Höjd SINK-skatt?

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av SolenLyser, 20 mars 2017.

 1. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att fler med hög inkomst ska betala statlig skatt och att skatten för utlandsboende höjs. Skatten för den som bor utomlands men har intäkter i Sverige får skatten höjd från 20 till 25 procent.
   
  Manolo gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  En desperat handling av en desperat regering i ett desperat land,,Debet% Kredit,
   
  Mian, erkki, rinconada och 2 andra gillar detta.
 4. Ardilla

  Ardilla Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2017
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  10
  Tragiskt om vi skall gå upp i skatt igen. Tyckte 20 % var skäligt då man inte nyttjar allt om man bor utomlands.

  Nu 25% och 30 % i framtiden och arbeta till 70. Jag har inte samlat nog med nötter.
   
  Mian, erkki, Los Suecos och 2 andra gillar detta.
 5. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  985
  Mottagna gillanden:
  273
  Ytterligare en orsak till att rösta bort den rödgröna regeringen.
   
  Mian, rinconada, pozuela och 4 andra gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Jag misstänker att det är SINK-pengar man är ute efter. Den 20 november 2013 fattade Sveriges Riksdag beslut om att sänka den särskilda inkomstskatten för utomlands bosatta (SINK) till 20%.
  Den nya skattesatsen kom att gälla för inkomster från och med den 1 januari 2014. Innan skatten sänktes hade de pensionärer som uppburit sin pension i Sverige erhållit flera skattesänkningar utan att SINK-skatten ändrades.
  Man skulle kunna säga att sänkningen från 25% till 20% var ett försök att skapa rättvisa.
  Uppenbarligen vill Regeringen och Kommunisterna nu undanröja denna rättvisa. Om Regeringen och Kommunisterna vill ha en rättvis beskattning av pensionärerna får de väl också höja skatten rejält för de pensionärer som bor kvar i Sverige?
  Regeringen och Kommunisterna är just nu i stort behov av pengar på grund av många års ”generositet”.
   
  Mian, erkki, MrLinkan och 1 annan gillar detta.
 8. goslik

  goslik Medlem

  Blev medlem:
  15 maj 2015
  Inlägg:
  83
  Mottagna gillanden:
  39
  Men av den skatten får du ju göra avdrag för spanska skatten,så skattemyndigheten får ju varken 20 eller 25%
   
  DiBo och erkki gillar detta.
 9. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  Men om man blir spansk medborgare? Då skattas väl pensionen här, Man får väl då bruttopengar,,Sen när man besöker sitt gamla hemland så e de ju bara att gå in på närmaste sockontor,,
  Så funkar ju det idag,,
   
 10. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Det här är väl vad man brukar kalla för "Plakatpolitik", som varken gör till eller ifrån i statens kassan, men
  fungerar som politisk markering och visar handlingskraft för V´s anhängare.

  Tror det finns andra och tyngre poster i stadsbudgeten som politikern kunde ta i, för att försvara och bevara
  välfärden i Sverige.
   
  erkki och Maspalomas gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  När pension betalas ut från Sverige av svenska myndigheter dras 25 % vid källan, dvs. i Sverige. Härefter kan mottagaren söka restitution av den svenska skatten hos svensk skattemyndighet mot uppvisande av handlingar som visar att skatt erlagts i Spanien.
  Sverige betalar då tillbaka svensk skatt för undvikande av dubbelbeskattning. Är skatten i Sverige och Spanien lika stora, kammar Sverige NOLL.
  Det gäller att ligga ett steg före politikerna. När EU-passen kom på tal förnyade vi omedelbart våra pass så att vi fick 10 års respit. Under den tiden hann vi skaffa spanskt medborgarskap. Därmed slapp vi undan dyrbara passresor till Madrid.
  Vi kunde inte själva bestämma om våra svenska medborgarskap, Spanien förbjöd oss att behålla det svenska. Det medförde att vi enligt skatteavtalet inte betalar SINK till Sverige. Den enda nackdelen är att vi inte kan rösta bort Regeringen och Kommunistpartiet.
  Är man bosatt i Frankrike beskattas pensionen enbart i Frankrike med stöd av skatteavtalet mellan Sverige och Frankrike. Sverige tar inte ut SINK-skatt på pensioner enligt den nationella lagstiftningen utan har avstått detta beskattningsanspråk i dubbelbeskattningsavtalet med Frankrike.
   
