Bästa platsen att köpa på Costa Blanca?

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Mister T, 1 augusti 2017.

 1. Mister T

  Mister T Ny medlem

  Blev medlem:
  30 juli 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!

  Vi tänkte köpa en lägenhet någonstans mellan Alicante (inkl. San Juan/El Campello) ner till Torrevieja och har ca €250k till vårt förfogande - vilka orter kan ni rekommendera med den budgeten och följande kriterier?

  - nära havet (dvs max 6-800 meter)
  - havsutsikt från terass
  - fin strand och fin strandpromenad att promenera/springa längs med
  - Trevligt område runt omkring (dvs inte ett fint hus uppställt på en plätt öken utan någonting runtomkring som jag sett ibland)...
  - området bör funka året om, dvs det behöver inte vara en metropol, men måste finnas lite liv och rörelse runt omkring, restauranger att besöka off season osv
  - nyproduktion eller mycket fräsch lägenhet med öppna ytor, stora fönster osv.
  Max 45 min från flyg, men såklart gärna närmare (men tror allt ryms inom det)

  Alltså var får man mest för pengarna för ovanstående budget? Har kikat lite på Torrevieja/La Mata, Santa Pola, Guardamar, Gran Alacant, Arenals del sol osv. Jag vill även att köpet ska vara så "framtidssäkrat" som investering som möjligt, dvs vara ett område som kan tänkas vara attraktivt längre fram också, även om det byggs som aldrig förr runt omkring... Är mest intresserat av San Juan av det jag sett hittils, men tycker det är svårt att hitta något man har råd med där. (har 2 barn så behöver lite size på lgh..)

  /T
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. oghde

  oghde Medlem

  Blev medlem:
  1 maj 2013
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  0
  Vill du har en framtidssäkrat investering och ett attraktivt område då ska du köpa i Benidorm istället och med 250k euro går lätt att köpa en lägenhet i Benidorm. Torrevieja har dessutom fullt med spökkvarter och inbort. Det är ok att semestra i Torrevieja under sommaren men sen under vintertiden omvandlas helade staden till spökstad det gäller även dom andra städer som du nämnde bla Gran Alacant.

  Det är dumt att investera så mycket pengar i ett skit stad som Torrevieja/La Mata, Santa Pola, Guardamar, Gran Alacant, Arenals del sol osv. alla samtliga områden är skit, det finns överhuvudtaget inga sevärdheter eller attraktiva platser men däremot Benidorm har allt du kan tänka dig och allt för alla ålder. San juan och el campello är lite bättre med tanke på avstående till stor städer som alicante, benidorm och samt till flygplatsen.

  Jag har en bekant som köpte för några år sedan i Torrevieja och ångrar sig rejält likaså en annan som köpte i Gran Alacant.

  I benidorm finns massvis med nyproduktion eller mycket fräscha lägenheter med öppna ytor, stora fönster,utsikt mot havet osv. Satsa på benidorm istället! Men annars du får mest för pengarna för ovanstående budget i Torrevieja/La mata och det är La mata som är självklart bäst runt Torrevieja området och utsikt mot havet ska det vara om du nu tänker satsa i skit Torrevieja.
   
 4. Nimo

  Nimo Medlem

  Blev medlem:
  5 mars 2013
  Inlägg:
  89
  Mottagna gillanden:
  10
  Som jag förstår rätt har ni lägenhet/hus i Benidorm, själv har vi lägenhet i Torrevieja i sju år. Tycker inte är en skitstad.......håller vad jag tycker om Benidorm för mig själv.
   
 5. Nimo

  Nimo Medlem

  Blev medlem:
  5 mars 2013
  Inlägg:
  89
  Mottagna gillanden:
  10
  Kom o titta i Torre, vi har själv lägenhet i La Rolsaleda 15 min från centrum och strand 400 m. Området fullt av liv vår o vinter.
   
  DiBo gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  ????? Av alla platser längs med Costa Blanca är Benidorm den jag aldrig någonsin skulle köpa på.
  Nog om detta...

  Prisnivån varierar mellan platser och områden. Jag upplever det generellt som dyrare Alicante och norrut och billigare söder om Alicante. Vill du ha liv och rörelse året runt ska du hålla sig till spanska orter/städer, inte rena urbanisacions-områden. Eftersom du vill ha nära till havet finns då sådant som Torrevieja stad, Guardamar, Santa Pola. Sen får man tänka att man ska stå ut även sommarmånaderna, och vårt besök häromdan i Santa Pola avskräckte, stan var helt enkelt överbefolkad och kaosartat. Vi var också upp till San Juan häromveckan. Fantastisk (bästa?) strand, men det är inte en levande samhälle ovanför den. Höga moderna hus med semesterlägenheter. Då skulle jag nog hellre bo inne i Alicante stad och enkelt kunna ta tåget till stranden.

