Boende i Marbella under Nyår och januari

Diskussion i 'Semester i Spanien' startad av StefanLoå, 10 december 2017.

 1. StefanLoå

  StefanLoå Medlem

  Blev medlem:
  28 oktober 2016
  Inlägg:
  32
  Mottagna gillanden:
  61
  Hej på er det var inte igår :)
  Tänkte åka till Marbella och datorjobba någon vecka eller månad i en lägenhet, lägenhetshotell eller hus i nära anslutning till vattnet.

  Lägenhetshotellet Hotel Apartmentos Princessa Playa 10 meter från stranden 7.500 kr för en vecka med utsikt över hela solstänkta Medelhavet ned till Gibraltarklippan och Afrikas nordkust är ett väldigt starkt alternativ. Samtidigt ser jag i Facebookgruppen Marbella Långtidsuthyrning sökes/finnes att man kan få riktigt härligt boende för 10-15.000 per månad (!) Problemet är att det är långtidsboende, och jag kan stanna högst nån månad eller två. Ett alternativ är att dela med någon eller några en längre tid (6 månader?) och vi bor där under alternerande tidsperioder.

  Frågan är alltså om det går att få tag på ett regelrätt boende i hus eller lägenhet nära vattnet och Marbella stad, antingen genom ett kortare eget kontrakt eller ett delat längre kontrakt med omväxlat boende?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  477
  Mottagna gillanden:
  423
  Vid uthyrning korttid inkluderas sånt som el, vatten, sänglinne, ev. internet m.m. Dessutom ska det städas och bytas och tvättas lakan och handdukar mellan varje gäst och det är högre slitage. Den som hyr ut har också fått betala för licens och skattar på intäkten, och använder kanske dessutom någon firma på plats för att sköta städning, tillsyn, nyckelöverlämning m.m. De har dessutom ingen garanti för att boendet alltid är uthyrt, en osäker inkomst alltså.
  Vid långtidsuthyrning betalar hyresgästen el, vatten m.m. Uthyraren behöver inte skatta o.s.v. Dessutom är intäkten garanterad för avtalad längre period. Så det är inte så konstigt att korttidsuthyrning är dyrare. Jag tror (vet inte) att gränsen mellan korttid och långtid skattemässigt går vid tre månader. Det som brukar stå i annonser är ofta minst sex månader.

  Frågan är om en som hyr ut på långtid accepterar att ha flera olika hyresgäster? Vem är ansvarig om något går fel och vem står för räkningarna? Kontakta någon mäklare där nere om kolla om den här typen av arrangemang är möjligt.
   
 4. StefanLoå

  StefanLoå Medlem

  Blev medlem:
  28 oktober 2016
  Inlägg:
  32
  Mottagna gillanden:
  61
  Yes, tack för tipset, Katt arina!
   
 5. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.510
  Mottagna gillanden:
  354
  Skatta får man göra på både lång och korttidsuthyrning. Det är licensen det skiljer på. Och så klart lättare att fuska då......
   
  StefanLoå gillar detta.

Dela sidan

Laddar...