  Last edited by a moderator: 21 mars 2017
  pozuela, T.Rantzow, Maspalomas och 1 annan gillar detta.
 13. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Kommunisterna i Sverige är riktigt på hugget, nu vill de också återinföra förmögenhetsskatten. Den förra regeringen avskaffade arvs- och gåvoskatten. Den nuvarande regeringen avskaffade förmögenhetsskatten. Det är oerhört viktiga beslut för företagsamheten i Sverige. Det som Kommunisterna inte känner till är att förmögenhetsskatten är i förhållande till sin storlek den mest skadliga skatten som finns, eftersom den driver kapital ut från Sverige. När förmögenhetsskatten togs bort strömmade det in mycket kapital till Sverige. Kan man tänka sig att om skatten återinfördes i Sverige, att kapital kan hamna i t.ex. Spanien som inte har någon förmögenhetsskatt? Vi har sparkonton i Sverige eftersom räntan är högre där än i Spanien, räntan beskattas enbart i Spanien.
   
  pozuela och erkki gillar detta.
 14. Ardilla

  Ardilla Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2017
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  10
  Vi ekorrar skriver upp vilka som gör saker. De som varit för massinvandring kan vi ekorrar komma ihåg då vi har bra minne.
  internet glömmer inte , därför blir vissa liberaler och kommunister oroliga. Vi samlar på nötter och information.
   
  SolenLyser och teddi gillar detta.
 15. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Min hustru var på ett kort släktbesök i Stocholm med de risker det medför. På väg hem till Teneriffa ”försvann” plånboken på Stockholms Centralstationen. I plånboken låg bl.a. ett Swedbank-kort. Det finns ett kontor på Hamngatan på 11 minuters prommenadavstånd. Vad hjälper det då svenska banker generellt inte hanterar kontanter. Skäms Sverige! Lyckligtvis hade hon sällskap till Flygbussarna och fick låna litet kontanter. Swedbank tar 400 kr för att skicka ett nytt kort via DHL. Det spärrade BBVA-kortet kommer kostnadsfritt i brevlådan. I plånboken fanns också det spanska ID-kortet. Det spanska passet låg säkert i handväskan.
  Idag på morgonen begav vi oss till Polisen. Från det att vi satte oss ner tills att ID-kortet lämnades ut tog det exakt 13 minuter. Det kostade 10,60 Euro. Det är rysligt mycket billigt och snabbare jämför med när vi var svenskar och skulle ha nytt pass:  Jag har redogjort för händelsen till Swedbank, som svarar:
  "Hej! Tråkigt att din hustru förlorade sitt kort! De flesta bankkontoren kan hjälpa till med nödkontanter. Jag tar vidare din synpunkt om kostnaden för kort till utlandet."
  Förlorar man sitt kort i Sverige kan man få ut ”nödkontanter” på ett kontor. Då krävs att man har en legitimation som matchar ett svenskt personnummer som finns i bankens system. För att skaffa en sådan legitimation måste man mantalsskriva sig i Sverige.
   
  Last edited by a moderator: 23 mars 2017
  pozuela och erkki gillar detta.
 16. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Den svenska feministiska Regeringen och Kommunistpartiet talar gärna om värdegrunder, alla människors lika värde. Att alla skall behandlas lika. Hur stämmer det med detta löfte?
  Regeringen presenterar på torsdagen den 23 mars 2017 ett förslag om sänkt skatt för pensionärer (som bor i Sverige). Skattesänkningen kommer att omfatta 1,4 miljoner svenska
  pensionärer (som bor i Sverige). Hur stor skattesänkningen blir för pensionärerna är oklart. Regeringen kommer att remittera ett konkret förslag i samband med vårpropositionen i mitten av april månad
  Ett skarpt skatteförslag kommer sedan att presenteras i höstbudgeten. Den svenska feministiska regeringen och Kommunistpartiet tycker illa om de svenska pensionärer som bor utanför Sverige och betalar SINK.
  De får nämligen ingen sänk skatt. Frågan är vad dessa pensionärer tycker om den svenska feministiska Regeringen och Kommunistpartiet.
   
  Mian, pozuela, erkki och 1 annan gillar detta.
 17. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  RÄKNEEXEMPEL 1: En person med 14 000 i pension i månaden
  (genomsnittet för en svensk pensionärskvinna som bor i Sverige).
  Inkomst efter skatt med lägsta kommunala skattesatsen (29,19)
  2017: 11 560 kronor
  2018: 11 738 kronor
  Skillnad: + 178 kronor
  Inkomst efter skatt med genomsnittlig kommunal skattesats (32,12)
  2017: 11 315 kronor
  2018: 11 510 kronor
  Skillnad: + 195 kronor
  Inkomst efter skatt med högsta kommunala skattesatsen (35,15)
  2017: 11 062 kronor
  2018: 11 276 kronor
  Skillnad: + 214 kronor
  Bor kvinnan INTE i Sverige, blir det ingen minskad skatt utan ökad skatt, kanske 700 kronor. Då ökar klyftan uppåt till ca 900 kronor. Grattis!
   
