Bosatt i Spanien, svenskt eller spanskt företag?

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av martinl, 19 november 2019.

 1. martinl

  martinl Ny medlem

  Blev medlem:
  19 november 2019
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej,
  Är bosatt i Spanien men studerar fortfarande tills juni men kommer stanna kvar här i Spanien efter att studierna är klara. Är nu avskriven från folkbokföringen i Sverige och har ingen anknytning till Sverige förutom CSN via studierna. Har haft planen att starta ett eget företag och undersökt enskild firma och den dyra fasta kostnaden och den spanska bokföringen är något som gjort mig tveksam.
  Går det att ha starta en svensk enskild firma i Sverige och bedriva verksamheten i Spanien utan att behöva åka ut för dubbelbeskattning eller dylikt? Alternativt, gå via våra familjeföretag och starta ett filial här i Spanien?
  Vad är för och nackdelarna?

  Tacksam för svar!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. PerMor

  PerMor Medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  80
  Mottagna gillanden:
  25
  Hej @martinl har haft samma funderingar, har en enskild firma här i Sverige och fått information att gå igenom en Spansk revivsionsbyrå för det är krångligt . så jag vet inte ännu men skall försöka hitta en bra firma :)
   

Dela sidan

Laddar...