Har någon träffat en orm på Costa Blanca?

Diskussion i 'Djur & Natur' startad av Sotanini, 8 februari 2014.

 1. Minerva

  Minerva Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2011
  Inlägg:
  179
  Mottagna gillanden:
  20
  Erfarenhet med gecko ödlor ja, fast inte i Spanien, utan i Karibien. Skaffa en ung katt - katter jagar de, mest unga katter, som har mycket energi. Jag fick ganska mycket motion i Puerto Rico när jag jagade kattungar, som jagade geckos, ty jag tyckte synd om dem.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. jonnyx

  jonnyx Medlem

  Blev medlem:
  28 augusti 2012
  Inlägg:
  370
  Mottagna gillanden:
  11
  Vi har gott om Geckoödlor hos oss, ute på terrassen och i trädgården. Däremot har vi inga inne just nu, vi hade ett och annat besök inomhus där vi bodde innan och det var inga problem med det. Men blir det dåligt väder så är de såklart välkomna in...
   
 4. Roggman66

  Roggman66 Ny medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2015
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej alla! Jag är ny på detta informationsrika forumet.
  Jag med familj kommer ned till Torrevieja den 3/8 och jag hade tänkt att jag skulle försöka fota lite orm och ödlor, så den här tråden var till hjälp. Tyvärr så har det varit väldigt varmt i Spanien en tid så ormarna har väl krupit under jord :-( . Det lustiga i tråden som jag läste var att man sett orm vid Minerva och där har precis mina föräldrar köpt lägenhet och morsan är livrädd för orm, medan jag älskar de små liven. //Roger
   
 5. erkki

  erkki Känd medlem

  Blev medlem:
  26 september 2014
  Inlägg:
  1.034
  Mottagna gillanden:
  123
  Hej jag har bott här i 3år har aldrig sett en orm men jag läste att man hittat en orm på alicante flygplatsen i hissen som var 2meter men igelkottar har ja sett
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Lars carlen

  Lars carlen Ny medlem

  Blev medlem:
  3 augusti 2014
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  1
  Ormar på costa Blanca

  Jag bodde i byn La Öucia 8 km norr om Benidorm i ett radhusområde i 10 år fram till 2006. Det fanns lite buskar och träd runt huset och flera ggr såg jag små skorpioner, och en gång en liten huggormsunge, esping, som ramlat ner från en gren in på min muromgärdade bakgård På Teneriffa som jag numera bor på finns det inga giftiga kräldjur alls. Och klimatet är mycket behagligare med varmare vontrar och svalare somrar. förutom att mat och allting annat nödvändigt har lägre skatt här. Bensinen kostar bara ca 1 ;. Euro per liter, en öl, eller kaffe på en bar 1 :- euro i det rurala omgivningarna i Arico på Sydöstra Teneriffa
   
 8. brittis

  brittis Ny medlem

  Blev medlem:
  13 december 2013
  Inlägg:
  14
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej! Hittade ditt inlägg när jag sökte på giftiga ormar och insekter i Spanien. Har börjat planera en flytt så småningom men med tanke på att jag har hund som ska med känner jag mig så osäker då jag läser om giftiga pinjemaskar, tusenfotingar, spindlar och flera sorters giftiga ormar...Det känns svårt att vara trygg med hunden när man läser om dessa djur. Nya Zeeland sägs vara ormfritt men jag vill helst bo kvar i Europa men inte i norr där är för kallt och mörkt för mig! Finns dom där läskiga maskarna där på Teneriffa? MVH/ Britt-Marie
   
 9. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  980
  Mottagna gillanden:
  272
  Jag vill inte skrämma dig ytterligare, men om jag förstått det rätt är det väl värre med pinjelarverna när det gäller hundar.

  Jag har tyckt det är märkligt att många hundar i Spanien har munkorg, men det beror inte på att hundarna i sig är farlig utan på att de behöver skyddas från de giftiga larverna.

  http://www.svenskamagasinet.nu/article.197.html
   
 10. Mulle

  Mulle Medlem

  Blev medlem:
  22 maj 2013
  Inlägg:
  60
  Mottagna gillanden:
  10
  Jag har sett en orm inne på gården på vårt område som stämde med en Spansk huggorm
  Den ringlade sig fram på plattgången och in i ett håll på sidan
  Efter det tittar man lite mer innan man slår sig ner i gräset
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.288
  Mottagna gillanden:
  1.029
  Dom hundar som är klassade som farliga i Spanien ska ha munkorg och
  under 1 meters koppel enl lag därför ser man många munkorgar här men en
  del korgar har lite öppen nos längst fram men svårt öppna gapet.
  Väldigt vanligt med dom som kallas "kamphundar" iaf i Torre.
  Hundägaren ska ha ett intyg på sitt psyke också men där undrar jag lite
  över det i bland...Har två st nära mig där jag nu bor och väntar bara på
  att dom ska hoppa över staketet. Dom kastar sig mot grinden...
  Bostaden är ockuperad dessutom...
  OK, det var lite OT :(

  Chao P :coolsmilie:
   
 13. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  Under dom två vintrar i Torre såg vi en del orm vid saltsjön La Mata..
  Å andra sidan gick vi där varje dag.......
  Pinjemasken tycker jag är mer farlig..Dom grupperar sej o kan bli flera meter i kolonn..
  Trampar en hund sönder en larv ock sedan slickar trampdynan så är det nog kört,,
  Titta upp i Pinjeträden,,Stora bollar som hänger om nån månad,,
  Ta de easy med era älskade hundar,,
   
 14. jonnyx

  jonnyx Medlem

  Blev medlem:
  28 augusti 2012
  Inlägg:
  370
  Mottagna gillanden:
  11
  Ormar i Europa

  Visst finns det ormar i Spanien, precis som i nästan hela Europa. Det är bara de allra kallaste regionerna som saknar ormar, i Sverige finns de i hela landet utom i fjällkedjan. De är kallblodiga djur och de kan inte leva där temperaturen är för låg under för lång tid.

  Så om man inte vill bo i ett "kylskåpsliknande" klimat så är det bara att gilla läget när det gäller ormar. Vad som däremot kan ses som positivt är att ingen orm i Spanien klassificeras som dödligt giftig. De som man oftast stöter på är i själva verket snokar och bör nog i de flesta miljöer ses som nyttodjur. Vi bor på landet och har som alla våra grannar hundar och katter, vi har aldrig under våra 15 år i Spanien råkat ut för ormbett varken på oss eller våra djur, eller grannarnas djur heller. Ormar ser vi inte som något problem, då finns det insekter som kan vara betydligt värre.

  Den insekt som ställer till det mest för husdjuren är sandflugan som ger leishmaniasis, våra djur har klarat sig tack vara att vi har försett dem med skydd, men flera grannar har fått sjuka hundar.

  Därefter kommer fästingar, loppor och löss. Men med adekvat skydd så utgör dessa heller inga problem.

  Pinjelarven är däremot otäck, där gäller det framförallt att se till att hålla hundarna borta från dem när de går till, då kan en munkorg vara bra. Där vi bor så finns det inga barrträd så vi har inga problem med detta och vi går aldrig några skogspromenader bland barrträd när det är säsong för dessa odjur.

  Det finns också en elak mångfoting "Scolopendra" som kan ge elaka bett, vi fick en hund biten ett år. Huvudet svullnade upp som en fotboll så det blev veterinärbesök, där fick hunden ett par sprutor och allt gick bra.
   

Dela sidan

Laddar...