Arvode uthyrningsfirmor?

Diskussion i 'Hyresmarknaden' startad av Nerja92, 27 augusti 2017.

 1. Nerja92

  Nerja92 Ny medlem

  Blev medlem:
  11 januari 2017
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Hur mycket tar uthyrningsfirmor i arvode i Costa del sol?
  Tjänster som ska inkluderas ska vara: städning, nyckelutlämning, bokning, betalning.
  Jag vill inte behöva göra någonting, eventuellt kan jag skriva min annons själv och lägga ut den på uthyrningssidor som är kopplade till uthyrningsfirman på något sätt.

  Jag har läst något om 20% i arvode av årliga uthyrningsintäkterna, eller är det enda upp till 40% för alla dessa tjänster? 40% vore en katastrof då man måste betala skatt också på 19%.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.418
  Mottagna gillanden:
  309
  Allt är inte guld som glimmar , glöm inte licensen för att få hyra ut. 40 % på summan är nog rimlig för alla tjänsterna. Du glömde tvätt.
   
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  453
  Mottagna gillanden:
  385
  Jag har hört siffror på 30%, men kan ju tänkas att det även inbegriper att de hjälper till med redovisningen som ska göras. Det borde finnas medlemmar här som hyr ut och vet. Annars är nog det bäst att kontakta några firmor och höra vad de tar och vad som då ingår, det varierar säkert.
   
 5. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.593
  Mottagna gillanden:
  567
  det beror lite pà tjänsterna som är inkluderade. Vissa ordnar säkert med skatter etc ocksà. hur som haver är det ju en fri marknad och precis som när du ska köpa bil etc, fàr du luska runt lite och ta den offert som passar dig bäst. jag vet de som tar 50%. men det säger ju iofs inget om att det skulle eller inte skulle vara prisvärt.
   
 6. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  95
  Mottagna gillanden:
  24
  20% exkl tvätt och städning ligger nog ganska nära sanningen, i alla fall de 2 firmor jag har haft med att göra. Tvätt och städning har i mina fall varit en fast kostnad per tillfälle och inget som haft med uthyrningsintäkterna att göra. Ganska nära sanningen är väl att du får behålla 50% med firma om du skattar för intäkterna. Sen skall man nog inte stirra sig blind på procenten, det finns ju mängder av uthyrare men kan de hyra ut lägenheten eller huset? Båda de jag använt har levererat klart under förväntansnivå på månaderna vid sidan av juli och augusti som vem som helst kan hyra ut. Kör nuförtiden helt själv (ej tvätt och städning), lite mer arbete men betydligt mer pengar över.
   
  Katt arina och Preciosa gillar detta.

Dela sidan

Laddar...