Vattenskada i nyköpt lägenhet

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av nderchris, 13 mars 2018.

 1. nderchris

  nderchris Ny medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2018
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej, det regnade in i vår nyköpta lägenhet som vi haft knappt en vecka. Efter lätt undersökning visar det sig vara 30 år gamla fönster som är genomruttna och läcker vatten in i lägenheten när det regnar och har gjort vattenskada på möbler och insidan av väggarna. Det syns att skadan är överspacklad på väggen och svår att se om man inte känner till den. Vad kan vi göra? Vår försäkring täcker inte gamla skador, kan vi få för ersättning för reparationer? Kan de gamla ägarna hållas ansvarig eller deras försäkringsbolag?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.753
  Mottagna gillanden:
  736
  I ditt fall, troligen inte. Du har en "garantí" på dolda fel i begagnade bostäder, den gäller i 6 månader. Med dolda fel menas då typ rör, aluminosis, etc.
  Däremot är det tveksamt om ruttna träfönster kan räknas spm detta. Hur som haver är det köparens ansvar att kontakta besiktningsmän etc. I de flesta fall vägrar naturligtvis säljaren att betala och det blir en rättstvist, som iofs köparen har stor chans att vinna, förutsatt att han har lyckats få ihop alla dokument som vittnar att felet inte hade kunna uppdagas av en noggran inspektion.
   

Dela sidan

Laddar...