Tips inför lägenhetsköp i Spanien

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av SunTrip, 8 september 2017.

 1. SunTrip

  SunTrip Ny medlem

  Blev medlem:
  8 september 2017
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!
  Har en del funderingar ang lägenhetsköp i Spanien och vore hemskt tacksam för tips om ni kan ge det.
  Kan börja med att tala om att min budget sträcker sig till 2 miljoner svenska kronor.

  Det jag är intresserad av är en 3-4 rums lägenhet nära stranden (sandstrand ej sten) och vill även att det ska finnas en utomhuspool som ingår att nyttja gratis i föreningen. Inga renoveringsobjekt nu utan det ska bara vara att köpa och sen flytta in och bo där. Sen undrar jag om det är nån fastighetsskatt i Spanien? Alltså om man inte hyr ut sin lägenhet utan endast brukar den själv?

  Mitt första val är Barcelona då det är en storstad och vill helst bo i en storstad. Dock vet jag inte inte om min budget räcker till en lägenhet i Barcelona då priserna där verkar dyrare överlag?

  Har vart inne på Hemnet och kollat men hittar inga annonser på objekt i Barcelona så därav lite osäker på hur prisbilden egentligen ser ut där. Vad säger ni som har koll på priserna där? Har jag råd med en lägenhet i Barcelona eller ska jag titta på en annan stad i Spanien?

  Jag tar gärna emot tips på bra och seriösa mäklare dit man kan vända sig till för att de ska hitta drömlägenheten åt en. Har själv kollat på http://spanskafastigheter.se/ och satt upp mig på nyhetsbrev om lägenheter i Barcelona. Är det nån som känner till dem och kan rekommendera dem?

  Har sett en del annonser där det står ägarlägenhet, och på vissa står det bostadsrätt. Är det nån skillnad på dessa?

  Om ni inte tror att 2 miljoner kronor räcker till en 3-4 rums lägenhet i Barcelona, vart skulle rekommendera att jag letade lägenhet i Spanien då? Vill som sagt bo nära stranden och vill helst bo i en större stad med stort utbud och mycket liv.

  Mvh
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  1.001
  Mottagna gillanden:
  276
  Barcelona är i första hand en stad, inte en semesterort. Därmed kommer du inte att hitta ett boende med pool nära stränderna. Visst, det finns bostäder strandnära (ex Barcaloneta), men det kommer att kosta big bucks. Jag har inte detaljkunskap om prisbilden i Barca, mer än att attraktiva lägen har ökat markant i pris (det är där, i Madrid, samt Balearerna som priserna har ökat mest). Jag tror att det är för sent med "bara" två miljoner och dina preferenser. Däremot finns det orter utmed kusterna i Katalonien som är mer prisvärda, men tror ändå inte att dina pengar kommer att räcka. Fastighetsskatt finns, nivån handlar hårddraget om bostadens attraktionskraft. Alla bostäder är ägandelägenhet, brf finns inte.
  Kan också påminna om att det är kallt och regnigt i Katalonien på vintrarna, känns i märgen i de oftast dåligt isolerade bostäderna.
  Ett avslutande tips är att du måste spendera mer tid i Katalonien för att leta. Jag skulle satsa ett par månader på att hyra bostad och leta. Ju mer tid du spenderar desto närmare dina preferenser kan du nå. Res runt, spana, utforska. Du måste också bygga relation och få förtroende för ett par mäklare samt ha ett oberoende juridiskt ombud. Gör lite sökningar på signalorden i det här inlägget, alla dina frågor är redan besvarade här på forumet. Sen kan du besöka mässan Bo utomlands i slutet av september här i sth. Hoppas det inte avskräcker dig dock ;)
   
  erkki gillar detta.
 4. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  193
  Mottagna gillanden:
  218
  Precis som mixt säger. En annan viktig sak du måste känna till är att om du totalt har 2 miljoner att spendera på din bostadsaffär så går den övre beloppsgränsen för ditt köp snarare på ca 1,75 miljoner. Du får nämligen räkna med att ca 12-13 % tillkommer i form av skatter och avgifter i Spanien på bostäder som inte är nybyggen och det ligger utanför själva köpeskillingen. Om det är ett nybygge handlar det i runda tal om 10 %. Men mycket mer om detta - och annat - finns som sagt att läsa i tidigare inlägg i detta forum.
   
  erkki och mixt gillar detta.
 5. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Appen eller sidan idealista ger god uppfattning om utbud och priser.