  Last edited by a moderator: 24 mars 2017
  pozuela, T.Rantzow och erkki gillar detta.
 18. kktka

  kktka Medlem

  Blev medlem:
  16 januari 2014
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  7
  Tyvärr så kommer nog ingen med inkomst i Sverige få en sänkt skatt de kommande åren. Då kommunerna får ta över kostnaderna för sina nya medborgare, så lär snart kommunskatter i nivån 30 kronor vara en ren utopi. Inom 5 år så lär lägsta kommunala skattesatsen i Sverige ligga över 35 kronor, så grattis samtliga inkomsttagare. Man kommer att strypa 3:12-reglerna, så företagandet kommer försämras. Bl.a. kommer utdelningar från bolag att beskattas med 25%, istället för nuvarande 20%, eller med de höjda kommunalskatterna 29%. Förmögenhetsskatten kommer att återinföras, inte nu, det är bara ett år kvar till valet, det kan skada "feministerna", men efter nästa val, då vi kommer sitta med en ny samlingssregering som de svenska pensionärerna kommer vara med att rösta fram.
  Vad som nu kommer att ske är att svenska företagare kommer att ta ut sina i företagen accumelerade utdelningar, och skatta fram dessa under 2017, staten kommer att få in många miljarder som engångsskatt, "feministerna" kan visa fina siffror till valet 2018, bli återvalda, och sen införa förmögenhetskatten på de nu privata förmögenheterna.

  Grattis, det är nog ingen som slipper undan, det var ju "tomt i ladorna" redan 2014, och kostnaderna lär inte minska...
   
  mixt och SolenLyser gillar detta.
 19. gladisol

  gladisol Medlem

  Blev medlem:
  30 mars 2016
  Inlägg:
  96
  Mottagna gillanden:
  53
 20. kktka

  kktka Medlem

  Blev medlem:
  16 januari 2014
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  7
 21. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Jag ville ha en redogörelse för varför man vill sänka skatten på pension i Sverige och samtidigt höja den för dem som bor i Spanien. Differensen handlar nästa om en tusenlapp i månaden. Bara miljöpartiet har bemödat sig att svara:
  "Låt mig börja med lite bakgrund till en hel del av de ekonomiska reformer som gjorts de senaste åren. När vi tog över regeringsmakten hade Alliansen genomfört skattesänkningar på 140 miljarder men långt ifrån löst hur de skulle täcka upp för utgifterna. Som resultat ärvde vi också ett budgetunderskott om 60 miljarder. Alliansen hade helt enkelt finansierat en stor del av sina skattesänkningar med att låna. Att fortsätta driva Sveriges ekonomi på det sättet är givetvis inte ansvarsfullt.
  Den nuvarande regeringen har dock lyckats vända underskottet till ett överskott. Detta är delvis till följa av att vi ändrat i en del av de ofinansierade skattesänkningar som Alliansen drev igenom. En sådan var SINK:en som infördes i slutet på deras styre (trots att de lovat det långt tidigare).
  När skatter höjs eller ändras får det givetvis effekter på olika grupper och det är givetvis tråkigt när vissa drabbas negativt. Jag förstår därför om du är kritisk mot denna reform. Jag vänder mig dock mot din beskrivning att regeringen vill skapa orättvisa. Förutom ett stort budgetundderskott tog vi över en ekonomi där klyftorna ökade mycket. Nu börjar dock de ekonomiska klyftorna att minska. Regeringens åtgärder i form av bl.a. sänkt skatt för pensionärer, höjd ersättning i sjuk- och aktivitetsersättningen, höjt tak i arbetslöshetsförsäkringen och höjd grundnivå i föräldrapenningen har bidragit till denna utveckling. Likaså känns inte speciellt rättvist gentemot kommande generationer att lånefinansiera skattesänkningar."
   
  Maspalomas gillar detta.
 22. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  98
  Mottagna gillanden:
  24
  Farbror Sven, Preciosa och gladisol gillar detta.
 23. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  424
  Tonen i debatten för mig spyfärdig. Där Spanienforum förvandlas till ett inrikespolitiskt (Sverige) debattforum där feminism används som nedlåtande epitet och man lättvindigt kastar sig med kommunism som fiendebeteckning.

  Jag ( som inte är kommunist utan betydligt mer liberal, vilket också verkar vara ett skällsord) noterar hur en viss konstellation ständigt står för den här typen av debatt på forumet, och hur tysta alla andra som normalt deltar i diskussionerna blir. Kanhända att den hårda tonen skrämmer? Det är ju annars ett ganska trevligt tillhåll. Den här machomaktstilen lockar definitivt fram feministen i mig.
   
  DiBo, Ainacs, Kjell Fohrman och 4 andra gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...