  Jag hävdar nog att Guardamar eller centrala Torrevieja är bra alternativ. Där får du också mycket bra för pengarna. Men i slutänden handlar det om din egen känsla för en plats. Ska du investera mycket pengar ska det vara ett område som känns bra för dig.
   
  jan skog gillar detta.
 8. Mister T

  Mister T Ny medlem

  Blev medlem:
  30 juli 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack för alla kommentarer! Benidorm fanns inte riktigt på min lista efter vad jag hört och sett på TV...

  Tyckte Gran Alacant/Arenales kändes som en bra plats med familj. Fin lugn strand med fin strandpromenad, kanske inte mest drag runt knuten, men kommer främst åka med familjen och ju nära Alicante när man ville komma åt stan. Nån som har ställe där och kan intyga platsen? :)

  Rosaleda tittar vi också på, mycket fina kvarter!
   
 9. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  var och en är ju salig i sin egen tro...

  Som nämts sà är det dyrare norr om Alicante än säder om Alicante.
  Benidorn, Torrevieja, Santa Pola, Gran Alacant, Orihuela Costa, San Juan etc etc är absolut inga spökstäder under vintern, över HELA kusten har du mer folk pà sommaren, men de flesta nordbor kommer faktiskt ner pà alla andra mànader utom juli/augusti. Däremot märker man en klar àlderskillnad pà folk under sommar vs vinter.

  för 250k kan du hitta ganska mycket. Ju närmre havet destu dyrare.
  Benidorm har ett oförkänt dàligt rykte, Finns lugna delar i benidorm, man behöver inte bo bland fulla britter. ca 70k fastboende. Tram finns till Alicante. Mànga hotel pà playa levante (norra delen) mindre pà poniente (södra) 45 min till flygplats via betalmotorgväg och 30 till Alicante (40 via landsväg)

  Torrevieja är ingen vacker stad, men har sina pärlor. all "gängbrottslighet" som det pratades finns knappt kvar (om den ens finns, har inte hört eller läst nàgot pà mànga àr) ca 100k fastboende. 50 min till flygplats

  Santa Pola är väldigt spanskt med ungf och kryllar av madridbor pà sommaren. värdelöst med bil. köper du i stadskärnan sà blir det aldrig öde. Fisken fràn santa pola är väldigt känd i hela Spanien. ca 30.000 fastboende och 15 min till flygplats, 20 till Alicante och 10 till Elche

  Gran Alacant började som en urbanisation till Santa pola men är nu en egen by i Santa Polas kommun, liv àret om och du har all möjlig service, nackdelen är att det kan vara làng och backit om man vill gà till stranden. Stor mix av nationaliteter, mànga fastboende) 10 min till flygplats, 5 till santa pola, 15 till alicante...

  San Juan är en förstad till Alicante, lite dyrare och i màngas ögon lite "snobbigt" men väldigt populärt, dessutom har du tram och buss till alicante.

  Guardamar är ungf som santa pola, Väldigt spanskt men är nog den byn som man märket mest skillnad pà mellan vinter och sommar. (mànga norrmän som köpt här) ca 15k fastboende.

  Jag jobbar pà ett byggföretag och för att ge dig en prisbild pà lghtr sà har vi 2sob fràn;
  Benidorm som ligger pà ca 300K , Gran Alacant ca 125K, Orihuela Costa ca 140K dessa ligger 100-800m fràn stranden.

  Du kan ju naturligtvis hitta bàde billigare och dyrare. men för 250 hittar du nog ganska mycket med mindre än 500m till standen om du söker dig till Gran Alacant och söderöver.
   
  Rottweiler, Farbror Sven, JanJ och 2 andra gillar detta.
 10. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  660
  Mottagna gillanden:
  271
  Jag tänker inte lägga mig i var det är "bäst" att köpa bostad utan vill bara väcka en tanke:
  Du skriver att ni har ca €250k till ert förfogande.
  Ska det även täcka alla kostnader i samband med köpet eller har ni extra pengar avsatta för den biten?
  Du behöver inte svara på frågan, jag vill endast försäkra mig om att ni "har koll". :)
  /Helen
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. oghde

  oghde Medlem

  Blev medlem:
  1 maj 2013
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  0
  Du vet väl att det tillkommer ca 12% skatt på dom 250k euro eller runt 30.000 euro dvs 300.000kr. Du kan ansöka bostadslån på spanska banker som ex santander, bbva, lacaixa, sabadell osv... Om du ska ändå köpa i Torrevieja så tycker jag att du ska satsa I La Mata eller nära La zenia shopping center. kolla www.idealista.es
   
