Föräldraledig i Spanien 3-4 månader, tips på stad?

Diskussion i 'Spanien' startad av volatyle, 28 februari 2019.

 1. volatyle

  volatyle Ny medlem

  Blev medlem:
  6 april 2016
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  3
  Var först på väg att skriva i min tråd kring bilresan men insåg att detta förtjänade en egen tråd;

  Vi avser alltså att vara lediga i sommar över hela sommaren (jag, sambo och två mindre barn) och letar febrilt efter bostad att hyra under dessa månader. Maj-Augusti. Det är inte optimalt rent tidsmässigt, det inser jag - men nu är det vad vi har att röra oss med. Tidsperioden går tyvärr inte att byta ut :)

  Vi är ute efter en hyfsat småskalig stad och för referens har vi tittat på Javea, och Denia på Costa Blanca som vi gillade mycket när vi besökte senast. Vi känner att den storleken är bra, och även om dom såklart är turistiga (som alla städer är på sydkusten) så kändes det ändå rätt genuint på sina ställen och framförallt var vi väldigt nöjda med maten.

  En annan referens på ett typiskt ställe vi absolut *inte* vill hamna i är t.ex Torrevieja som vi kanske snarare föraktar. (sorry om jag trampar någon på tårna här, to each his own - men jag vill ändå tydliggöra vad vi INTE är ute efter) :)

  Ett problem med just Javea och Denia är att vi börjar märka mer och mer utmaningarna i att hitta en bostad för långtidsuthyrning just under sommarmånaderna. De flesta vägrar hyra ut så länge men kan tänka sig hyra ut lång tid från September till Maj, såklart - för att dom vill hyra ut veckovis under sommaren som lär ha större intjäning.

  Vi har satt en budget på 2000EUR/månad i vad vi kan tänka oss betala. Det enda kravet (förutom att vi ska få plats) är att det finns en privat eller publik pool i närheten. Barnen ska lära sig simma denna sommaren är det tänkt :)

  Jag hoppas egentligen mest på att någon på forumet här har är hyfsat bevandrad i Spanien generellt och kan ge lite stöttning i andra städer vi borde titta på som kan tänkas vara lättare att hitta bostad. Generellt tycker vi ju att det borde gå att hitta med tanke bo det extrema överutbudet av bostäder som finns i Spanien. Vi kan tänka oss norr som söder, egentligen hela Spanien skulle jag säga men det är klart att vara hyfsat nära kusten känns bra. Vi kommer köra ner så vi kommer att ha bil. Viktigt för oss som sagt är att det är en stad som inte är alltför stor och att det finns goda möjligheter att hitta bra och trevliga restauranger, samt ett OK boende med pool.

  Så, ni som kan landet utan och innan - har ni några tips? Jag känner att det börjar närma sig och det är lite frustrerande att vi inte signat en bostad ännu. Läste just lite om Torredembarra men jag har ju ingen aning om jag ska vara ärlig - det enda jag ser är att det verkar lite lättare att hitta bostad just där.

  /Småstressad bostadssökare...
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. volatyle

  volatyle Ny medlem

  Blev medlem:
  6 april 2016
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  3
  Inser att jag ljög lite, har faktiskt fått ett (!) enda svar från en bostadsuthyrare som hade följande:
  https://www.idealista.com/inmueble/84243095/

  Där vi kunde få hyra den för 1500EUR/mån, vilket är inom vår budget. Nu har jag svårt att få ett grepp kring läget då jag inte kan Denia så bra som Javea men om nån har input här så välkomnas det :)
   
 4. olle Aguilas

  olle Aguilas Ny medlem

  Blev medlem:
  6 februari 2016
  Inlägg:
  21
  Mottagna gillanden:
  9
  Varför inte resa lite längre söderut till Aguilas. En fin stad vid havet
  32000 inv. Bra restauranger och fina stränder. Finns stort badhus i stan + poler. Inte mycket utländska turister mest spanska och mycket billigare
   
  Brian Johansen gillar detta.
 5. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  157
  I all välmening så tänkte jag skänka mina 5 centimos...

  Ni har en väl tilltagen budget men enligt mina o andras erfarenheter är det väldigt svårt att hitta långtidsboende under sommaren. Man får ta skräpet som finns kvar och ofta är det 2-3 ggr dyrare än andra perioder. Det där med "enormt överutbud" stämmer inte på sommaren o i populära kustområden.

  Förmodar att ni har varit i Spanien på sommaren förut. VARMT vilket kan vara jobbigt med 2 småbarn i längre perioder.

  Förstår att det kan vara svårt att flytta på ledigheten men jag föreslår att ni gör ett försök. Personligen anser jag att september t o m november är betydligt skönare månader o då är det mkt lättare o billigare att hitta rätt boende.
   
  volatyle och erkki gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Brian Johansen

  Brian Johansen Ny medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2019
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  1
  Vi har et hus i Aguilas som vi ikke bruger så meget. Vi er villige til at leje det ud til en familie som jer. Aguilas er en virkelig skøn by med lokalt liv hele året rundt. Der er masser af restauranter og stranden er 100m væk.
  I kan evt. se på www.mirian.dk og se om det kunne være noget for jer.
  Vi er selv familie med 1 barn så huset er indrettet til os.
   
  volatyle gillar detta.
 8. volatyle

  volatyle Ny medlem

  Blev medlem:
  6 april 2016
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  3
  Vår ledighet går väl att flytta på, det är snarare så att detta är matchat med sommarlovet (som, inte går att flytta på) :).
  Det är sommarlovet, eller så är det inget alls. Vi har länge drömt om att få stanna i 3 månader i Spanien så det är detta eller inget.

  De krokarna vi tittar på runt Montgo brukar vara befriad från den värsta värmen även om såklart böljor kommer. Montgoberget skyddar lite från det värsta från norr men helt säker kan man inte vara.

  Sen.. Ska det ju nämnas att jag, min sambo, och våra barn AVSKYR allt under 20 grader och lider stora delar av året i detta landet då vi helt enkelt är sommarmänniskor. Om jag får byta 30+ mot 15- på gradskalan så vet jag vad jag väljer alla dagar i veckan. :)

  Men absolut, bra input alldeles oavsett!

  Vol
   
  hydrolift gillar detta.
 9. Anca

  Anca Aktiv medlem

  Blev medlem:
  4 augusti 2013
  Inlägg:
  604
  Mottagna gillanden:
  141
  Det är klart ni klarar värmen.
  Sen är jag långt ifrån någon expert på uthyrning men jag tror att om man drar sig en bit bort från havet så borde det bli billigare .
  Det finns iallafall nere vid oss en hel del dammar som är helt fantastiska att bada i så man överlever nog en sommar där.
   
 10. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.748
  Mottagna gillanden:
  734
  Tar de 1500 i mànaden för den lägenheten under HELA sommaren hade jag nog hoppat pà det, ser ju fräsch ut och en 20 minuters promenad ner till hamnen.
   

Dela sidan

Laddar...