Stressad försäljning

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Canopus, 28 mars 2015.

 1. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  180
  Mottagna gillanden:
  209
  På jakt efter en lämplig bostad i Spanien har jag stött på termen "stressad försäljning" (”urge venta”). Det är ett begrepp som verkar vara ganska vedertaget eftersom det dykt upp vid flera tillfällen och hos olika mäklare. Jag förstår att det handlar om att säljaren snabbt vill komma till ett avslut, men kan någon säga om det ligger mer bakom begreppet än så? Finns det med andra ord någon fast betydelse? Jag har mest sett det i samband med försäljning av bankåtertaganden, men det verkar även förekomma i andra fall.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Cat

  Cat Ny medlem

  Blev medlem:
  22 september 2013
  Inlägg:
  266
  Mottagna gillanden:
  5
  Som regel har det noe med prisen å gjøre også. Prisen er i mange tilfeller veldig lav på disse og den forutsetter en rask avgjørelse.

  Det går også an å prøve seg med en litt lavere pris enn den som er angitt, ettersom det tydeligvis haster. På den annen side er det jo banken som selger de flesta av disse og de skal bare ha pengene sine, så om det ikke er noe å gå på for dem er det nytteløst å legge seg under.
   
 4. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.647
  Mottagna gillanden:
  622
  Det betyder snarare bràttom än stressad. Används ganska ofta när nàgot är bràdskande.

  Tex "me urge un coche nuevo" vs "necesito un coche nuevo" "Jag behöver en ny bil NU!" mot "jag behöver en ny bil."

  Verbet är urgir.

  I säljannonser används det mycket flitigt, eftersom det kan ge ett sken av att piset är mycket billigare pga att säljaren màste sälja snabbt.
   
  Last edited: 30 mars 2015
  erkki gillar detta.

Dela sidan

Laddar...