7 magnifika världsarv att besöka i SpanienSpanien

Är du intresserad av välbevarad historia? Då behöver du besöka dessa 7 magnifika världsarv på din resa i Spanien.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, men det är en del saker som man bara måste se på plats för att känna känslan. Spanien är ett land som är rikt på kultur och världsarv. Ett världsarv är något som har haft betydelse för landets kultur, historia och befolkning. Många som är intresserade av historia och kultur upplever att dessa platser måste upplevas på plats för att kunna få en autentisk känsla. Här nedan listas sju populära och enastående världsarv som du kan besöka på din resa till Spanien.

Rock art of the Iberian Mediterranean Basin

Detta är historisk konst från stenåldern, som har målats på över 700 platser i östra Spanien. På bergen är det målade figurer av människor och djur som klassas som ett av världens mest bevarade konst från den tiden. Det är även beundransvärt hur stort område denna klippkonst täcker. Befinner man sig i östra Spanien kan man göra en google- sökning för att lokalisera någon av dessa platser som ingår i the rock of art of Iberian Mediterranean Basin.

I den mysiga staden Valenica finns byggnaden La Lonja de la Seda

Ska man resa till Valencia bör man skåda den majestätiska byggnaden La Lonja som byggdes på senare hälften av 1400-talet. Byggnaden har varit en viktig del i den historiska handelsmarknaden. Och byggnaden är stadens största turistattraktion. Längs med väggarna i kolonnsalen är det inskription i gyllene bokstäver som menar att handeln kan blomstra när den sker med ärlighet mellan två personer.

Hierarkisk arkitektur i the Old Town of Segovia

I centrala Spnien hittar ni staden Segovia som är belägen mellan de två floderna Eresma och Clamores. Staden är idag ett världsarv och en symbol för den historiska sociala strukturen och hierarkin som var ett faktum. Staden har en rik och välbevarad historia, och har många fina byggnader, kyrkor och katedraler.

Burgos- katedralen i Burgos

Den här romersk- katolska katedralen började byggas tidigt 1200-tal. Katedralen tog nio år att bygga innan den sattes i verk, men inte förrän mitten på 1500-talet ansågs den vara färdig efter ett uppehåll på över 200 år. Fasaden är inspirerad av de franska katedralerna och inspirerade utsmyckningar från renässanstiden. Det är en otroligt vacker katedral och det finns guidade turer på flera språk.

Ett monument av byggnader i Oviedo och kungariket Asturien

I Oviedo och Asturien finner man sex bedårande kyrkor som började byggas på sent 800-tal för att hålla utvecklingen kristendom vid liv på halvön. Dessa byggnader speglar tradition och kultur under kungariket Asturien. En av dessa kyrkor Santa Maria del Naranco är placerad på en bergstopp med fantastisk vy inte bara över kyrkan utan även ut över staden Oviedo.

Världens enda fungerande fyr från romarriket

The tower of Hercules är en romersk fyr som än i dag fungerar och används. Den är ett bevis på när romarna startade sina rutter över Atlanten under medeltiden. Här kan du mysa av den fantastiska utsikten över havet och lyssna till Atlantens vågor och beundras över den häftiga arkitektur som fyren har. Och läsa om dess bevarande arbete som gjorts för att den ska kunna vara världens enda fungerande fyr från romartiden.

Paseo del Prado och Buen Retiro, det grönskade landskapet i Madrid

Den här grönskade landskapet med vackra byggnader, trädgårdar, promenadstråk och fontäner är ett minne av när idén väcktes till att förnya stadsmiljön på 1700-talet. Det blev en ny tid som strävade efter att sammanfoga konst och vetenskap. Landskapet täcker en yta på 120 hektar fullt med intressanta saker att se och med restauranger och kaféer när man behöver en paus under dagen.Resa till Spanien

Dela sidan

Laddar...