Funderingar inför flytt till Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av petrao, 12 oktober 2017.

 1. petrao

  petrao Ny medlem

  Blev medlem:
  12 oktober 2017
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej, Jag och sambo med två barn (3 och 1 år) ska flytta ner till Torrevieja nu i vinter. Vi har varit inne på att flytta till Torrevieja under några år och nu tar vi äntligen steget och vågar! Vi har en lägenhet i La Mata området som vi kommer att bo i.
  Förhoppningen är att barnen ska kunna gå i spansk förskola. Har ni några tips eller information hur man går till väga? Kan man fortfarande vara skriven i Sverige och ändå gå spansk förskola?
  Finns det något liknande som öppen förskola? som vi har här i Sverige. Just nu har vi bank sabadell, där har vi en fast avgift på 10 euro som vi betalar varje månad bara för att ha bankkort där. Vilken bank har ni att rekommendera? Använder ni svenska betalkort i affärer osv elr spanska betalkort? Tacksam för svar :)
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Flytta till Spanien - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad).
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Hitta det bästa och mest prisvärda hotellet.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Hitta de bästa och mest prisvärda flygbiljetterna till Spanien med Flygresor.se!
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  356
  Mottagna gillanden:
  285
  Jag tror inte det finns kommunala förskolor på samma sätt som i Sverige. Det jag hört om är privata som man betalar helt själv. Skandinaviska skolan ha bland annat förskola: http://www.skandinaviskaskolan.com/page/forskola.htm
  Om ni flyttar och vet att ni ska bo här minst ett år måste ni skriva ut er från Sverige. Om ni inte är skrivna här har ni inte tillgång till kommunala tjänster. För tillgång till spansk sjukvård behöver ni arbete eller ha eget företag här nere, om inte behöver ni skaffa en sjukvårdsförsäking.

  Det finns bankkontor som har svensktalande personal, de kan informera om konton utan en massa avgifter. Det blir väldigt dyrt att använda svenska bankkort om ni bor härnere, de lägger på växlingsavgift + det är en sämre valutakurs. Bättre göra en överföring av pengar till spanskt konto och betala med spanskt kort.
   
  DiBo gillar detta.
 5. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.093
  Mottagna gillanden:
  154
  Stämmer inte , Coop medmera mer , har ingen valutaavgift. Detta kort blir billigare för mig än förut då jag förde över från Svensk bank till Spansk bank.
   
 6. MrLinkan

  MrLinkan Medlem

  Blev medlem:
  23 augusti 2016
  Inlägg:
  34
  Mottagna gillanden:
  12
  Det blir också alltid billigare att välja Euro istället för SEK när man betalar med kortet eller tar ut pengar i automat. Om man ska välja svenskt eller spanskt bankkort beror väll också på vad euron kostade när man förde över pengar till sitt spanska konto. Bra att föra över en större summa om man lyckas pricka in när euron är billig. Sen kan man välja kort beroende på hur kursen går upp eller ner och kanske spara några kronor :)
   
 7. Daniel C

  Daniel C Medlem

  Blev medlem:
  4 juni 2015
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  21
  Även svenska Santander (fd GE) har också kreditkort utan växlingskurspåslag vid köp, kortet är något billigare (200 kr) än Coops motsvarande (350 kr) och har en bättre reseförsäkring (bl a hyrbilsförsäkring).
   
 8. petrao

  petrao Ny medlem

  Blev medlem:
  12 oktober 2017
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  1
  Okej, tycker att skandinaviska skolan verkar lite dyr + att det känns roligare att köra på spansk förskola för att mer komma in i det spanska samhället och att barnen får lära sig språket. Vad är priset för spansk förskola? Någon som har erfarenhet från spanska förskolor?
  Ja tanken är väl att föra över pengar till någon spansk bank och bara använda det kortet. Vi får väl fråga runt bland olika banker och se vilken som passar bäst :)
   
  Peztis gillar detta.
 9. Peztis

  Peztis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  23 januari 2012
  Inlägg:
  749
  Mottagna gillanden:
  89
  Nu bor ju vi då i Andalusien men skolan styrs ju av Gobierno. Här kan du läsa lite om vad jag skrivit väldigt kort om de olika stadierna i skolan. Där finns även en länk till Gobiernos sida för resp stadie med info.
   
  Katt arina gillar detta.

Dela sidan

Laddar...