  Tänk på att pruta.....
   
  Last edited: 10 september 2017
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Petz

  Petz Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2014
  Inlägg:
  17
  Mottagna gillanden:
  4
  Lägenheter på en mindre ort i Costa del Sol skulle kunna uppfylla dina ekonomiska möjligheter om du går ned till 2 rok, exv Almunecar.
   
 8. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  98
  Mottagna gillanden:
  24
  Har köpt lägenhet i Nerja via Spanska fastigheter och är extremt nöjd och kommer att använda mig av dom igen. Tror dock att de är ganska fokuserade på Nerja och områden omkring så tveksamt om det dyker upp så mycket från Barcelona den vägen.
   
  Fecco gillar detta.
 9. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  90
  Mottagna gillanden:
  34
  Jag har hyrt via deras samarbetsbolag och är också mycket nöjd. Även om de fokuserar på Nerja så tycker jag att det kan vara värt att läsa deras analys av marknad och annat såsom uthyrning. Jag tar mig friheten att länka till dem.
  http://spanskafastigheter.se/fastighetsinvestering-i-spanien/
   
  Ricber gillar detta.
 10. teddi

  teddi Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 september 2013
  Inlägg:
  304
  Mottagna gillanden:
  153
  [​IMG]
  Oj..Så stora bokstäver,,Vet inte varför..Men tycker att jag hittat den optimala sajten för boende i Spanien..
  Som Hotell Trivago där allt är samlat på ett ställe.
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. lavendel70

  lavendel70 Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2018
  Inlägg:
  11
  Mottagna gillanden:
  4
  Hej
  Kanske lite sent inlägg, men vi letar också -Idealista - tycker vi är en bra samlingssite för fastigheter. Det otroliga är ju där också att man ser att samma objekt som man är intresserad av kan ligga ute hos upp till 5-6 olika mäklare - till i flera fall helt olika priser! När man lägger mycket tid på att leta och jämföra ser man ganska snabbt ett mönster - vissa mäklare ligger alltid högre prismässigt än andra. Förvånande att det är svenska aktörer på marknaden som tillhör dessa? Jag börjar nu lära mig från detta fina forum - välj inte efter mäklare - välj objekt och bäst pris och utgå därifrån när jag ska börja förhandla om pris och pruta. Så tänker vi göra .
   
  Sharky gillar detta.
 13. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  660
  Mottagna gillanden:
  271
  Det är inte ovanligt att svenska mäklare sätter ett högre pris. Många svenskar tror att det är bättre/säkrare att köpa via dem, vilket nog bidrar till den prisbilden.
  OBS! Detta är en generalisering!!
  Jag säger inte att det stämmer till 100% men vet att det, som sagt, inte är ovanligt.
  /Helen
   
  lavendel70, DiBo och Sharky gillar detta.
 14. lavendel70

  lavendel70 Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2018
  Inlägg:
  11
  Mottagna gillanden:
  4
  Exakt så tänkte vi från början Helen1, att det skulle kännas säkrare. Med lite mer ”kött på benen” tänker man lite annorlunda . Mycket att tänka på, men det ska nog gå vägen
   
 15. RochA

  RochA Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  100
  Mottagna gillanden:
  52
  Alicante stad är ju som en mini Barcelona med fin sandstrand och nära till den 7 mil långa fina San Juan stranden strax norr om stan.
  Kolla gärna på Google Maps.
  Bra shopping, många restauranger och mycket folk året runt.
  Och helt klart billigare än Barcelona och endast 20 minuters bilresa från flygplatsen.
  Tips: köper du inne i en stor stad är det bra med garageplats!
   
 16. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
   
 17. RochA

  RochA Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  100
  Mottagna gillanden:
  52
  Förlåt... 7 km menar jag förståss... :)
   
  Los Suecos gillar detta.

Dela sidan

Laddar...