Områden i Altea

Diskussion i 'Albir-Altea' startad av Michael Backman, 14 juli 2020.

 1. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Den här delen av forumet verkar inte överdrivet aktiv, men försöker ändå.

  Jag fick tips att spana in området Altea i en tråd i en annan del av forumet. Jag har en dröm att få köpa ett boende i Spanien, (även om jag inte är där än rent ekonomiskt).

  Har försökt att sätta mig i området rent geografiskt och vilka platser som kan vara aktuella. Altea ser utan tvekan mycket trevligt ut och har en vacker stadskärna av det äldre pittoreska slaget. Prisbilden ser helt ok ut, snäppet dyrare än Torrereviera men inte överdrivet stor. Många billiga fastigheter i Torre är ofta lägenheter eller mindre radhus med minimal trädgård, alternativt bo i platser 1-2 mil inåt landet. Men då måste man ändå ha bil och då kan man likväl bo på en vackrare plats enligt min tolkning.

  Här är några områden som har dykt upp. Generellt sett verkar vissa fastighetsförmedlare ha en väldigt bred förståelse vad som är Altea/albir. Lägenheter kan utannonseras som att den ligger i Altea, men ligger i själva verket i La Nucia eller i närheten av Alfa del Pi

  Altea Hills. Ser relativt fint och lyxigt ut. Många säger att stället kryllar av ryssar, men är det ett rimligt skäl att avstå? Är de verkligen så illa? Dricker vodka och festar högt eller är allmänt burdusa som grannar? Vet inte riktig om jag köper det, och dra alla ryssar över en kam på det viset. Skulle jag hitta rätt hus skulle jag nog skita i vilka grannar jag hade.

  Centrala Altea. Verkar dyrt och finns få villor enligt det sökningar jag gjort via Kyero.com.

  Altea La Vella. Ligger några km norr över, även här relativt dyrt, husen går upp till 3-4 miljoner relativt snabbt.

  La nucia. Denna plats verkar ha rimliga priser för fastigheter och avgränsar även till Alfa del Pi. Vissa annonser skriver La Nucia men menar snarare att lägenheten ligger närmare Alfa del pi än själva kärnan av La Nucia stad. Det verkar finnas en urbanisation med namnet "buena vista" som tycks ha en del svenskar. Nackdelen verkar vara ca 10 min bilfärd till Altea, men har och andra sidan relativt nära till Alfa och Benidorm. La nucia verkar intressant.

  Polop. Några har tipsat om Polop, verkar vara helt ok prisbild, även om många annonser innehåller många nyproduktioner av modernt slag (vill inte bo i en lyxig fågelholk, utan ett hus med lite själ och spanskhet).

  Alfa del Pi. Denna plats verkar ha en ganska rimlig prisbild, både enklare och lyxigare hus. Samt nära även till Benidorm. Mycket norskar verkar det som, men det är struntsamma för min del. Hur är orten att bo på?

  Kan ni ge mer tips på platser som är "sökbara" genom tex Kyero som ligger i närheten till Altea?
   
  Los Suecos gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.745
  Mottagna gillanden:
  734
  Tycker du har mer eller mindre koll pà dessa orter
  När mäklare skriver Polop, Finestrat eller La Nucia, sà är det väldigt ofta utanför i olika urbanisationer som dessa ligger i.
  Vissa har mer service än andra. I kommunen Alfas del Pi har du ocksà byn Albir som ligger mellan Altea och Benidorm. Fast stranden är kanske inte den bästa (runda stenar)
  Vill du ha en villa, men lite billigare kan du kolla in Foya Blanca. inte särskilt mycket i service väg, men det har inte Altea hills heller. Däremot tar det bara 5 minuter med bil till Alfas del Pi och Albir.
   
  Los Suecos och Cameo gillar detta.
 4. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Tack för svar. Foya Blanca ser helt klart intressant ut
   
 5. Rolf.P

  Rolf.P Ny medlem

  Blev medlem:
  30 augusti 2017
  Inlägg:
  19
  Mottagna gillanden:
  1
  El tossal, äldre urbanisation som ligger imellan La Nucia och Altea, uppe på en höjd,
  Du ser havet och Altea om du väljer boende längre upp.
  Strax under 5 min med bil till La Nucia och strax över till Altea
  Lugnt och skönt men nära till allt, finns 2 restauranger med gångavstånd
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Tack för svar. Har kikat lite där, rätt bra prisbild och man verkar få mycket för pengarna. Sen är väl det alltid en avvägning med avstånden till stranden.
   
  Rolf.P gillar detta.
 8. KS054

  KS054 Ny medlem

  Blev medlem:
  29 januari 2019
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  22
  Har du varit runt i området? Att se på karta är en sak, känslan på plats kan vara en helt annan, och du kanske omvärderar dina krav. Vi har ett byhus i Alteas gamla stadsdel, stortrivs. Vi letade först också hus m pool men valde bort det och ångrar oss inte. 400 m till havet , "mitt i smeten" men ändå hyfsat lugnt då det inte är biltrafik på gatan. Det är inte kolsvart på kvällen och jag känner jag kan vara här själv, det är inte ödsligt off season. Vi letade även i Albir, såg bra ut på kartan, men fastnade inte för det. Altea Hills har fin utsikt men inget mer, ingen service, ingen buss, har läst att det är problem med VA pga höjdskillnaden.
   
  Los Suecos och Preciosa gillar detta.
 9. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Ne inte varit där. Om jag skulle köpa i området skulle jag givetvis hänga där ett tag :).
  Men jag har rest en del i olika spanska städer och kan genom bilder få en viss "känsla" för områden genom bilder och filmer, även om man inte kan förnimma alla sinnliga intryck såsom stadens puls, lukter och atmosfär.
   

Dela sidan

Laddar...