Amatörkonservatorer

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av mixt, 29 juni 2018.

 1. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Läser följande i husorganet:
  Spansk spontanrestaurering upprör För sju år sedan skapade en spansk tant rubriker när hon bestämde sig för att fixa till en väggmålning i en kyrka i nordöstra Spanien. Nu har det hänt igen. Den här gången är det en trästaty av S:t Göran och draken som har fått sig en bokstavlig ansiktslyftning, lika oväntad som oönskad. Konstverket, som är från 1500-talet, står i en liten kyrka i spanska Estella. En lokal hantverkslärare har tagit sig an det slitna verket efter att ha fått i uppdrag av prästen att renovera konstverket utan att denne först hade frågat myndigheterna om lov. Enligt brittiska The Telegraph jämförs det mindre lyckade resultatet med en serieteckning. Det spanska konservatorsfacket rasar mot vad man kallar för ett arbete som visar ”en alarmerande brist på nödvändig utbildning” och myndigheterna, som menar att verket var i ett ”gott, om än smutsigt skick”, har flaggat för att det kan bli aktuellt med en stämning om det inte kan återställas till sitt ursprungliga skick. Förra gången som något liknande inträffade var 2012. Då fick Cecilia Gimenez, som var i 80-årsåldern och helt saknade erfarenhet av restaurering av konst, infallet att restaurera den slitna fresken Ecce Homo i en kyrka i Borja utan att först fråga om lov. Detta resulterade i att bilden fick Jesus att se mer som en apa än en frälsare, skriver The Telegraph.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  ...och här är resultatet!
   

  Bifogade filer:

  erkki gillar detta.
 4. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  193
  Mottagna gillanden:
  218
  S:t Göran har tydligen fått sitt trasiga visir reparerat (vilket ju kan vara bra när man ska slåss med drakar), men har tyvärr samtidigt fått en kraftig skelning (vilket måste vara mindre bra när en eldsprutande drake rusar emot en). OMG.
   
  Gyllis gillar detta.

Dela sidan

Laddar...