Jag älskar Andalucia!!

Diskussion i 'Spanien' startad av Yorugua, 9 maj 2013.

  1. Yorugua

    Yorugua Medlem

    Blev medlem:
    24 januari 2013
    Inlägg:
    80
    Mottagna gillanden:
    7
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Spanien har en otrolig natur. Har själv gjort en resa från karga kusten
    på Costa Blanca och 70 mil inåt landet och blev överraskad av den vackra naturen. I bland gjode det nästan ont i ögonen så grönt var det :-D
    Och man kunde se flera mil , så platt för att sen gå över i berg och
    t.o.m snö på topparna.
    Har aldrig sett så mycket vindkraftverk heller men det var nästan vackert
    mot det gröna....

    Ciao P :sol:
     
  4. Anna Malaga

    Anna Malaga Ny medlem

    Blev medlem:
    31 maj 2011
    Inlägg:
    349
    Mottagna gillanden:
    11
    Jag med! En helt annan värld när man kommer upp i bergen.
     
  5. Yorugua

    Yorugua Medlem

    Blev medlem:
    24 januari 2013
    Inlägg:
    80
    Mottagna gillanden:
    7
    Det finns också så mycket kulturliv och varje stad är ett upplevelse i sig!

    Ronda som är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheterna är stenbron från 1700-talet och Spaniens äldsta tjurfäktningsarenan.
    Cadiz är en underbar kuststad, nästan helt omgiven av vatten och känd för sina jättelika sandstränder. Dess gamla centrum är berömt för sin pittoreska charm, och många av Cádiz byggnader speglar stadens historia. Den gamla stadskärnan ger ett anmärkningsvärt arabiskt intryck.
    Jerez de la Frontera med ett av de mest unika sherry bodegorna , 25000 Sherry ektunnor och vackra andalusiska hästar och ett museum.
    Sevilla en av Europas äldsta städer och Andalusiens vackraste stad. Historia, arkitektur, framgångar och traditioner reflekterar denna vibrerande kulturella metropolis och ”Flamenco”
    Cordoba här finn ett av de mest kända arkitektoniska islamiska verken med sina gyllene mosaiker och pelare. Intill moskén ligger de gamla moriska och judiska kvarteren. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas stämningar från morisk tid.
    Granada som under 1100-talet var det muslimska högsätet i Spanien och har en av kontinentens största attraktioner 1100-talets Alhambra. Den ”röda borgen” Alhambra, vars inre gömmer sagolika palatsgemak och intima patios, bl a den kända lejongården.
    Malaga är huvudstaden i "Costa del Sol" Målaren Pablo Picasso och Hollywoodstjärnan Antonia Banderas faktiskt född i Malaga.
    Marbella är solkustens mest exklusiva och eleganta stad med jetset prägel. Småbåtshamnarna Puerto Cabo och Puerto Banús är kända för sina imponerande lyxjakter.

    Man kan fortsätta hur länge som helst!

    Saludos a todosspainsmile
     

Dela sidan

Laddar...