  Last edited: 4 augusti 2017
 13. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Ett inpass vid sidan av det pekuniära. Jag tycker man ska tänka på vilka tider man själv planerar att vara på Costa Blanca. Är det sommarmånaderna som hägrar ska man satsa på att komma så nära havet som möjligt. Ska man vara i Spanien på vintrarna tror jag mer på ett boende en bit från kusten. Medelhavet kyler rejält på vintrarna. Jag bor själv 100 meter från havet och är bara i Spanien på höst, vinter och tidig vår. Det är inte en ultimat kombination och det blir stundtals väl kallt.

  Även om jag är nöjd med min lägenhet så köpte jag i princip på fel premisser. Jag har kommit underfund med att det bästa för mig skulle vara ett eget litet fristående hus, någon eller några kilometer in i landet, söderläge och med liten pool (men på cykelavstånd till beach). Den utgångspunkten ger också väldigt mycket för pengarna. Det ska bli mitt nästa projekt.
   
  Gyllis och MrLinkan gillar detta.
 14. lasslax

  lasslax Avstängd

  Blev medlem:
  4 juni 2017
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  8
  År din erfarenhet, att det är varmare inåt landet vintertid? Räcker det 10 km för att märka skillnad? Typ Quesada eller San Fulgencio?
   
 15. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  Vi bor nu ca 1 mil inåt landet. I vintras var vi glada att slippa den extra fukt havet ger, vilket också ökar kylkänslan. Och även när det är varmt är det skönt att slippa den extra luftfuktighet havet ger. Men nu i värsta hettan lägger sig värmen som en blöt kofta även över oss och vi skulle gärna velat känna havsbrisarna.
   
 16. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  593
  Mottagna gillanden:
  57
  Jag köpte enl. mäklardevisen läget,läget läget,dvs 10m från vattnet dels då jag bara är där i juni,och september och vill då bada samt ha strandliv,folk i rörelse samt restauranger
  Har en bekant som köpte 1 mil inåt landet och han har försökt sälja under 2 års tid ,men ingen är intresserad och den gång jag säljer vill jag få sålt direkt utan att behöva rea bort bostaden
   
 17. oghde

  oghde Medlem

  Blev medlem:
  1 maj 2013
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  0
  Louis det Stämmer mycket väl!! Det är jätte svårt att sälja en bostad som är 1 mil inåt landet jämfört med en bostad som ligger nära stranden. Har en bekant som köpte en liten bungalow strax utanför Torrevieja och nu vill han sälja den men ingen är intresserad, det är helt enkelt långt ifrån stranden. Dom flesta turister vill ha nära till stranden men sen finns det självklart en annan kategori av folk som trivs att bo långt ifrån allt och alla.

  Problemet med Torrevieja är kommunikation med bussar som slutar köra redan vid kl 22 eller senast 23 och bor man utanför Torrevieja så är tillgång till eget bil ett måste.
   
 18. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  Det är svårare att sälja än att köpa i Spanien och jag tror också det är svårare att sälja inåt land än vid kusten. Och de pengar man investerar bör oavsett vara pengar man kan vänta på. Men det där med läget, läget, läget gäller inte bara ekonomi, utan även om var man själv trivs under tiden man äger.

  Vi provbor oss runt genom att hyra. Innan vårt nuvarande fristående-hus-på-landet-boende bodde vi i mindre-urbanisacion-bungalow i en mindre spansk ort nära havet. Sen har vi gjort utflykter till olika orter för att känna in vad som känns bra. Under senhösten ska vi byta till stadsboende vid kusten i lägenhet.
   
 19. lasslax

  lasslax Avstängd

  Blev medlem:
  4 juni 2017
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  8
  Jag skulle gärna läsa litet om era erfarenheter med de olika boenden. Typ en jämförelse mellan att bo litet utanför och och i en urbanisation.
  Går med köptankar för permanent boende, och vill gärna bo så att grannarna och jag inte sitter på varandras knän, men inte helt isolerade helt heller.
  Gärna lugnt men ingen spökstad.
  Så en liten redogörelse kunde vara värdefull, kanske för andra också.
   
 20. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  är det för permanentboende och du inte vill bo i en stad eller i en lght sà finns det ganska mànga byar med villaomràden. Som Mixt sa sà är det fuktigare vid havet, men àker du för làngt in fàr du svinvarmt pà sommaren och snorkallt pà vintern. mer äm 2-3 mil fràn havet sà märker man ganska stor skillnad.
  Titta pà byar ca 10 km fràn havet sà hittar du ganska mànga alternativ, dessutom blir det billigare. Naturligtvis mindre prisökning etc.

