Köra bil till södra spanien från sverige

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av Porro, 21 september 2010.

 1. Porro

  Porro Ny medlem

  Blev medlem:
  11 april 2010
  Inlägg:
  39
  Mottagna gillanden:
  0
  Tja!

  Kommer köra bil ner nu i slutet av veckan. Någon som har några bra "efter vägen" tips? Tänkte försöka köra ner så fort som möjligt men kommer väl behöva stanna och sova ett par gånger. Hur är det vid landgränserna är det tullar där eller är det bara en skylt att man kommer in i ett nytt land? Har aldrig kört ner i europa tidigare :)

  Kom gärna med tips om någon har, eller berätta hur det gick för er när ni körde ner :)
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. A-Lotta

  A-Lotta Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2009
  Inlägg:
  396
  Mottagna gillanden:
  13
  Hej

  Svar från min make som kört ner några gånger till Torrevieja. De har varit 2 som växelkört via Rödby - Puttgarden, Hamburg, Frankfurt Mulhausen, Lyon ner förbi Monpellier. Vidare förbi Barcelona och kustvägen ner. De har vid ngt tillfälle kört via Bremen och in i Luxemburg, denna vägen är några mil längre men bättre väg och tillfälle att tanka (billigare) i Luxemburg.

  Tänk på att tanka fullt i Sverige för bensinen är svindyr i Danmark. Bensinen i Tyskland är ca 1 krona dyrare/liter än i Sverige.

  I Frankrike är det vägtullar som kostar en dryg tusenlapp men i gengäld är vägarna jättebra. Du kan åka av motorvägen och åka "landsägen" som i regel går utmed motorvägen. Mat och fika utmed motorvägen är både dyr och dålig så det lönar sig att köra av mot ngn by för rast.

  I Spanien finns det vägtullar på en del motorvägar men inte så dyra som i Frankrike.

  Några tullar vid landsgränser har de inte sett till utan det är bara skyltat att man kommer in i ett nytt land.

  Hoppas att du fått svar på några av dina funderingar annars fråga igen.

  Kör försiktigt!

  Lotta
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Reglserna är annorlunda. Vi har alltid förundrats hur man kan skära av hörnen i en fyrvägskorsning för att man kan kunna parkera bilarna i hörnen (så att sikten blir obefintlig). I dag fanns en sådan ledig plats och jag bara måste testa känslan att parkera där. Det kändes inte rätt!
   
 5. davve

  davve Ny medlem

  Blev medlem:
  21 januari 2008
  Inlägg:
  90
  Mottagna gillanden:
  1
  Personligen tycker jag det är underbart att kunna få stå parkerad så där, och göra det gärna när jag har möjlighet till det.. men ska inte förneka att som svensk så har man alltid den där rädslan att .. oj .. det här känns olagligt och detta kommer jag att få böta för! :eek: Men tycker det är underbart att se att saker och ting ändras och anpassas runt om detta, typ att jaha, nu står det bilar här då får man gå runt om man ska över gatan, svårare än så är det inte.. finns massor av sånna här exempel att man kan leva friare utan förbud, utan för den sakens skull att det blir farligare! Människor får helt enkelt tänka fritt!! :)

  sorry om detta var lite offtopic..
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. snakebikes

  snakebikes Ny medlem

  Blev medlem:
  18 januari 2010
  Inlägg:
  91
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej! Vet inte exakt var du ska men vi körde ner i April och ska köra ner igen nu i början på oktober.

  En navigationsenhet är inte fel! Finns bra för runt tusingen, absolut en bra investering.
  Vi märkte också i Spanien att det ofta finns två vägar parallellt, varav den ena är tullbelagd, ta den som INTE kostar nåt ;) Navin hjälper till bra med detta.

  Rutten som rekomenderas om du ska ner mot malagaregionen är annorlunda än om du ska till östra sidan.

  Ett bra tips är att kolla rutten på Michelinguiden på ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides.

  Där ser du kostnad, restider avstånd m.m. Suverän.

  Vi kör från Norra skåne till Malaga, 320mil ca. första etappen kom vi förbi Paris, så vi slapp morgontrafiken där, nästa stopp blev efter Madrid, sen har man ca 60 mil kvar.

  Två övernattningar är lämpligt om man inte är nägra som kan turas om.
   
  Last edited: 23 september 2010
 8. Backis

  Backis Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2009
  Inlägg:
  379
  Mottagna gillanden:
  13
  Körde Nyköping-Barcelona i förra veckan och vill varna för autobahn söder om Kassel. Långa vägarbeten med 80-gräns och 2 meter bred vänsterfil. Högerfilen är alltid full med långtradare och oanvändbar.

  Rekommenderar vägen via Luxemburg just nu, även om det blir avgift när du når Frankrike. Du kanske har igen det på att slippa en övernattning.

  Och ett litet tips: Om du stannar för fika/toa i Tyskland så börja med toan. Du får betala 70 cent men får tillbaka 50 om du handlar något.
   
  Last edited: 23 september 2010
 9. Porro

  Porro Ny medlem

  Blev medlem:
  11 april 2010
  Inlägg:
  39
  Mottagna gillanden:
  0
  Tjena alla och tack för svaren tyvärr hann jag inte läsa innan vi åkte. Köpte en gps och proppade bilen full...Drog i fredags och var nere i söder igår (söndag) eftermiddag.
  Tyckte som backis sa att vägen genom tyskland var riktigt dålig. Men hela resan gick bra och det är så skönt att vara nere :) :)
   
 10. eriksson1

  eriksson1 Ny medlem

  Blev medlem:
  15 januari 2008
  Inlägg:
  64
  Mottagna gillanden:
  0

Dela sidan

Laddar...