Ny bok om fiestor

Diskussion i 'Kultur & Historia' startad av mixt, 5 februari 2015.

  1. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    Jag var i går på Spanska kulturinstitutet här i Stockholm för att lyssna på hispanologen Thomas Gustafsson som visade bilder och berättade om sin nya bok, "Fiesta - Spaniens folkfester och traditioner".

    Det var fullsatt och publiken var engagerad. Ambassadören var på plats och efteråt bjöds det på massor av spanskinspirerad mat samt vin. Jag hade inte tid att stanna men lyssnade iaf på föredraget som hölls på svenska.

    Thomas har ju skrivit en rad böcker om Spanien och om den latinska världen och berättad att den nya boken är del av en serie böcker om Spanien.

    Det här med fiestor är ju som många här känner till en stor sak. Faktum är att de sydamerikanska karnevalerna är import från Spanien. Det mest karnevallika fiestorna hålls på Kanarieöarna, särskilt stor är den på Teneriffa.

    Thomas fortsatte med att berätta om fiestornas historia och ursprung. Franco hatade tydligen fiestor och de var mer eller mindre förbjudna under diktaturen.

    Fiestorna skiftar mycket beroende på var de hålls och det var särskilt intressant att höra om de olika egenheter som utvecklats i olika delar av Spanien , allt från dansande hästar på Menorca, tomatkastande, tjurrusningar, glödande kol, levande torn (Katalonien), etc etc. Helt otrolig variation på fiestornas uttryck.

    Han tipsade också om några fiestor som man bör besöka, Pamplona förstås, men också nyårsfesten i Madrid, påskfirandet på några ställen.

    Boken ges utan av Carlsons förlag:
    http://www.carlssonbokforlag.se/archives/tag/thomas-gustafsson
     
    Kjell Fohrman gillar detta.
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. erkki

    erkki Känd medlem

    Blev medlem:
    26 september 2014
    Inlägg:
    1.034
    Mottagna gillanden:
    123
    Hej han brukar skriv i Skandinaviska bladet visste detta att han skulle till Sverige .Hoppas någon bokaffär i spanien säljer boken stort Tack till dig;;;);;;)
     

Dela sidan

Laddar...