksamma för alla tips.
  Mvh Brevik
   
 5. lovisa

  lovisa Ny medlem

  Blev medlem:
  8 december 2008
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  0
  Tycker det låter bra att ni har erfarenhet av cafébranschen då jag vet flera som har åkt ner utan erfarenhet och startat upp bar/restaurang/café, och då har det också gått därefter... Men de som har lyckats verkar ha haft tydliga idéer och koncept på vad de vill ha för typ av ställe (surprise!) hehe kanske ingen nyhet men iallfall bra att veta.
  Väldigt viktigt vilket plats man finner samt lokal.
  Lycka till, skriv gärna hur det går!!
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 7. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.118
  Mottagna gillanden:
  942
  Hola Brevik...

  ...och välkommen till Spanienforum!!

  Jag tror du hittar många inlägg i trådarna om att flytta ner,öppna företag och
  sätta barn i skolan i Spanien..
  Själv har jag alltid funderat på att öppna café/bar här men stupat på
  att det inte är rökfritt inomhus...banalt men sant..(allergisk)
  Nu finns det hopp år 2011 och det ser jag framemot...
  Fast det är stora protester på g...Spanjorer är ju ett storrökande folk. Å andra sidan..hade jag öppnat nå´t rökfritt så hade ju det varit en bra affärsidé...eh....eller inte...Och nu är det lite sent..är hm..lite äldre nu :eek:

  Här i Torrevieja öppnas det och stängs det barer hej vilt. Har man börjat
  besöka en så nästa vecka kanske den är stängd..eller en ny ägare eller
  "arrendator".. Har en nedanför oss som bytt tre ggr på 6 månader..
  Är hårda tider för den typen av verksamhet. Folk har inte råd att fika/dricka.
  Men...visst finns det chans om man verkligen vill..inget är omöjligt är min paroll faktiskt (nästan då..). Får man tag på ett superläge och lagom stor lokal och kan hyra i början så..
  Fast playaläge behöver det inte vara, där är det ju svindyrt att köpa/hyra.

  Om läget inte är super så måste man ju göra reklam för stället. Annonsera,
  skylta, verkligen storjobba med flygblad i brevlådor osv så kunderna hittar dit och gärna ha något billigt att erbjuda som avviker från andra barer.
  Har varit med om folk som öppnar café/bar och sen väntar på att kunderna ska hitta dit själva...Det är som att vänta på den rätta och tro att han/hon knackar på ens dörr...));) Nej man måste visa att man finns.
  Ett café som nyss övertagits här bakom oss satte försiktigt ut en svensk flagga..och vips blev folk intresserade, hade knappt märkt baren innan. Svensk/spansktalande familj som ni.
  Spanjorerna hittar fortfarande dit och nu blev det nya kunder.
  Och dom erbjuder en meny för 6E i stället för 8-9. En början och jag hoppas
  det går bra.
  Ciao P ;;;;;);;;;;)
   
  Last edited: 16 september 2010
 8. brevik

  brevik Ny medlem

  Blev medlem:
  14 september 2010
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  hej.

  Tack för att du delar med dig av lite ideér och information.
  Vår tanke är nog att ha en rökfri bar/cafe och även ha en kombinerad uthyrning av diverse saker.
  Måste säga själv att vi saknade det jättemycket när vi är i spanien en rökfri miljö, inte bara för oss vuxna utan just att man i spanien kan ta med sig sina barn ut en kväll och umgås.... men det går inte för att det är så rökigt och inrökt. Våra ideér är inte slut där utan vi har en massa olika saker som vi har tänkt oss. Vi båda är väldigt sociala och trivs med att träffa nya människor, vår son är oxå van med nya miljöer eftersom vi har rest mycket med honom o oxå bott utomlands under en period. Så det ska bli väldigt roligt och spännande om vi ror det iland. Mvh brevik.;:;;)
   
 9. Supra77

  Supra77 Ny medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Hejsan!

  Hur gàr det med era planer?
   
 10. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Ni har redan fått många bra svar men jag vill trots det påängtera en sak: hitta en egen nisch, det extra som ingen annan har. Barer och caféer finns det gott om, men kan ni göra något utöver det? Rökfritt är bra, för då kan man vända sig till småbarnsföräldrar tex. De vill väl inte att babyarna för rök i sig...
  En svensk flagg utanför. Jättebra, men kanske bättre med alla nordiska flaggor och att ha några nordiska "specialiteter" på menyn. Det behöver inte vara mycket, bara en eller två saker ur varje land. Tex norska "lefser", finska piroger, danska "smörrebröd"...
  Sen är det ju så att man konkurrerar med priserna, det är bara så. Utan att pruta i kvaliteten för mycket. Lycka till!
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. brevik

  brevik Ny medlem

  Blev medlem:
  14 september 2010
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  brevik

  Hej igen!
  Vi håller på för fullt med att titta på olika verksamheter som vi gör genom olika mäklare genom internet.. Vi ska försöka åka ner om ca 2 månader och fira jul och nyår i spanien och då hoppas att vi hittat lite olika objekt som kan vara intressanta att se lite närmare på!!thumb
  Vi berättar vidare hur det går. Brevik
   
 13. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Titta på olika områden. Fast det gör ni säkert redan...Jag har den erfarenheten att mitt boende blev inte alls där jag hade tänkt från början...
   
 14. Hedin

  Hedin Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2008
  Inlägg:
  83
  Mottagna gillanden:
  0
  sant, bra poäng där thumb
   

Dela sidan

Laddar...