BOE

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kenth, 17 september 2021.

 1. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Ops - trodde jag svarat dej - ytterligare ett tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt :(
  Nope man behöver inte vara resident turligt nog. Tyvärr hann jag inte fixa den när jag var nere sist så bår bli när vi kommer nästa år.
  Jag trodde felaktigt att min fru fått [email protected] när vi fixade autogiro för sopor o IBI men visade sig att det var ngt annat där man tydligen kan ändra konton o.s.v. men då allt var skrivet på spanska så fick det bero o annullerades per automatik om vi inte aktiverat inom 14 dgr - lösenordet var sanslöst långt, nästan som hela alfabetet (25 tecken) o måste ha varit en hackares mardröm så istället för att prova variabler intill döddagar så övergick han säkert till att lösa sudoku stället.
  Då det troligen krävs både tidsbokning + tolk så kontaktade jag Abaco men det fragment av tillit som fanns blev pulvriserat då det var tredje gången de fallerade. I.o.f. ska dom ha creds för informativt material men då det visade sig att advokat ingick i köpeskillingen behövde vi inte anlita dem utan bad om hjälp med registrering av testamente hos notarien. Tyvärr tog det 9 månader innan de kontaktade oss vilket nog får betraktas som en lång tid o turlig nog hade ingen av oss gått ur tiden. Vid den sedermera kontakten tillfrågades vi om vi ville låta dem sköta inbetalning av skatter vilket vi ställde oss positiva till men då första års handläggning även den ingick i köpeskillingen enades vi om att höras året efter och på den vägen är det + visade sig att den advokat som sköter inbetalningarna dessutom är några hundralappar billigare.
  Allt detta till trots så kontaktade jag dem för att få hjälp med [email protected] och även där skulle personen i fråga återkomma. Tilläggas bör att det är en simpel registrering o vare sig raketforskning eller hjärnkirurgi och ett förfarande som i stort är identiskt med när de hjälper klienter att fixa NIE förutom annan myndighet så vart hon mailade är en gåta men en teori är att mailet gick till spanska kungen som vid det tillfället var upptagen att förbereda sitt Sverigebesök o när han väl var på plats upptäckte han att laptopen glömts hemma så inga svar kunde ges.
  Så detta sammantaget kontaktade jag den advokat som hjälper oss med skatten o dan efter fick jag en tid hos SUMA i Orihuela Costa men tyvärr sammanföll den med avresedatumet.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  Att hålla 20 km utanför skolor är lovvärt men fick lära mej att det tillämpas mest runt 9 på morgonen o mellan 14-17 på em vilket därmed förklarar varför jag troligen är Spaniens mest omkörda övriga tider...
  Skulle åka o luncha på "Lilla Svensken" men när GPSen visade mej ut från stan trodde jag att jag programmerat fel men visade sig att programmeringen stämde o då jag var tvungen att irra en stund passerade jag en skola runt kl 14 o var då tvungen att värja för en bilist som svängde ut o för att undvika kollision så var jag tvungen att trycka på + gå ut i mötande körfält o givetvis strax framför en polis men undkom med blotta förskräckelsen + fick "onda ögat".
  Nästa fadäs var utanför Mercadona i närheten av busstationen o då jag letade P-plats höll jag på att toucha en som hade fräckheten att nyttja övergångsstället och givetvis är ursäkterna lika många som förseelserna men blev stört av att en äldre dam satt sig på en tältstol ute i gatan o sålde ngt varvid folk flockades kring henne o därav den extra uppmärksamheten på skocken vilket gjorde att jag tappade lite fokus.
  Efter parkering kollade jag vad hon sålde o visade sig vara vitlök till bra pris så även jag köpte en fp. Hade inte hjärta att påpeka olämpligheten i val av försäljningsställe, dels p.g.a. språkförbistring samt att hon troligen upplevt både första o andra världskriget, give or take a few...
   
  Helen1 gillar detta.
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.294
  Mottagna gillanden:
  1.035
  Skulle åka till IKEA en gång med en kompis med GPS...år 2013. Vi hamnade 3 ggr vid dåvarande San Jaimesjukhuset (QuirónSalud).
  Tog 1.5 tim att komma ut från stan :p
  Kram och God Jul! Blir ingen resa för mig...
   
 5. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  307
  Mottagna gillanden:
  293
  GPSerna har nog blivit bättre sen 2013 men kan fortfarande fallera vad gäller handhavandet. Jag var ganska tidigt ute med att skaffa GPS o ett märke som hette Navigon var ett val där man kunde ange om man önskade snabb väg eller "underskön väg" o då jag givetvis valde det senare alternativet jagade den förbannade GPSen upp mej i alperna mellan Österrike o Italien där vägen var smalare än bilen + att vägen var kantad med vita stenar/kors/ljus påminnande om de som tragiskt nog tagit ut svängarna för mkt. Dessutom finns en regel som säger att man måste släppa förbi fordon som kommer uppifrån alpen vilket betyder att man måste backa till en plats för omkörning vilket jag slapp turligt nog annars hade jag säkert nobbat.
  Trist att det inte blev ngn resa för dej - hade iof sett fram emot att ses men var upptagen hela tiden med installationer + väntan på dessa så vi får ta det en annan G då det lär gå flera tåg, eller plan kanske det heter.
  Hade laddat upp med Covidpass o struttade stolt som en tupp fram till första gallringen där de helt negligerade passet om jag så hade brukat våld utan det enda som gällde var SpTH dels vid gallringen o sedan avscanning.
  Inför hemfärden hade det kommit direktiv att de som varit borta över 7 dgr skulle göra en covidtest vid ankomst men funkade inte så bra i praktiken. Skylten som satt efter tullgenomgången var av modell mindre, typ liggande A4 o sen fanns ingen teststation så långt ögat kunde se, så stor skillnad mellan Spanien o Sverige då det här bygger mycket på frivillighet.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  661
  Mottagna gillanden:
  266
  Du har svarat tidigare. :D
  Tänk dock inte mer på det utan håll tummarna för att spanske kungen hittar sin laptop.
  /Helen
   
 8. Stef

  Stef Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 augusti 2013
  Inlägg:
  453
  Mottagna gillanden:
  95
  Vet inte om Abaco tagit ledigt resten av året, men har ringt dem 2 ggr i december och de lovat att nån ska ringa tillbaks, men ingen ringer.
   

Dela sidan

Laddar...