köpa lägenhet torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av jonte26, 29 december 2018.

 1. jonte26

  jonte26 Medlem

  Blev medlem:
  19 mars 2013
  Inlägg:
  52
  Mottagna gillanden:
  2
  har funderingar att åka ner till torrevieja och kolla runt lite men har alldrig varit där. Så min fråga är om man nu skulle åka ner och ta in på ett boende vilken område är bra att ha sin vecka i för att kunna kolla runt lite och inte behöva ha bil hela tiden eller rekomenderar ni att man hyr en bil för att kunna åka runt? kan man går runt och hitta mäklare lite överalt? som har skyltfönster med tex förslag ? har ni några förslag på olika hemsidor man kan börja kolla lite på här hemma i sverige ?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, resor och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. PerMor

  PerMor Medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  53
  Mottagna gillanden:
  18
  Blocket fungerar bra som första koll där finns även mäklare med som du kan kolla, stora svenska mäklare har också hemsidor för Spanien
   
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  265
  Mottagna gillanden:
  290
  Det är såklart en klar fördel att ha bil men då bör du kanske inte bo i centrum (kan vara svårt att hitta en parkering där) utan precis utanför centrum.
  Sedan är ju frågan om du har tänkt att köpa en lägenhet i centrum, eller utanför centrum. Om du redan är helt inställd på att du skall bo i centrum så kan du förstås strunta i att hyra en bil under sonderingsresan.
  Sidor att kolla på så tycker jag att kyero.com är bäst, men det finns även många andra att kolla på. Så gjorde jag när jag köpte. Håller inte med PerMor om att blocket är den bästa för där hittar man relativt få lägenheter och mestadels är det svenska mäklare som annonserar där. När jag åkte ner för att köpa så hade jag innan sett ut ca. 100 lägenheter som var intressanta, dessa skars sedan ner till att jag kollade på lite drygt 20 st. Av de 100 lägenheterna så hittade jag inte någon som var intressant på vare sig blocket eller för den delen hemnet. Av de lite drygt 20 som var intressantast och som jag bokade upp en visning på så såldes inte någon av dom en "svensk" mäklare. Trots det (och trots att jag inte bad om detta) så skickade samtliga mäklare en svensktalande som visade oss lägenheten.
   
  jonte26 gillar detta.
 5. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.822
  Mottagna gillanden:
  654
  DiBo gillar detta.
 6. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  150
  Mottagna gillanden:
  81
  När jag började leta så var det via Blocken o Hemnet men i den vevan lade Hemnet ned sin utlandsavdelning. Kom även in på Kyero där du kan filtrera läge, m2, kostnad m.m. Det som är dåligt är att ofta så anges inte antal trappor, hiss och väderstreck. Agenterna har samarbeten så om du hittar ett objekt någonstans kan det saluföras av flera o ibland till olika priser + ofta finns det prutmån. Jag valde ett svensktalande ombud på en spansk firma. De flesta företag talar engelska o många även svenska. Fördelen med det svenska ombudet var att köpeavtalet var skrivet både på spanska o svenska.
  Innan jag åkte ned så hade jag gjort en önskelista som jag mailade ned då många objekt ligger kvar trots att de är sålda.
  Bokade resa och hotel via en bokningssite men tyvärr så landade jag utanför Torre då jag då inte visste var La Mata låg och då runt påsktid fanns det bara två hotel tillgängliga via bokningsföretaget. Så landade på Playa de Torrevieja vilket var ett fint hotell men en bit ifrån där jag ville köpa... Det andra alternativet var Fontana Plaza som ligger centralt och hade passat mej bättre.
  Real Estate Agents kryllar det av o verkar ligga i varje gathörn + även mellan hörnen :) Våra kriterier var centralt, högt upp, hiss, söderläge, nära till hav, restauranger och mataffärer + då slipper man bil. Väljer man att bo utanför är nog bil ett måste i förlängningen men är man bara nere o kikar så brukar agenten visa runt men kan lika fullt vara bra att hyra ifall man vill kolla omgivningarna runt objektet på egen hand.
  Lycka till!
   

Dela sidan

Laddar...