Aval bancario (bankgaranti) för att hyra lokal

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av saga67, 21 oktober 2015.

 1. saga67

  saga67 Ny medlem

  Blev medlem:
  21 oktober 2015
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!
  Vi ska hyra en lokal i Teneriffa och vår hyresvärd vill ha en aval bancario (bankgaranti)på 20000€ (motsvarande 6 månaders hyra). Det ställer till eftersom vi har inte råd att blockera en så stor summa pengar. Undrar om det går att gå runt detta med att ha en lägenhet i Sverige som garanti (hyresvärden säger att det är ok men behöver bankdokument, inte bara köpeskontraktet för lägenheten, banken säger att det är det ända de kan ge oss och avråder från något annat?)
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  585
  Mottagna gillanden:
  173
  Hej!
  Jag ska börja med att säga att jag inte vet hur bankgarantier utformas i Spanien men i Sverige innebär en bankgaranti att din bank går i borgen för dig gällande ett visst åtagande. De gör en sedvanlig kreditprövning och naturligtvis innebär det en avgift. Det innebär dock inte att du ska låsa garantisumman på ett konto.
  Pengarna ska arbeta. :)
  /Helen
   
 4. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.566
  Mottagna gillanden:
  526
  Precis samma i Spanien. Iofs kan olika banker ha olika regler och villkor och om inte banken "känner dig", kan det lättaste sättet att fà en garanti att just sätta in det beloppet pà ett konto i den banken.
   

Dela sidan

Laddar...