Tips inför lägenhetsköp i Spanien

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av SunTrip, 8 september 2017.

 1. SunTrip

  SunTrip Ny medlem

  Blev medlem:
  8 september 2017
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!
  Har en del funderingar ang lägenhetsköp i Spanien och vore hemskt tacksam för tips om ni kan ge det.
  Kan börja med att tala om att min budget sträcker sig till 2 miljoner svenska kronor.

  Det jag är intresserad av är en 3-4 rums lägenhet nära stranden (sandstrand ej sten) och vill även att det ska finnas en utomhuspool som ingår att nyttja gratis i föreningen. Inga renoveringsobjekt nu utan det ska bara vara att köpa och sen flytta in och bo där. Sen undrar jag om det är nån fastighetsskatt i Spanien? Alltså om man inte hyr ut sin lägenhet utan endast brukar den själv?

  Mitt första val är Barcelona då det är en storstad och vill helst bo i en storstad. Dock vet jag inte inte om min budget räcker till en lägenhet i Barcelona då priserna där verkar dyrare överlag?

  Har vart inne på Hemnet och kollat men hittar inga annonser på objekt i Barcelona så därav lite osäker på hur prisbilden egentligen ser ut där. Vad säger ni som har koll på priserna där? Har jag råd med en lägenhet i Barcelona eller ska jag titta på en annan stad i Spanien?

  Jag tar gärna emot tips på bra och seriösa mäklare dit man kan vända sig till för att de ska hitta drömlägenheten åt en. Har själv kollat på http://spanskafastigheter.se/ och satt upp mig på nyhetsbrev om lägenheter i Barcelona. Är det nån som känner till dem och kan rekommendera dem?

  Har sett en del annonser där det står ägarlägenhet, och på vissa står det bostadsrätt. Är det nån skillnad på dessa?

  Om ni inte tror att 2 miljoner kronor räcker till en 3-4 rums lägenhet i Barcelona, vart skulle rekommendera att jag letade lägenhet i Spanien då? Vill som sagt bo nära stranden och vill helst bo i en större stad med stort utbud och mycket liv.

  Mvh
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Flytta till Spanien - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad).
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Få 1 bonusnatt efter 10 bokade nätter med Hotels.com™ Rewards.
  • Momondo.com - Jämför alla flygbolag och hitta det flyg som passar er bäst.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  725
  Mottagna gillanden:
  103
  Barcelona är i första hand en stad, inte en semesterort. Därmed kommer du inte att hitta ett boende med pool nära stränderna. Visst, det finns bostäder strandnära (ex Barcaloneta), men det kommer att kosta big bucks. Jag har inte detaljkunskap om prisbilden i Barca, mer än att attraktiva lägen har ökat markant i pris (det är där, i Madrid, samt Balearerna som priserna har ökat mest). Jag tror att det är för sent med "bara" två miljoner och dina preferenser. Däremot finns det orter utmed kusterna i Katalonien som är mer prisvärda, men tror ändå inte att dina pengar kommer att räcka. Fastighetsskatt finns, nivån handlar hårddraget om bostadens attraktionskraft. Alla bostäder är ägandelägenhet, brf finns inte.
  Kan också påminna om att det är kallt och regnigt i Katalonien på vintrarna, känns i märgen i de oftast dåligt isolerade bostäderna.
  Ett avslutande tips är att du måste spendera mer tid i Katalonien för att leta. Jag skulle satsa ett par månader på att hyra bostad och leta. Ju mer tid du spenderar desto närmare dina preferenser kan du nå. Res runt, spana, utforska. Du måste också bygga relation och få förtroende för ett par mäklare samt ha ett oberoende juridiskt ombud. Gör lite sökningar på signalorden i det här inlägget, alla dina frågor är redan besvarade här på forumet. Sen kan du besöka mässan Bo utomlands i slutet av september här i sth. Hoppas det inte avskräcker dig dock ;)
   
  erkki gillar detta.
 4. Canopus

  Canopus Medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  60
  Mottagna gillanden:
  47
  Precis som mixt säger. En annan viktig sak du måste känna till är att om du totalt har 2 miljoner att spendera på din bostadsaffär så går den övre beloppsgränsen för ditt köp snarare på ca 1,75 miljoner. Du får nämligen räkna med att ca 12-13 % tillkommer i form av skatter och avgifter i Spanien på bostäder som inte är nybyggen och det ligger utanför själva köpeskillingen. Om det är ett nybygge handlar det i runda tal om 10 %. Men mycket mer om detta - och annat - finns som sagt att läsa i tidigare inlägg i detta forum.
   
  erkki och mixt gillar detta.
 5. Sharky

  Sharky Aktiv medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  989
  Mottagna gillanden:
  113
  Appen eller sidan idealista ger god uppfattning om utbud och priser.

  Tänk på att pruta.....
   
  Last edited: 10 september 2017
 6. Petz

  Petz Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2014
  Inlägg:
  13
  Mottagna gillanden:
  4
  Lägenheter på en mindre ort i Costa del Sol skulle kunna uppfylla dina ekonomiska möjligheter om du går ned till 2 rok, exv Almunecar.
   
 7. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  90
  Mottagna gillanden:
  22
  Har köpt lägenhet i Nerja via Spanska fastigheter och är extremt nöjd och kommer att använda mig av dom igen. Tror dock att de är ganska fokuserade på Nerja och områden omkring så tveksamt om det dyker upp så mycket från Barcelona den vägen.
   
  Fecco gillar detta.
 8. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  67
  Mottagna gillanden:
  25
  Jag har hyrt via deras samarbetsbolag och är också mycket nöjd. Även om de fokuserar på Nerja så tycker jag att det kan vara värt att läsa deras analys av marknad och annat såsom uthyrning. Jag tar mig friheten att länka till dem.
  http://spanskafastigheter.se/fastighetsinvestering-i-spanien/
   
  Ricber gillar detta.
 9. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  284
  Mottagna gillanden:
  136
  [​IMG]
  Oj..Så stora bokstäver,,Vet inte varför..Men tycker att jag hittat den optimala sajten för boende i Spanien..
  Som Hotell Trivago där allt är samlat på ett ställe.
   

Dela sidan

Laddar...