Bil på Gran Canaria.

Diskussion i 'Gran Canaria' startad av Ida G, 7 juli 2017.

 1. Ida G

  Ida G Guest

  Hej!
  Vi är ett par som funderar på att flytta till Gran Canaria och har lite frågor kring bilägande.
  Vi undrar följande:
  Fråga 1:Vad kostar det att äga en bil i mellanklass med liten motor, årsskatt, försäkring(hel), bensin/diesel, vilka bilmärken är vanligast?
  Något annat som kan vara viktigt att tänka på?
  Fråga 2:
  Vi är intresserade av veteranbilar, vad kostar det att äga en V8(bensin), 50-70 tal, skatt försäkring?
  Mvh, Ida och Björn Gripenstam
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Om jag skall svara kort så blir det;
  Fråga 1. Det är något billigare att äga bilen, men att köpa är idag ungefär som i Sverige. Dyrare bilar som MB, BMW, etc skulle jag säga är dyrare att köpa på öarna.
  - Skatten är mycket billigare på Kanarieöarna.
  - Försäkringen, ungefär som i Sverige.
  - Drivmedel ca 20% billigare.
  Däremot går det i princip inte att ställa av bilen, vilken gör det dyrare om man t.ex är borta några månader.
  - Populära märken är Renault, Peugeot, Seat, Kia, ja ungefär samma som i Sverige.

  Fråga 2. På Gran Canaria finns det ett stort intresse för veteranbilar och en ganska aktiv klubb som arrangerar olika evenamang under året. Här är intresset främst europeiska veteranbilar. Det har sin historia genom att det fram till slutet av 70-talet, bara fanns en större bilpark med importerade bilar på Kanarieöarna, medan det i Spanien var lokalproducerade SEAT 600 och 124'an som trafikerade vägarna.

  Här ser man fina Mercedes, Oplar, Borgward Coupé, DKW och även en och annan gammal Volvo. Bilar som kom till ön på 50-talet som nya och sedan aldrig lämnat ön.

  Stora amerikanare från 50-60-talet, kan jag inte komma ihåg att jag någonsin sett och jag har besökt ganska många veteransbilsträffar på Gran Canaria.

  Edit: Nu kommer jag ihåg en fin röd/vit Ford Thunderbird -56, som en vinter körde omkring på södra Gran Canaria, men.... den hade fula gula Nederländska skyltar.

  Kostnaden att äga en sådan bil vet jag inte, men har mina tvivel om att man har som i Sverige, skattebefrielse och speciella veteranbilsförsäkringar.

  Till sist, en rekommendation. Importera aldrig en bil till Kanarieöarna, dyrt, besvärligt och kan sluta med ett misslyckande när det åtminstone gäller äldre bilar.
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

 5. Ida G

  Ida G Guest

  Tack för bra tips och svar !
  Mvh, Ida och Björn
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  Bilskatten är en kommunal skatt sà det beror pà kommunen. Vissa kommuner beskattar inte veteranbilar överhuvudtaget, andra gör det. Tex sà hade Elche 100% avdrag medan Alicante "bara" hade 75%. Nu har Elches kommun tagit bort det avdraget, sà jag vet inte riktigt hur mycket de betalar.
  Finns ocksà specialla försäkringar.
   
  Los Suecos gillar detta.

Dela sidan

Laddar...