Hantverkare kostnad?

Diskussion i 'Teneriffa' startad av Cristiano, 13 juni 2018.

 1. Cristiano

  Cristiano Ny medlem

  Blev medlem:
  17 februari 2018
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Hallå alla. Sitter här och tittar på viviendas av olika slag. Hur mycket kostar en helrenovering av utsida och insida om man köper ett ganska nergånget objekt? Vad kostar hantverkare i timmen? Har nån gjort nåt liknande.
  Ex i Sverige: man köper en fastighet på 200 m2 för 2 mille o renoverar för 700k. Motsvarande på ön kanske kunde vara 1 mille, men hur mycket i väldigt runda slängar, kunde en renovering (målning, plattsättning, nytt kök, puts, murning etc) i så fall gå på. Tänker att 700k kunde göra grande skillnad?
  Mycket tacksam för alla svar. Hoppas vi ses om ett knappt år ungefär!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  98
  Mottagna gillanden:
  24
  Hej, naturligtvis svårt att uppskatta men mina erfarenheter är att det är mycket billigare att renovera i Spanien än i Sverige, jag uppskattade timpriserna till ca 50-60% av våra. Jag gjorde bara en invändig renovering av en lägenhet på drygt 50 m2 så jag tänker inte sia om hur långt 700´räcker. Det är ju så mycket som spelar in, materialval, skick innan, status på el och VVS etc etc etc. Uppskatta vad det skulle kosta i Sverige och dra av en rimlig summa så kanske du hamnar i närheten
   
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  425
  Tänk på att du behöver bygglov från kommunen för betydligt fler typer av byggnationer/ändringar/renoveringar än i Sverige. Du kan också nyttja rot-avdrag på del av arbetskostnaden (om du skattar i Sverige). Det är också så att momssatserna varierar. Jag har förstått det som (kolla det med någon som kan) att om du gör en så stor ombyggnation och gör materialinköpen själv kan du sänka momsen på arbetet (?) från 21% till 10%. Det skulle ge ytterligare lägre totalkostnad.
   

Dela sidan

Laddar...