  Själv bor jag i en liten by 5 km fràn havet. mellan Santa Pola och Elche. Har det mesta och ligger bara 20 min till Alicante, 5 till Havet och Santa Pola, 10 till Elche. Nackdelen är att mànga spanska Abuelas är riktiga skvallerkärringar sà hela byn vet om att du släppt en brakare inom 1 timme... sànt man fàr leva med.
   
 21. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Haha, verkar som spanjorer inte bara har väldigt målande svordomar utan också ett väl utvecklat skvallernätverk :)

  Svårigheter att sälja är tyvärr vanligare än vad många tror för det kommer inte fram ordentligt. Fast egendom är ett knepigare område än de flesta tror och än mer svårnavigerat när överskottet i Spanien nästan tangerar en miljon tomma bostäder!

  Svårigheter att sälja gäller antagligen i första hand hus/radhus i semesterurbanisationer på "fel" ställen. Min preferens är ett fristående hus någon by nån mil från kusten, men ett sådant köp har fallgropar kräver mer kunskap om den spanska bostadsmarknaden än att köpa havsnära som i de flesta fall alltså är ett säkrare köp fast med högre pris.

  Jag skulle inte vågat köpa något annat än en havsnära lägenhet som första köp i Spanien. Nu, några år senare, börjar jag åtminstone få ett hum om marknaden och har ett ombud jag litar på.
   
 22. T.Rantzow

  T.Rantzow Guest

  Om man är på fel sida om 60 strecket så skall man tänka sig noga för vilken typ av bostad man köper.
  För den dagen kommer när det tar emot att springa i trappor samt att ta sig långväga till livsmedelsaffärer, banker etc.

  I mitt tycke skall bostaden vara på markplan samt ha ett rullator-radie-avstånd till alla livsnödvändiga faciliteter om man vill ha en bra ålderdom i Spanien, för den dagen kommer för oss alla, att vi blir lite halta och lytta och den närmar sig snabbare än man anar.

  Jag tror också på de tre deviserna mäklarna predikar, läget-läget-läget.
  Att bo kring Zenia Boulevarden är nog inte helt fel som gammal.

  //T
   
  teddi gillar detta.
 23. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  När vi bodde i urbanisation låg vårt boende 2 kvarter från där den riktiga orten började. Om det inte varit så hade de känts väldigt ödsligt när mörkret började falla på hösten. I hela urbanisationen var vi endast tre året-runt-boende, och vi hade tur att ha en av dem precis intill oss. Från att först ha irriterat oss på deras extremt höga volym på TVn var den lite senare som ljuv musik. Så året-runt-grannar och närheten till bebodda aktiva ortsdelar ser jag som en förutsättning för att åtminstone vi ska välja urbanisationsboende. Men det egentliga skälet till att vi bytte boende var att det var trafikerat och det inte går att ha innekatter i den typen av boende. Vi miste en av våra små vänner. Men även utan katter skulle vi inte välja sånt boende igen.

  Nu bor vi i vad jag kallar paradiset. Spanskt lanthus med egen pool och avskildhet, men ändå några spanskt bebodda hus runtomkring. Bra service m gott utbud på affärer inom kort bilavstånd. Och vi trivs verkligen här. Men - att bo i hus kräver sitt när det gäller dagliga arbetsinsatser, så det får man vara beredd på. Och just nu är vi inte sams med alla insekter och flygfän, speciellt inte getingarna som numera invaderar poolen under soltimmarna. Och vi hade t o m en gigantisk orm krypandes på husväggen häromveckan, men ekorren är söt. Så man bör verkligen gilla naturliv...

  Snart ska vi in till lägenhet i stan. Högt upp utan trädgårdsstädning/skötsel och utan alla (ibland läskiga) insekter och flygfän. Med bageri och affär runt hörnet, och stor terass som uteplats och som ger den avskildhet vi vill ha.
  Vi har ju ingen aning om vilken slutsats vi drar av detta sen... men T.Rantzow har en god poäng i att man ska titta långt fram när man köper boende. Och varje köp/försäljning kostar ju även pengar, om man tänker sig att byta längre fram. D.v.s. när vi köper blir det troligast något med hiss eller annan handikappvänlig konstruktion med tanke på om knä och höfter börjar protestera, och nära till daglig service. Därav blir det inte lanthus för oss, hur mysigt det än är, den dag vi köper. Utan snarare lägenhet i ett levande område.
   
  Rottweiler, mixt, Preciosa och 1 annan gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...