Avtal och byggnadstillstånd

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av davve, 21 januari 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. davve

  davve Ny medlem

  Blev medlem:
  21 januari 2008
  Inlägg:
  90
  Mottagna gillanden:
  1
  kanske postar i fel tråd men men.
  Hur funkar det med byggnadstillstånd, ansökan och vad man får bygga och så? Hade tänkt köpa lite mark utanför Barcelona och vill bygga ett hus samt pool. Ser fram emot att man kommer ner i april, nice! :p
   
  Last edited: 21 januari 2008
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Manolo

  Manolo Är här för att hjälpa dig

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  150
  Mottagna gillanden:
  50
  ja detta är ganska komplicerat eller rättare sagt det är en del attt förklara, men om man börjar med att byggnadstillstånd (licencia de construcci6n) bestämmer vad du får bygga på tomten inom ramen för bestämmelserna i byggnadslovet. Ett sådant tillstånd fordras för all slags byggnation såväl inomhus som utomhus.

  Innan byggnationen påbörjas, måste ansökan om tillstånd inlämnas till kommunens planeringsavdelning (Departamento de Urbanismo) i den kommun där fastigheten är belägen. Handläggningen görs enligt följande:
  Man ansöker skriftligt och till ansökan bifogas ditt byggprojekt. Därefter granskas din ansökan och om den är korrekt vidarbefordras den till en kommunal byggnadsnämnd för prövning och uttalande. Alla personer som berörs ges tillfälle att yttra sig över ansökan, t ex ägarna till eventuella grannfastigheter. Därefter sker ett beviljande eller ett avslag på byggnadslovet. Normalt gäller ett bygglov för en viss, i förväg bestämd tid. Om man inte uppfört bygget inom utsatt tid blir det dock inte automatiskt ogiltigt. Det krävs ett administrativt beslut för att ett beviljat bygglov skall kunna förklaras ogiltigt.

  Efter att kommunen har besiktigat projektet får du ett bosättningstillstånd. Denna licens är nödvändig för att erhålla t ex elkontrakt.

  Så snart byggnationen är färdig kan du göra en nybyggnadsdeklaration (Declración de Obra Nueva) som innebär att byggnaden genom detta dokument skrivs in i fastighetsregistret.

  Därmed har tomt och byggnad rättsligt förenats och kommer med i lagfarten (escritura). Kostnaden för en nybyggnadsdeklaration är ca 2 % av värdet av byggnationen (0,5 % för actosjuridicos, ca 50 000 i notariatkostnader och ca 30 000 för att registrera byggnaden i fastighetsregistret). Byggnadstillstånd beviljas under förutsättning att:

  - huset ligger i en laglig urbanisation eller inom ett lagligt område
  - husets storlek är enligt bestämmelserna
  - byggnadslov har beviljats

  //JohanH
   
 4. davve

  davve Ny medlem

  Blev medlem:
  21 januari 2008
  Inlägg:
  90
  Mottagna gillanden:
  1
  tack johanh , du är en klippa!!
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...